* *BEL AĞRISININ TEDAVİSİNDE İNTRAMÜSKÜLER OKSİJEN-OZON TEDAVİSİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HAZIRLAYAN AYŞE KAÇAR. Hastalılar kullanılan ilaçlar vb. nedenlerle vücut direncinin düşmesi sonucu fırsatçı mikroorganizmalar ağız içinde enfeksiyon.
Advertisements

Sürekli Mesleki Gelişim (SMG) Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Seminerleri (5. Seminer) / 211.
GÜVENLİ CERRAHİ KONTROL LİSTESİ
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA ASTIM RİSK FAKTÖRLERİ Dr.Mehmet Seyhan A Acta Pædiatrica , 1606–1610.
KESME ÖZELLİĞİ OLAN ÇİFT BAŞLIKLI HEMOSTATİK KLİPS APARATI Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerahi AD, Konya, Turkey.
PNÖMATİK SİSTEM.
1 HASTA UYUMU UYUMU Yrd. Doç. Dr. Zeliha Cansever Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı, Konya.
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
ŞEKER(DİABETES MELLİTUS DM) HASTALARININ YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER Şeker ya da diyabet denilen hastalık genellikle kalıtsal ve.
DİYABET NEDİR ? Vücudun kendisi için gerekli olan insülini yeteri kadar üretememesi veya var olan insülini gerektiği gibi kullanamaması sonucu ortaya çıkan.
TEMELLER.
ÇOK BOYUTLU SİNYAL İŞLEME
Bölüm 4 EĞİLME ELEMANLARI (KİRİŞLER) Eğilme Gerilmesi Kayma Gerilmesi
BEL FITIĞI TEDAVİSİ İÇİN TRAKSİYON KOLTUĞU. TRAKSİYON KOLTUĞU Teknik Alan: Bu buluş, bel ve omurga ağrılarının giderilmesi ve korunması için çözüm olarak.
Best KM 1, Boullata JI, Curley MA Pediatr Crit Care Med Feb;16(2): doi: /PCC Risk Factors Associated With Iatrogenic.
Gebelikte Adneksiyel Kitlede Saptanan Krukenberg Tümörü
Örtü Altı Yapıları Malç Örtüler
Zehra ASLAN AYDOĞDU KTÜ Aile Hekimliği AD
PROJE TABANLI ÖĞRENME ATÖLYESİ
SAHİBİNDEN.COM ve HEPSİBURADA.COM
Stres Üriner İnkontinansın Minimal İnvaziv Tedavisi: Mesane Boynu Enjeksiyonu Ayse Veyhürda Dikmen, Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi, Üroloji Klinigi,
ANKARA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ACİL YARDIM VE KURTARMA HİZMETLERİ (112) AMBULANS EKİPLERİNDE ÇALIŞAN SAĞLIK PERSONELİNİN İŞ DOYUMLARININ VE ETKİLEYEN ETMENLERİN.
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
Obstrüktif uyku apne sendromu tanılı hastalarda; hematokrit değerleri, trombosit sayısı, ortalama trombosit hacmi ve hastalığın ağırlığı ile ilişkisi Zahide.
BAŞ AĞRISI BİLİNÇLİLİK PROJESİ
Yüksek Dereceli Servikal İntraepitelyal Neoplazide Eksizyonel İşlem Sonrası Nüksün Öngörülmesi SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ , BURSA YÜKSEK İHTİSAS EĞİTİM.
Girişimsel Tedavisi (nasıl yapıyorum ?)
TAM SAYILAR.
DENEYSEL TERTİPLER VE PAZAR DENEMESİ
TESLİM ALMA (TESELLÜM)
Özge Buket Cesim. , Burak Aşık. , Merve Çerçi. , İlke Önal
Yapay Sinir Ağı Modeli (öğretmenli öğrenme) Çok Katmanlı Algılayıcı
Akciğerde biriken aşırı, tıbbi tedaviyle düzeltilemeyen, nüks eden ve ciddi solunum sıkıntısı ve ağrıya sebep olan “kanserli ve/veya şilöz sıvının” tedavisinde.
L.Mollamahmutoğlu, E.Demirdağ, E.Karahanoğlu, R.Dur, B.Yeşil,
MASTİTİSLERİN TEDAVİSİ
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ
OVERİN EPİTELYAL TÜMÖRLERİNDE HE4 EKSPRESYONUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ
SAĞLIK KURUMLARINDA KARAR VERME YÖNTEMLERİ
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARDİYOLOJİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS TEZİ
WEB PROJE YÖNETİMİ Ahmet TAŞTAN.
Öğr. Gör. İbrahim Alper GEDİK
TEST GELİŞTİRME.
ADALET PSİKOLOJİSİ YILI GÜZ DÖNEMİ 4. Ders 20 Ekim Cuma.
*Tıraş çeşitleri Kıvırma Tıraşı Yakma Tıraşı Bindirme Tıraşı
3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ
MEHTER. MEHTER Cevgan Ucunda gümüşten veya sarı pirinçten yapılan küçük ziller bulunan bir sopa şeklinde müzik aletidir. Bir ince değnek şeklinde.
ÖZ GELİRLER.
KOÜ Hastanesİ’nde Akılcı İlaç Kullanımı Bİlİncİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Meriç ÇETİN Pamukkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
OLGU SUNUMU Dr. Güliz Evik Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi
Hücrelerin ve embriyoların farklı kryoprezervasyon yöntemleriyle ve değişik protokollerle saklama çalışmaları 40 yıldan fazladır sürdürülmektedir. Bu kryoprezervasyon.
YOĞUN BAKIM HEMŞİRELİĞİ İLAÇ REHBERİ
Aylık Ton Regenere Elyaf Aylık Ton Regenere Open End İplik
SOSYAL BİLİŞ VE SOSYAL DÜŞÜNÜŞ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sisteme Birden Fazla Yüklenmiş Dokümanların Silinmeden İntihalinin Engellenmesi Sisteme art arda yüklenen dokümanlar, birbirlerine olan benzerliklerinden.
Results of Single and Multiple Dose Caudal Epidural Steroid Injections for Lumbosacral Sciatica Mustafa Eren Yüncü Mahmut Camlar1, Mustafa Eren Yuncu1,
Sisteme Birden Fazla Yüklenmiş Dokümanların Silinmeden İntihalinin Engellenmesi Sisteme art arda yüklenen dokümanlar, birbirlerine olan benzerliklerinden.
Trigeminal neuralgia underwent radiofrequency thermocoagulation
Uz.Dr.Tamer KUZUCUOĞLU BAŞARISIZ BEL CERRAHİSİNDE UYGULANAN EPİDURAL STEROİD İNJEKSİYONLARININ HASTA MEMNUNİYETİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ         
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yıllarında Kliniğimizde Diffüzyonal Patch (Artcure) Uygulanan Hastaların Retrospektif Olarak Analizi OP. DR. ADNAN Y. DEMİRCİ SAĞLIK BİLİMLERİ.
DİZ KİREÇLENMELERİNDE SÜLÜK TEDAVİSİ, FİZİK TEDAVİDE UYGULANAN TENS TERAPİSİ KADAR ETKİLİ OLABİLMEKTEDİR* *
Kronik Nöropatik Ağrıda Spinal Kord Stimülasyonu Uygulaması
LEZZET PROFİLİ ANALİZİ
Dr Mustafa KURÇALOĞLU1, FIPP Dr Sinan PEKTAŞ1
Multiple Skleroz Akılcı İlaç Kullanımı
Abdurrahman İLERİ, Sibel ÖZCAN, Mikail KILINÇ, S. Ateş ÖNAL
Sunum transkripti:

BEL AĞRILARINDA KAS İÇİ OZON ENJEKSİYONU, AĞRILARI VE HAREKET ENGELİNİ AZALTMAKTADIR.* *https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29633741 *BEL AĞRISININ TEDAVİSİNDE İNTRAMÜSKÜLER OKSİJEN-OZON TEDAVİSİ. AMAÇ: İntramüsküler paravertebral ozon enjeksiyonları, ağrı ve sakatlığın azaltılmasında minimal invaziv, güvenli ve etkilidir. Bu yazının amacı bel ağrısının tedavisinde paravertebral lomber ozon enjeksiyonlarının erken dönem sonuçlarını sunmaktır. YÖNTEMLER: Şubat 2011 ve Aralık 2015 arasında, toplam 109 hastaya bel ağrısından dolayı kas içi paravertebral lomber ozon enjeksiyonu yapıldı. Bunlardan 42'si ortalama 5.4 enjeksiyon sonrası tedaviyi devam etmedikleri için takipten çıkarıldı. Kalan 67 hastanın sadece 24'ü anketimize cevap verdi. Lokal ve yayılan ağrı 10 cm yatay Görsel Analog Skala(VAS) kullanılarak değerlendirildi. Algılanan fonksiyonel durum ve sakatlık tedaviden önce ve son enjeksiyondan bir ay sonra Oswestry Engellilik İndeksi kullanılarak değerlendirildi. SONUÇLAR: Görsel Analog Skalasında, 29 ozon tedavi döngüsünün 23'ünde (% 79) azalma gösterilmiştir. Özürlülük değerlendirmesi ile ilgili olarak, bir hasta dışında Oswestry Engellilik İndeksi skorunun azaldığı değerlendirildi. Hiçbir komplikasyon kaydedilmedi. Sonuçlarımız diğer raporlara benzer çıktı: Hastaların% 79'unda VAS’da 2,3 puanlık azalma vardı ve bir hasta hariç tümü ODI azalması vardı (ortalama% 9 azalma). Lomber paravertebral oksijen-ozon enjeksiyonları, minimal düzeyde invaziv, güvenli, daha ucuz ve ağrının giderilmesinde ve sakatlıkta etkilidir. Bu tekniğin uygulanması kolaydır, bilgisayarlı tomografi veya anestezi uzmanına ihtiyaç duymaz. Intradiskal bilgisayarlı tomografi kılavuzluğunda infiltrasyonların yerini almak ve ameliyatı önlemek veya geciktirmek için ilk seçenek olarak bel ağrısı uygulamalarında öneriyoruz.