Özürlüler Destek Programı Hibe Programının Konusu:

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
FİZİKSEL AKTİVİTENİN ENGELLİ BİREYLER ÜZERİNDEKİ KATKILARI
KYF II. DÖNEM HİBE PROGRAMI ETKİ DEĞERLENDİRMESİ
E Y L E M 1. 2 G e n ç l i k G i r i ş i m l e r i PROGRAMI.
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın
BASIN VE TANITIM TOPLANTISI
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
Müdürlüğümüz AR-GE Birimi bünyesinde bulunan Proje Koordinasyon Ekibi koordinesinde Ulusal Ajans, Merkezi Finans ve İhale Birimi, Toplum Yararına Çalışma.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
KÜÇÜK YATIRIMLAR FONU ORMANLARIMIZIN EKONOMİK, SOSYAL VE ÇEVRESEL KATKILARI ÜZERİNE YEREL UYGULAMALAR PROJESİ “Yaşam için Fırsat, Doğa için Destek” İÇERİK.
10 HAZİRAN PAZAR Saat :18.30 KOKTEYL Saat: KONSER İŞ SANAT KÜLTÜR MERKEZİ KONSER SALONU LEVENT – İSTANBUL GENÇ PİYANİSTLERDEN PİYANO RESİTALİ.
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
ÖZEL EĞİTİMDE SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
“Ülke ekonomisinin verimlilik ilkelerine uygun olarak gelişmesini sağlamak, işçi, işveren ve hükümet kesimlerine eğitim ve danışmanlık desteği sağlamak.
Yrd. Doç. Dr. İdil Işıl GÜL 9 Kasım 2012, Ayfonkarahisar.
ERASMUS+ SPOR Muhammet DEMİR Ocak Erasmus+ Spor: Hedefler Doping, şike, şiddet, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadele Sporda iyi yönetişimi ve.
YG-21 Kadın Meclisleri & Ulusal Gençlik Parlamentosu
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ PROJELERİ
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi Ulusal Kıyaslama Sisteminin Oluşturulması Kümelerin İzlenme ve Değerlendirme Süreci 18 Ekim 2012 – Ankara.
1 T.C. OSMANİYE VALİLİĞİ AB VE PROJE KOORDİNASYON BÜROSU KADİRLİ EĞİTİM TOPLANTISI
YERELDE AB SÜRECİ.
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. YÜRÜTÜLEN VE PLANLANAN PROJELER SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI MÜDÜRLÜĞÜ.
5. İzmir İktisat Kongresi “Küresel Yeniden Yapılanma Sürecinde Türkiye Ekonomisi” NİTELİKLİ ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ HERKESİN HAKKI Prof. Dr. Kayhan Erciyeş.
LOGO TÜBİTAK Yenilik Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik D.P. Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu.
15 Ekim 2012 Afyonkarahisar ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞMENİN UYGULANMASININ TEŞVİK EDİLMESİ VE İZLENMESİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI VE ULUSAL MEKANİZMALAR.
Karayolu Güvenliği İçin Eğitim ve Diğer Bileşenlere Bakış Mayıs 2011 Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Bu yayın Avrupa Birliği’nin yardımıyla üretilmiştir. Bu.
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. İLÇE SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI MÜDÜRLÜĞÜ.
5. İzmir İktisat Kongresi “Küresel Yeniden Yapılanma Sürecinde Türkiye Ekonomisi” NİTELİKLİ ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ HERKESİN HAKKI Prof. Dr. Aydın Öztürk İzmir.
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
BALYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Türkiye de Bir İlk “OKULUM DESTEKLENİYOR HAYALİM GERÇEKLEŞİYOR” OKUL GELİŞİM PROGRAMI Nisan 2010 Uygulama Toplantısı Mustafa YÜRÜK OGP Koordinatörü.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
Bilgilendirme Toplantısı
YAŞAMA EN İYİ BAŞLANGIÇ PROJESİ
GÖNEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
PROJE YÖNETİMİ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK.
ETKİLEŞİM ve İŞBİRLİĞİ
ENGELLİLER VE SPOR  Bilindiği gibi spor, sağlıklı ve mutlu bir yaşam için gerekli bir uğraştır ve tüm insanlar için önemlidir. Ancak sporun, engelli bireyler.
SUZAN MEHMET GÖNÇ TİCARET MESLEK LİSESİ 02/09/2013.
B AYBURT MERKEZ FAALİYETİN ÇEŞİDİ ve AMACI AK PARTİ BAYBURT TEŞKİLATI(Ana Kademe İl Yönetimi, İl Kadın Kolları Yönetimi, Gençlik Kolları İl Yönetimi)
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN SAĞLIK HİZMETLERİ
TÜRKİYE’DE KIRSAL KALKINMA POLİTİKALARI VE UYGULAMALAR
DOÇ. DR. HATİCE BAKKALOĞLU
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
3 Aralık Dünya Engelliler Günü
Tanıtım Çalışma Grubu
YEREL STÖ’LER KURUMSAL DESTEK PROGRAMI
ENGELLİLER İÇİN BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR
Ahmetcan Beyin Tümörü İle Mücadele Derneği
Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı
2010 Faaliyet Raporu.
Sunum transkripti:

Özürlüler Destek Programı Hibe Programının Konusu: Program Adı: Özürlüler Destek Programı Hibe Programının Konusu: Özürlülük Hakkında Farkındalık ve Bilinç Yaratmak Projenin Süresi: 8 ay

NEDEN ENGELLER BİLİNÇ İLE AŞILACAK ? Engelli İstihdamı İçin… Türkiye’de bedensel, işitsel, görsel ve zihinsel olarak tanımlanan engelli birey sayısı 922.000 olup engellilerin istihdama katılım oranı %22’dir.

NEDEN ENGELLER BİLİNÇ İLE AŞILACAK ? Engelli Bireylerin Sosyal ve Ekonomik Hayata Katılımı için…

NEDEN ENGELLER BİLİNÇ İLE AŞILACAK ? Engellilik Hakkında Bilinç Düzeyini Arttırmak İçin… Ülkemizde %5,4 hanede engelli olmasına karşın, engelli vatandaşlarımız ile ilgili dernek ve vakıflara üyelik oranı sadece %0,4.

NEDEN ENGELLER BİLİNÇ İLE AŞILACAK ? Toplumsal Bütünleşmeyi Güçlendirmek İçin…

NEDEN ENGELLER BİLİNÇ İLE AŞILACAK ? Engellilik Hakkında Duyarlılık Yaratmak İçin… Ülkemiz vatandaşlarının %12,4’ü engellilere gereken ilgi ve yardımın gösterildiğini düşünmektedir.

NEDEN ENGELLER BİLİNÇ İLE AŞILACAK Pozitif Ayrımcılığın Yaygınlaştırılması İçin… Türkiye nüfusunun büyük bir kısmı pozitif ayrımcılığın ne demek olduğunu bilmiyor.

PROJEMİZİN AMACI Trabzon Ticaret Borsası’na üye işletme sahiplerini özürlülük konusunda bilinçlendirmek ve çevresindeki ihtiyaç sahibi özürlü bireylerle olan diyaloglarını geliştirmek suretiyle toplumun özürlülük konusunda bilinç düzeyinin ve duyarlılığın arttırılmasına katkıda bulunmaktır.

Proje amacımız doğrultusunda gerçekleştirilecek faaliyetler; Proje Ekibinin Oluşturulması, Bilinçlendirme Ekibinin Oluşturulması ve Ziyaretlerin Belirlenmesi, Bilinçlendirme faaliyetleri Özürlü Birey İhtiyaçlarının Temin ve Teslimi, Görünürlük Faaliyetleri, 6. Raporlama

Projemiz sonucunda; 1.Bilinçlendirme Ekibi kuruldu, 2.Trabzon Ticaret Borsası üye işletme sahipleri ve çalışanlarında özürlülük konusunda bilinç oluşturuldu, Trabzon Ticaret Borsası üyesi işletme sahiplerinin ve çalışanlarının çevresindeki engellilerle ilgili duyarlılığı arttırıldı,

Projemiz sonucunda; 3.Toplumun özürlülük konusunda bilinçlenmesi ve farkındalık yaratma amacıyla bilinçlendirme faaliyetinin gerçekleştirildiği işletmelere bilgi levhaları asıldı, 4.Trabzon Ticaret Borsası üyesi işletme sahiplerinin ve çalışanlarının çevresindeki engellilere tekerlekli sandalye, işitme cihazı ve baston sağlandı, 5.Trabzon Ticaret Borsası, engellilerle ilgili faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ile özürlü bireyler ve aileleri arasında özürlülük konusunda işbirliği oluşturuldu.

Projede Görevli Kurum ve Kuruluşlar Proje Başvuru Sahibi : Trabzon Ticaret Borsası Proje Ortağı : Trabzon Zihinsel Engelli ve Otistik Çocukları Koruma Derneği

Trabzon Ticaret Borsası’nın üstlendiği görevler; 1. Projenin bölgesel sahiplenilmesi, 2. Proje faaliyetlerinin yürütülmesi, 3. Projenin etkin tanıtımı, 4. Projenin başarı ile sonuçlandırılması,

Projenin Tanıtımı 8 ay boyunca devam edecek projemizin yerel ve ulusal bazda tanıtımı yapılacaktır. Amacımız projede yer alan paydaşların ve projemizin etkin tanıtımını yapmaktır. 18.02.2012 TRABZON TİCARET BORSASI