ÖZÜRLÜ VE ESKİ HÜKÜMLÜ PROJELERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu - Görev, Yetki ve Sorumlulukları-
Advertisements

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları
Kasım 2008 İtibariyle Tamamlanan Çalışmalar
İSGBOSB YÖNETMELİK TASLAĞI SUNUM SERİSİ NO: 1 YÖNETMELİĞİN HİKAYESİ Dr. Hakan Toksöz İZMİR TABİP ODASI İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞYERİ HEKİMLİĞİ KOMİSYONU.
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
Bakanlık Düzeyinde Rehberlik Örgütü (Milli Eğitim Bakanı)
HOŞ GELDİNİZ Tevfik BAYHAN Ramazan DOĞAN Bakanlık İş Müfettişi.
TRABZON ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ
İŞ KANUNUNDA ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU VE EKONOMİK SOSYAL KONSEY AYŞE KÜÇÜK ZİYA AK MEHMET ÜSTBAŞ
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA YAPILAN SİGORTALI VE İŞYERİ BİLDİRİMLERİNİN BAZI KURUMLARA YAPILMASI GEREKEN.
İŞKUR’UN GÖREVLERİ  ULUSAL İSTİHDAM POLİTİKALARININ HAZIRLANMASINA KATKI SAĞLAMAK,  İŞGÜCÜ PİYASASI VERİLERİNİ DERLEMEK, ANALİZ ETMEK VE YORUMLAMAK,
İşsizlik Sigortası Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü
SUNUM.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜ
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KURULLARI ÇALIŞMA PRENSİBİ
İÇ KONTROL SİSTEMİ ve KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI
1. TOPLANTI GÜNDEMİ 2 Açılış 2014 Yılında ilimize aktarılan Toplum Yararına Programı (TYP) ödeneğinin değerlendirilmesi Kurul Üyelerinin Görüş ve Önerileri.
Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: /28750
TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ
Mükelleflerin İzahat Talepleri
Haşim MEYDAN İl Müdürü Aralık 2014
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Özel Politika Gerektiren Grupların İstihdamının Artırılması 24 Aralık 2014.
TÜRKİYE’DE ENGELLİLER VE ENGELLİ HAKLARI
Engellilik ve Dava Örnekleri
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) İnşaat Sektörü 24 Aralık 2014.
TEYFİK ÖZTÜRK ADAPAZARI TİCARET VE SANAYİ ODASI GENEL SEKRETER YARDIMCISI İŞDÜNYASINDA ENGELLİLERE YÖNELİK İSTİHDAM FAALİYETLERİ.
İş Sağlığı Ve Güvenliği Kurulları.
Kurulun İnceleme ve Araştırması
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
Konu : Kurullar – Kuruluşlar – Komisyonlar
T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU SAKARYA İL MÜDÜRLÜĞÜ ENGELLİLERE YÖNELİK İSTİHDAM FAALİYETLERİ.
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK ATİLLA BACAK İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM UZMANI.
1) İşveren veya vekili (okul/kurum müdürü)
İL YATIRIM PROGRAMI HAZIRLIK VE İZLEME SÜRECİ
Tevfik BAYHAN Ramazan DOĞAN İş Müfettişi İş Müfettişi
TÜRKİYE İŞ KURUMU ANKARA ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU ÇANKAYA HİZMET MERKEZİ
İş Hukuku Yrd. Doç. Dr. Alptekin AKTALAY
İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
1 PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI.
YASAL DAYANAK 4857 Sayılı Kanunun 80’inci Maddesine Göre;
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlık Bürosu Müdürlüğü’nün başlıca görevleri arasında; Yönetim Kurulu ve Meclis toplantılarının gündemlerini.
OKULLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İŞ VE İŞLEM BASAMAKLARI
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
Çocuk ve Genç İşçilerle İlgili Özel Düzenlemelere Uy
DANIŞMANLIK TEDBİRİ UYGULAMALARI
21 Ocak e-İŞKUR Vatandaşımıza en yakın yerde hizmet sunumunu ilke edinmiş olan Kurumumuz internetin olduğu her yerde. İş Arayanlar İşverenler
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI sayılı Kanunun 35 inci Maddesi Uyarınca Geçici Kadro Tahsisi ile Mecburi Hizmet Yükümlülü.
Page  2 İSTANBULUZMAN Öğrenim Hedeflerimiz İSG Kurullarının yasal dayanağı, işleyişi, çalışanları ve önemi ile ilgili mevzuat hakkında bilgi edinmek.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURULLARI OCAK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURULLARI OLUŞUMU EĞİTİMİ VE ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ.
#ÇalışmaHayatındaMilliSeferberlik
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ
Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
KAMU İSTİHDAM POLİTİKALARI-6
50.Yıl T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI
T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANI
HARCAMA YETKİLİLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER.
İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
ÇALIŞAN TEMSİLCİSİ SEÇİYORUZ!
HAZIRLAYANLAR: SELİN AKTÜRK DİLEK AKBULUT
Görev ve Sorumluluklar
TÜRKİYE’DE ENGELLİLER VE ENGELLİ HAKLARI
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
Hanife ÇAKIR Uzman Öğretmen
İŞ MAHKEMELERİ.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KURULLARI ÇALIŞMA PRENSİBİ FİRMA ADI.
Sunum transkripti:

ÖZÜRLÜ VE ESKİ HÜKÜMLÜ PROJELERİ

ÖZÜRLÜ VE ESKİ HÜKÜMLÜ ÇALIŞTIRMAYAN İŞVERENLERDEN CEZA OLARAK KESİLEN PARALARIN KULLANIMI

herhangi bir mesleği olmayan özürlülere; İŞKUR herhangi bir mesleği olmayan özürlülere; ilgi, ihtiyaç ve yeteneklerine uygun mesleklerde bilgi- beceri kazandırmak ve bu suretle onları istihdama hazırlamak ve eski hükümlülerin daha kolay iş bulabilmeleri amacıyla işgücü yetiştirme kursları düzenlemektedir.

Bu faaliyet 4857 sayılı İş Kanununun 30. maddesi gereğince hazırlanan “Özürlü ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Ceza Olarak Kesilen Paraları Kullanmaya Yetkili Komisyonun Kuruluşu ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” uyarınca özürlü ve eski hükümlü çalıştırmadığı için işverenlerden kesilip kuruma aktarılan ceza paraları kapsamında sürdürülmektedir.

Kuruma aktarılan para cezaları özürlülerin ve eski hükümlülerin mesleki eğitimi, rehabilitasyonu ve istihdamına yönelik projelere tahsis edilmektedir.

Komisyon Kimlerden Oluşur? Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü’ nün Başkanlığında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü, Özürlüler İdaresi Başkanı, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü, Türkiye Sakatlar Konfederasyonundan bir temsilci, en fazla üyeye sahip işçi ve işveren konfederasyonlarının birer temsilcilerinden olmak üzere bir başkan ve 7 üyeden oluşur.

Komisyonun Toplanması Komisyon, para cezalarının nerelere ve ne kadar verileceği hakkında karar vermek üzere her yıl; Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında gündemli olarak toplanır. Komisyon Başkanı gerekli gördüğü hallerde Komisyonu olağanüstü toplantıya çağırabilir. En az üç üyenin yazılı istemi ile de Komisyon olağanüstü toplanır. Olağanüstü toplantı talebi Komisyon Başkanı tarafından en geç 15 gün içinde yerine getirilir.

Komisyonun Çalışma İlkeleri Komisyon uygulanması önerilen projeleri; amaç, gerçekleşme süresi, faydalanacak özürlü ve eski hükümlü sayıları, istihdama katkısı birden fazla özür grubuna yönelik olması, istihdam oranı düşük özür grubuna hizmet etmesi bakımından inceler, mevcut para miktarını da dikkate alarak değerlendirir. Komisyon kararları gerekçelidir.

Hangi Projeler Tercih Edilir? İstihdam garantisi verilen, Mesleki eğitim ve rehabilitasyon projelerine katılanlara sertifika verilen, Ekte yer alan proje formatına uygun olarak hazırlanan projeler değerlendirmeye alınır.

Proje Teklifleri Nereye Verilir? Komisyonun sekreterya görevi İŞKUR tarafından yürütülür. Proje teklifleri Komisyona iletilmek üzere İŞKUR İl Müdürlüklerine verilir. Ancak özürlü dernekleri projelerini federasyonları aracılığıyla Türkiye Sakatlar Konfederasyonuna iletirler. Konfederasyon; tüm proje önerilerini görüşü ile birlikte Kuruma göndermekle yükümlüdür.

Para Cezalarının Kullanımı Özürlü çalıştırmadığı için işverenlerden kesilen ve Kuruma aktarılan para cezaları özürlülere, Eski hükümlü çalıştırmadığı için işverenlerden kesilen ve Kuruma aktarılan para cezaları eski hükümlülere yönelik hizmetlerde kullanılır.

Proje Formatına ulaşmak için “Özürlü ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Ceza Olarak Kesilen Paraları Kullanmaya Yetkili Komisyonun Kuruluşu ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” te bulunan başvurularda kullanılacak Proje Formatına ulaşmak için tıklayınız...