Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Aylık Ton Regenere Elyaf Aylık Ton Regenere Open End İplik

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Aylık Ton Regenere Elyaf Aylık Ton Regenere Open End İplik"— Sunum transkripti:

1 Aylık 3.500 Ton Regenere Elyaf Aylık 3.500 Ton Regenere Open End İplik
Aylık Ton Regenere Recycle Ring İplik Aylık Ton Recycle (PET Şişelerden) Polyester Elyaf Üretim Kapasitesine ulaşmış bulunuyoruz.

2

3 Regenere, Recycle, Upcycle
Geri Dönüşüm Sektöründe Gama Recycle’ın Kırpıntı olarak tabir ettiği Konfeksiyon atıkları (post production yada pre consumer), Kullanılmış kıyafetlerden (post consumer) mekanik yöntemler ile Regenere elyaf üretimi ve Regenere elyaftan iplik üretimi yapmaktadır. Gama Recycle firmasının Recycle olarak ifade ettiği iplikler ise genellikle PET şişelerden, geri dönüştürülerek elde edilen PET Flakelerin Polyester elyaf haline ve daha sonra Ring, Open End yada Vortex yöntemleri ile iplik üretimi yapmaktadır.

4 I AM NOT A VIRGIN Ticari Markamızdır.

5 Gama Recycle pazarları arasında Endonezya, Malezya, Pakistan gibi çok ucuz işgücünün olduğu ülkelerden; Amerika, Almanya, Belçika, Fransa, Hollanda, İngiltere gibi geniş yelpazede yaklaşık 30 ülkeye ihracat yapıyoruz.

6 Dünya nüfusunun şu an 7 milyar ve 2050 senesinde yaklaşık 10milyar ve 2100 senesi gibi çok kısa vadede ise bugünkü nüfusun yaklaşık 3 katına yani 20 milyara ulaşacağı tahmin edilmektedir. Bütün bunları dikkate alınca yeni bir yaşam biçimine ve yeni bir bakış açısına ihtiyacımız vardır.

7 Tükettiğimiz ürünleri geri dönüştürerek, yeniden hayatta kalmalarını sağlayarak sürdürebilir bir yapı oluşturmamız gerekiyor. Dolayısıyla tabiatta sınırlı olan yeraltı ve yerüstü kaynaklarının daha verimli kullanımını sağlamak amacıyla doğru çözümlere ihtiyaç var.

8 Bugün sadece Türkiye özelinde konuşmamız gerekir ise Türkiye’de günde yaklaşık Ton çöp üretiyoruz. Yani kişi başına yaklaşık her gün 1kg. çöp üretiyoruz.

9

10 Kullanılmış kıyafetler ve tekstiller de durum maalesef çok daha vahim, zira tüm Dünya’da da böyle. Bizdeki bilgilere göre sadece %3’lük bir kısmı geri dönüştürülebilmekte geri kalan %97’lik kısmı ise yakılarak bertaraf edilmekte yada direkt olarak işlenmeden toprağa gömülmektedir.

11 Gama Recycle firmasının konfeksiyon üreticileri ve markalarından beklentileri;
Bizim gözlemlediğimiz kadarıyla, markaları için üretim yaptıkları üreticiler; iş sağlığı, iş güvenliği, hangi tür kimyasallar kullanıldığı, atık suyun nasıl deşarj edildiği gibi detaylarla ilgilenirken, üretim fireleri, bunların nasıl ve nerelere gittiği konusunda hassasiyetlerini görmek isteriz. Lisanslı toplayıcıların artması gerekmektedir. Öncelikli olarak, üretim firelerini kesim esnasında iyi tasnif etmeleri, mümkün olduğu kadar karışmasına imkan vermemeleridir. Geri dönüştürülebilir kıyafet üretiminin yaygınlaştırılması gerekmektedir. Kıyafetleri Geri Dönüştürülebilir Konsepte, tek komponentli %100 pamuk, %100 polyester yada %100 akrilik olarak imal edip kıyafetleri geri dönüştürülebilir konsepte üreterek sürdürebilir bir döngü sağlamış oluruz.


"Aylık Ton Regenere Elyaf Aylık Ton Regenere Open End İplik" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları