Koç Üniversitesi Tarih Bölümü

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yabancı Diller Eğitimi Bölümü
Advertisements

E Y L E M 1. 2 G e n ç l i k G i r i ş i m l e r i PROGRAMI.
Öğretimde Kullanılan Teknikler (3)
Hazırlayanlar Prof. Dr. Fevziye AKÖZ (YTÜ)
TÜRK İNŞAAT SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARININ MESLEKİ DİL EĞİTİMİNDEN BEKLENTİLERİ TÜRK İNŞAAT SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARININ MESLEKİ DİL EĞİTİMİNDEN BEKLENTİLERİ EVLAC GROUP/P1.
YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU.
ÜNİTE PLANI ÖZETİ Öğrencilerin, Denizli ve çevresindeki tarihi yerleri, coğrafi özelliklerini ve bugünkü durumlarını öğrenerek; tarihi ve doğal çevrelere.
Risk ve Sigorta Topluluğu 2013
ODTÜ KARİYER PLANLAMA MERKEZİ ve MEZUNLARLA İLETİŞİM
Yıldız Teknik Üniversitesi
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
ERASMUS Nedir? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır.
Dünyada Açık ve Uzaktan Eğitimin Durumu
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI EĞİTİM ÖĞRETİM TEMA GRUBU Ocak 2013.
 Avrupa Üniversiteler Birliği, Avrupa Üniversitelerini temsil eden tek kuruluştur.  Avrupa genelinde Yükseköğretim kurumlarının bütünleşmesini sağlayarak.
Lisansüstü Öğrenim ve Akademik Kariyer Üzerine
ŞEKER PİLİÇ.
T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU. HEDEFİMİZ Öğrencilerimizi; Çağdaş bilgi ve mesleki beceri ile donatmak, Nitelikli, ahlaklı, kültürlü ve sorumlu.
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİNİN MÜHENDİSLİK DÜNYASINDAKİ YERİ
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL BARIŞ ÇALIŞMALARI ve UYGULAMALI ETİK ENSTİTÜSÜ KURULUŞ ÖNERİSİ Doç. Dr. Havva Kök Arslan.
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans)
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kardeşliğe Çağrı Topluluğu Celal Akbaş Topluluk Başkanı.
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
Öğrenme Kazanımları ve İlişki Haritaları Öğrenme Kazanımları ve İlişki Haritaları Mustafa Turan 13 Mayıs 2014 Abant İzzet Baysal Üniversitesi.
KOÜ HUKUK FAKÜLTESİ «Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunmaz.»
ATILIM ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT BÖLÜMÜ MAYIS İKTİSAT BÖLÜMÜNÜN VİZYONU Bilimsel araştırmaları ve yayınları, yetiştirdiği nitelikli öğrencileri ve toplumu.
132 yıllık Çınar İstanbul Ticaret Odası’nın Desteğiyle Büyüyen Selvi ‘’İstanbul Ticaret Üniversitesi’’
NEDEN Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ? .
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI BÖLÜMÜ ANESTEZİ PROGRAMI STRATEJİK PLAN SUNUMU.
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Sürekli Eğitim Merkezi www. sem. metu
ÖĞRETMENLİK M E S L E Ğ İ.
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
ANKOS 3. ULUSLARARASI TOPLANTISI 6-7 HAZIRAN 2003 ANKARA.
İMAM HATİP LİSESİ TRABZON İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ.
Hangi bölümlere geçiş mümkün?
Comenius Programı Onur AYDEMİR
ENGELSİZ ODTÜ BİRİMİ (EOB) EOB’nin Kuruluşu 2006 yılında onaylanan ve 2010 yılında revize edilen “Yüksek Öğretim Kurumları Özürlüler Danışma.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
ATATÜRK ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
Üniversitelerde e-öğrenmenin yayılımı
YAŞAMBOYU ÖĞRENME BAĞLAMINDA BATI AVRUPA e-SERTİFİKA PROGRAMLARI
Bünyamin AĞGÜRBÜZ Mustafa AY Muhammed ALTINTAŞ Ahmet ZENCİRLİ
2013 YILI ETKİNLİKLERİ. Hacettepe Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi (HÜSAM) tarafından davet edilen Dr. Eugene Kogan tarafından "Armenian Foreign.
Gözde Ocak, Yasemin Koçak Usluel, Günnur Uzunbeycan, Galip Kaya
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Öğrenme Düzeyi Araştırması 3:
Türk-İslam Arkeolojisi
Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Yaşam Boyu Öğrenme ve Yetişkin Eğitimi Bölümü
BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR PROJELER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Okullarda Kariyer Planlama Okul – Veli İletişimi
ODTÜ İŞLETME Özel sektör ve kamu kuruluşlarının, değişen çevre koşullarına uyum göstererek, etkili, kârlı ve verimli bir şekilde yönetilmelerine.
Profesyonel Bir Çevirmen olarak Kariyer yapmak.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ
Yüzüncü Yıl Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü
ÖZ DEĞERLENDİRME RAPORU VE FAKÜLTENİN HAZIRLAYACAĞI BELGELER
FAKÜLTEMİZ HAKKINDA Fakültemiz tarihinde kabul edilen ve tarihinde Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı.
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ TEMMUZ 2017
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
DÜZİÇİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Iğdır Üniversitesi Matematik Bölümü 2017.
YAYGIN EĞİTİM.
Akademik Değerlendirme Koordinatörlüğü
KARŞILAŞTIRMALI EĞİTİM
EĞİTİM BİLİMİNE GİRİŞ.
Siyaset Bilimi II 9. Hafta: milliyetçilik.
Aktüerya ve risk yönetimi bölümü
2018/2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YIL SONU SEMİNERLERİ
Sunum transkripti:

Koç Üniversitesi Tarih Bölümü

Tarih Kavramı Üzerine “Geçmişin gerçek imgesi uçucudur. Geçmiş ancak, bir daha görünmemek üzere kendini gösterdiği an, birden parlayıp aydınlanıveren bir resim olarak yakalanabilir.” (Walter Benjamin) Bu noktada öğrencilere psikolojinin, ve belki bilimin, tanımını verebilirsiniz. Eğitici kitapçığında bilimin tanımı şöyle verilmiştir: Bilim – veri toplamak ve toplanan verileri anlamak için açıkça belirlenmiş kurallar kullanarak teori geliştirmek ve var olan teorileri güncellemek PSİKOLOJİNİN bir bilim olduğunun ve kimya, fizik ya da biyolojinin takip ettiği kuralların aynısını uygulayan bir disiplin olduğunun altını çizmelisiniz.

Amaçlarımız Öğrencilerimize Türkiye ve dünya tarihi hakkında geniş bir bilgi ve perspektif kazandırmak Öğrencilerimizin tarihsel metinler üzerine çalışırken eleştirel ve analitik yaklaşımlar geliştirmelerini sağlamak, tarihi dinamik bir süreç olarak görmelerini teşvik etmek. Öğrencilerimizin kendilerini sözlü ve yazılı olarak etkili biçimde ifade edebilme becerilerini geliştirmek Bu slide oldukça kendini açıklayıcı olmalı. Dinleyici grubunuza ve kendi ilgi alanlarınıza göre, ilk üç başlıktan bazıları hakkında daha fazla bilgi vermek isteyebilirsiniz. Öğrencilerin öğrenmesi gereken şey psikoterapistlik, bilimsel danışmanlık, reklam uzmanlığı, lise ya da üniversite eğitmenliği gibi pek çok farklı alanda çalışan psikologlar olduğudur. Yine de, dinleyici grubunuza bu sunumda bilimsel araştırmanın önemini vurgulayacağınızı belirtmelisiniz.

Tarih Bölümü’nde Neler Bulacaksınız? Bizans, Osmanlı, Modern Türkiye ve Avrupa tarihi üzerine dersler alacak, tarih yazımına dair farklı ve yeni yaklaşımları öğreneceksiniz. Yunanca, Latince, Arapça ve Osmanlıcayı öğrenme olanaklarınız olacak. Osmanlı paleografyasını öğrenmek için Ayvalık’taki Harvard-Koç Osmanlıca Yaz Okulu’na katılma imkanınız olacak. Farklı konularda (toplumsal cinsiyet, ideolojilerin tarihi, kültür tarihi, sosyal tarih, Ortadoğu’da devlet ve toplum) kendinizi geliştirmenizi sağlayacak seçmeli dersler alabileceksiniz. Değişim programlarıyla eğitiminizin bir bölümünü yurtdışında tamamlama imkanınız olacak. Hem üniversitemizde, hem de Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezimizde düzenlediğimiz konferans, seminer ve atölye çalışmalarında uluslararası üne sahip tarihçileri dinleme ve onlarla tanışma şansına sahip olacaksınız. Sorularınız olduğunda hocalarınızın kapısını hep açık bulacaksınız.

Öğretim üyelerimiz Dilek Barlas Yonca Köksal Aslı Niyazioğlu Mark Baker Can Nacar Zafer Toprak

Araştırma Alanlarımız Biyografi Yazıcılığı Erken Modern Dönem Rüya Tarihi Osmanlı Kültür Tarihi 19. yüzyıl Osmanlı Tarihi Diplomatik Tarih Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Modern Avrupa Tarihi Balkan Tarihi  Sovyet Tarihi Siyasi ve Sosyal Tarih Emek Tarihi Milliyetçilik Tarihsel Sosyoloji

Öğretim Üyelerimizin Çalışma Alanlarından Bir Örnek Osmanlı Rüya Aynasında Neler Görüyoruz? Bir rüya tarihçisi olan Aslı Niyazioğlu , Osmanlı tarih ve biyografilerilerinde sıkça anlatılan rüyalar odağından on altıncı yüzyıl Osmanlıların korku ve beklentilerinin tarihi üzerinde çalışıyor. Niyazioğlu, Osmanlı rüyalarının neredeyse sadece kariyer rüyaları olduğunu, rüyalar üzerinden belli sosyal bağların kurulduğunu ve rüyaların nasıl bir tartışma ve eleştiri alanı olarak kullanıldığını tespit ederek on altıncı yüzyıl imparatorluk projesinin Osmanlılar tarafından nasıl değerlendirildiğini araştırıyor.

Mezunlarımız Nerede? Mezunlarımızın bazıları kültür ve eğitim sektörü, insan kaynakları, yayıncılık, televizyon ve gazetecilik alanlarında kariyer yapmakta, bazıları da ABD ve Avrupa’daki saygın üniversitelerde lisansüstü eğitimlerine devam etmektedir. Lisansüstü eğitimlerini tamamlayan mezunlarımız daha sonra Türkiye ve ABD’de öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Tarih Programı Kontenjan ve Puan Bilgileri 2010 Tavan Puan Tavan Sıralama Taban Puan Taban Sıralama 2011 Başarı Burslu 8 529,593 30 500,964 791

Sorularınız için: cnacar@ku.edu.tr