Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Gençlik Çalışanları ve Gençlik Kuruluşları için Eğitim ve Ağ Kurma
Advertisements

PROGRAM GENEL TANITIMI
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları Bütçe Sunumu PROGRAMI.
E Y L E M 1. 2 G e n ç l i k G i r i ş i m l e r i PROGRAMI.
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI.
AVRUPA BİRLİĞİ SEVGİ BİLDİRİCİ Doç. Dr. CENGİZ HAKAN AYDIN SPOR YÖNETİCİLİĞİ.
PROGRAMI E Y L E M 1. 1 G e n ç l i k D e ğ i ş i m l e r i.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
E Y L E M 3. 1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği PROGRAMI.
9/1/ AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
GENÇLİK PROGRAMI.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 4 – GENÇLİK DESTEK SİSTEMLERİ.
AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
AB Gençlik Programı (YOUTH)
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
Erasmus+’ta Gençlik Destekleri Erasmus+ Gençlik Programı: Hedef Kitlesi:  Gençler  Kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşları  En az dört.
‘’Bütün Gençler için Yaygın Eğitim’’
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
AB GENÇLİK PROGRAMI. T.C. Başbakanlık DPT AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı GENÇLİK Hayat Boyu Öğrenme.
Gençler için Avrupa Fırsatları. nedir? Gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI GENEL.
İKİLİ ANLAŞMALAR (BİLATERAL AGREEMENT).  Erasmus İkili Anlaşması (Bilateral Agreement); İki yüksek öğrenim kurumunun Erasmus programı kapsamında yapmayı.
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
Comenius Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
Comenius Okul Ortaklıkları Projesi
ERASMUS+ Gençlik.
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı 1 Eylem 4- Gençlik Destek Sistemleri GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 4 – GENÇLİK DESTEK.
AB Gençlik Programı (YOUTH)
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Programı COMENIUS
Türkiye Yetişkin Öğrenme Projesi Proje Çıktıları
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMINA HOŞGELTİNİZ Erdoğan ERDOĞAN AR-GE Uluslararası Projeler Sorumlusu Ocak 2014.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI
ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Bilgilendirme Toplantısı
Avrupa Birliği Eğitim Programları
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
ERASMUS + GENCLİK. YENİLİKLER Sadece yaş arası gençler değil gençlik çalışanları da yaş sınırı göz etmeksizin katılabiliyor. Ayrıca bu programda.
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
KA1- YETIŞKIN EĞITIMI PERSONELININ ÖĞRENME HAREKETLILIĞI KA2-YENILIK VE İYI UYGULAMALARıN DEĞIŞIMI IÇIN İŞBIRLIĞI.
Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Nedir? Eğitim Gençlik Spor alanlarını kapsayan Avrupa Birliği programıdır. Erasmus+ Nedir? Erasmus +; yılları.
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar.
AB&TÜRKİYE PROJE ORTAKLIĞI. AB Proje Havuzu ve Türkiye’nin Payı Türkiye, 245 milyon Euro katki payi ödeyerek ortak oldugu AB fonlarinin sadece yüzde 15`ini.
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
Erasmus + KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
Erasmus + Programı Erasmus + Programı. Erasmus + Programı Avrupa’nın hem şimdi karşılaştığı hem de gelecek on yılda karşılaşacağı temel sorunların üstesinden.
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ. AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ EKİBİ Ofis Başkanı: Doç. Dr. Hazım Kemal Ekenel (Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi), Ofis Uzmanları:
ERASMUS + Avrupa Birliği Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu 2014 Yılı İlk Toplantısı.
COMENİUS PROGRAMI OKUL ORTAKLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
SUZAN MEHMET GÖNÇ TİCARET MESLEK LİSESİ 02/09/2013.
«Living Together in Nature» AYHAN IŞIK İlçe Milli Eğitim Müdürü Beypazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatör kurum olduğu KA201 AB Erasmus+ «Living.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HATAY İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
ERASMUS
AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE PROGRAMLARI
Sunum transkripti:

Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği GENÇLİK PROGRAMI GENÇLİK E Y L E M 3 . 1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği

Bu eylem dünyanın diğer bölgeleriyle yaygın eğitim ve gençlik alanında değişimleri ve işbirliğini geliştirmeyi amaçlar. Amaç AB sınırlarının dışında da gençlik programının temel hedeflerini yaymaktır.

Komşu Ortak Ülkeler: Program Ülkeleri: - 27 adet Avrupa Birliği (AB) Üyesi Ülke - Avrupa Serbest Ticaret Alanı (EFTA) Ülkeleri:Norveç, İzlanda, Lihtenştayn, İsviçre - Adaylık sürecindeki ülkeler: Türkiye ve Hırvatistan

Avrupa Birliği Komşu Ülkeleriyle İş Birliği a- Gençlik Değişimleri EYLEM 3.1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleriyle İş Birliği a- Gençlik Değişimleri Eylem 1.1 ile neredeyse aynıdır. Tek farkı bu Eylemde Komşu Ortak Ülkelerden de ortak alınabilmesi ve yalnızca kuruluşların başvurabilmesidir.

Kimler katılabilir? Program ülkelerinden birinde ya da Komşu Ortak Ülkeler’de yasal olarak ikamet eden ve prensipte yaşları 13 ile 25 arasında olan genç grupları, Gençlik Değişimine katılabilirler. En az bir adet AB üyesi olmak üzere, iki, üç veya daha fazla Program ülkesinden* grupların katılımı ile olabilir.

Katılımcı Sayısı Grup liderleri hariç, en az 16 en çok 60’dır. Program Süresi Seyahat süresi hariç en az 6 en çok 21 gün arasında olmalıdır. Ancak, konaklanılan sürenin en az 6 gece olması gerektiği unutulmamalıdır.

Sağlanan İmkanlar Harcama Çeşidi Gençlik Programının Katkısı Yolculuk Masrafları Faaliyet Yolculuk Masraflarının %70’i Ön Hazırlık Ziyareti (ÖHZ) yolculuk masraflarının %100’ü Proje Masrafları 32 € sabit oran x katılımcı sayısı x faaliyet gün sayısı İstisnai Masraflar Aşı ve vize masrafları % 100’ü ÖHZ diğer masrafları (46 € harcırah x gün x kişi sayısı)

Örnek Uygulama Proje İsmi Gökkuşağı Olmadan Asla / Never Without Rainbow Süre 7 Gün Gerçekleştiren NICS (National and International Community Service) Club-Ulusal ve Uluslararası Toplum Hizmetleri Kulübü Konusu Adapazarı ve İstanbul’da 7 gün devam eden proje boyunca gençlik bilgilendirmesi, ırkçılık / yabancı düşmanlığı ile mücadele konuları kapsamında atölye çalışmaları düzenlenmiş, gençlerin ırkçılık/yabancı düşmanlığı ile mücadele konusunda bilinçli bireyler olmaları için paylaşımlarda bulunmaları sağlanmıştır. İçerik Irkçılık / yabancı düşmanlığı ile mücadele konulu tartışma çalıştayları, ırkçılık konulu film gösterimi, drama çalışmaları, sportif etkinlikler, çevre gezileri, kültürel geceler Finansmanı 1. Yolculuk Masrafları : (3.803,08 €) a. (%70) 3.803,08 € b. - 2.Proje Masrafları : 32€ x 25 kişi x 7 gece = 5.600 € 3. İstisnai Masraflar: (200 €) a. 200 € (vize) b. - Toplam: 9.603,08 € Katılımcılar Yunanistan, Romanya, Gürcistan, Ermenistan ve Türkiye’den toplam 25 kişi

Avrupa Birliği Komşu Ülkeleriyle İş Birliği EYLEM 3.1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleriyle İş Birliği b- Eğitim ve Ağ Kurma Eylem 4.3 ile neredeyse aynıdır. Tek farkı bu Eylemde Komşu Ortak Ülkelerden de ortak alınabilmesi ve yalnızca kuruluşların başvurabilmesidir.

Faaliyet Süresi (iş günü) Katılımcı sayısı Kuruluş sayısı İşbaşı Eğitimi 10-20 En fazla 2 En fazla 2 (1 AB’den 1 KOÜ’den) Fizibilite Ziyareti 2-3 En fazla 2/Kuruluş En az 2 (1 AB’den 1 KOÜ’den) Değerlendirme Toplantısı 10 50 En az 4 (1 AB’den 2 KOÜ’den) Çalışma Ziyareti Ortaklık Oluşturma Faaliyeti Seminer Eitim Kursu Ağ kurma 3-15 ay Sınır yok En az 6 (1 AB’den 3 KOÜ’den)

FİNANSMAN KURALLARI Katılımcıların seyahat masrafları: Seyahat masraflarının %70’i. Proje Masrafları Birim Maliyet Ölçekleri: Çalışma Ziyareti, Değerlendirme Toplantısı, Seminer, Ortaklık Oluşturma Faaliyeti ve Eğitim Kursu için: 54 Avro/gün/katılımcı. 48 Avro/gün/katılımcı (Faaliyet Komşu Ortak ülkelerden birinde gerçekleşecek ise) İşbaşı Eğitimi, Fizibilite Ziyareti için: 43 Avro/gün/katılımcı 35 Avro/gün/katılımcı (Faaliyet Komşu Ortak ülkelerden birinde gerçekleşecek ise) İstisnai masraflar: %100’e kadar.

GENÇLİK PROGRAMI İLE İLGİLİ SİTELER Gençlik Programı (Türk Ulusal Ajansı): http://www.genclik.gov.tr Gençlik Programı (Avrupa Komisyonu): http://europa.eu.int/comm/youth/ AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI (ULUSAL AJANS) Adres : Mevlana Bulvarı No:181 06520 Balgat/ANKARA Telefon : 0 312 409 60 00 Faks : 0 312 409 60 98 Eposta : bilgi@ua.gov.tr