Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Öğr. Gör. İbrahim Alper GEDİK

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Öğr. Gör. İbrahim Alper GEDİK"— Sunum transkripti:

1 Öğr. Gör. İbrahim Alper GEDİK
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ZONGULDAK MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM ELEMANI DERS DEĞERLENDİRME ANKETİ Öğr. Gör. İbrahim Alper GEDİK

2 I. Aşama (Anket Formunun Hazırlanması ve Basımı)
Anketin hazırlanma aşamasında farklı üniversitelerin ve bizim üniversitemizin yapmış olduğu anketleri incelendi. adet anket formu bastırıldı. Formların adeti 0,0625 krş. Olarak fiyat alındı. Toplu basımlarda fiyatın daha da düşebileceği bilgisi alındı.

3 II. Aşama (Anket Formunun Uygulanması)
Tam öğrenci mevcudunu yakalayabilmek amacıyla Final sınavlarından 10 dakika öncesinde anket uygulaması yapıldı. Öğrenciler ders hocasından etkilenmemesi için başka bölüm akademisyenleri tarafından gerçekleştirildi. Bunun için uygulamalar çaprazlama usulü ile uygulandı. Hiçbir akademisyen kendi bölümüne anket uygulaması yapmadı.

4 III. Aşama (Anket Formunun Okunabilmesi için Kod Oluşturulması ve Okutulması)
Anket formlarının cihaz tarafından okunabilmesi için FMT formatında dosya oluşturuldu. Anket formları görevli tarafından okutuldu. Güz ve bahar dönemi toplamında ortalama adet anket değerlendirildi.

5 IV. Aşama (Verilerin İşlenmesi)
Formların okutulması sonucunda ham veriler Excel programına kaydedildi.

6 V. Aşama (Akademisyen ve Ders bilgilerini E-kampüsten Çekilmesi)
Akademisyen ve ders bilgileri bölümlere göre E-kampüs’ten alınarak tek bir tabloda toplandı.

7 VI. Aşama (Verilerin Görselleştirilmesi)
Excel programında uygun formüller kullanılarak şablon oluşturuldu. Ham veriler şablona eklenerek akademisyenlerin puanları ortaya çıkarıldı.

8

9 VII. Aşama (Görüş ve Öneriler Bölümü)
Görüş ve Öneriler Bölümünde yazılanlar toplu olarak fotoğrafı çekilerek görevli bir memur tarafından Word programında uygun bir dille yazılı hale getirilir. Word programında yazılmış görüşler akademisyenlere çıktı alınarak anket değerlendirme formu ile birlikte verilir.

10 VIII. Aşama (Anket Formunun Okutulması)
Bütün Akademisyenlerin değerlendirme formları tek bir excel dosyasında toplandı. Genel bir istatistik oluşturularak bütün sonuçların tek bir sayfadan görülebilmesi sağlandı.

11 IX. Aşama (Okulun Genel Grafiği)
Tüm okul bölüm/akademisyen bazında pivot tabloya dönüştürülerek daha kolay ulaşılabilir duruma getirildi. Tablonun sağ tarafındaki butonlarla bölüm bazında yada akademisyen bazında genel grafikler çağırılabilmektedir.

12 Akademisyenin Genel Grafiği

13 X. Aşama (Akademisyenlerin Sonuçlarının Yıllık Karşılaştırılması)

14 Teşekkürler


"Öğr. Gör. İbrahim Alper GEDİK" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları