Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2017-2018 Yıllarında Kliniğimizde Diffüzyonal Patch (Artcure) Uygulanan Hastaların Retrospektif Olarak Analizi OP. DR. ADNAN Y. DEMİRCİ SAĞLIK BİLİMLERİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2017-2018 Yıllarında Kliniğimizde Diffüzyonal Patch (Artcure) Uygulanan Hastaların Retrospektif Olarak Analizi OP. DR. ADNAN Y. DEMİRCİ SAĞLIK BİLİMLERİ."— Sunum transkripti:

1 Yıllarında Kliniğimizde Diffüzyonal Patch (Artcure) Uygulanan Hastaların Retrospektif Olarak Analizi OP. DR. ADNAN Y. DEMİRCİ SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ BURSA YÜKSEK İHTİSAS EAH

2 Lomber disk hernisi, bel ve bacak ağrısına yol açan, hastaların günlük yaşam kalitesini etkileyen ve ciddi iş gücü kaybına neden olan bir hastalıktır. Cerrahi tedavi gerektirmeyen durumlarda ağrıyı azaltmak için ucuz, noninvaziv ve etkili tedavi yöntemleri gereklidir.

3 Biz bu çalışmada lomber disk hernisi olan hastalara uygulanan konservatif tedavilere alternatif olması için difüzyonal patch (Artcure) uygulamasını retrospektif olarak inceledik.

4 Artcure; içeriğinde 6 ayrı bitkisel yağ içermektedir
-kekik yağı -limon yağı -biberiye yağı -hardal yağı -papatya yağı -defne yağı

5

6 yıllarında Bursa Yüksek İhtisas EAH de difüzyonal patch uygulanan 250 hasta retrospektif olarak yaş, cinsiyet, bel ve bacak ağrısı, işlem öncesi ve işlem sonrası 10. gün VAS skoru ile değerlendirildi.

7 MR'ında protrüde veya extrüde disk hernisi olan hastalara işlem yapıldı.
Hastaların fizik muayenesinde SLR pozitifti ve motor defisit yoktu. Artcure uygulandıktan sonra 24 saat süreyle mutlak yatak istirahati önerildi.

8 Toplam 250 hastaya artcure uygulandı,
-%52,8'i (132) erkek -%47,2'i (118) bayan Yaş ortalaması -erkeklerde 43,3 (17-70) -bayanlarda 42,8 (19-70)

9 VAS skoru; -İşlem öncesi 8,41 -İşlem sonrası 10. gün 3,77 2 hastada uygulama bölgesinde allerji oluştuğu için uygulamaya son verildi.

10

11

12 SONUÇ Bu bulgular, radikülopati ile birlikte var olan, cerrahi gerektirmeyen protrüde veya extrude lomber disk hernilerinde alternatif bir tedavi olabileceğini düşündürmektedir. Bu anlamda daha geniş prospektif randomize kontrollü çalışmalara ihtiyaç vardır.

13 TEŞEKKÜRLER….


"2017-2018 Yıllarında Kliniğimizde Diffüzyonal Patch (Artcure) Uygulanan Hastaların Retrospektif Olarak Analizi OP. DR. ADNAN Y. DEMİRCİ SAĞLIK BİLİMLERİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları