İnsan beyni neler yapabiliyor …

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İnsan beyni neler yapabiliyor …
Advertisements

İnsan Beyni Neler Yapabilir
Gözlerinizi kandırmak ister misiniz???
İnsan beyni neler yapabiliyor …. Beyin neler yapabiliyor!Tuhaf görünse de sadece okumaya başlayın… İgnliiz Üineveerdtlserinin bir tensai hrarlefin hgnai.
Varlıkların Özelliklerini Belirten Kelimeler (Sıfat – Ön Ad)
SUNU HAZIRLAMA PROGRAMI: powerpoint
Karakalem Tekniği ve Özellikleri
Off! Offffffffffff! Bütün arkadaşlarım gitti, TEK başıma kaldım be yaaa.
Sağlıklı Yaşama Kılavuzu Merhaba, işte bu yeşilcan! Sağlıklı olan ne varsa yapar. Zararlı olan her şeyle savaşır. Kötülerin düşmanı, iyilerin dostudur.
Teknolojiden Yararlanmak İçin…. Keloğlan’ın düşünde, Kaf Dağı’nın ötesinde, korkunç devler ülkesinde gezinmeyen biri mi var? Saklambaç, köşe kapmaca,
İNSAN BİLGİSAYAR ETKİLEŞİMİ: BİLİŞSEL BOYUT III. İBE alanında etkileşimi anlamaya çalışan uzmanlar, özellikle şema ve zihinsel modeller üzerinde yoğunlaşırlar.
Paragraf Nedir? & Herhangi bir yazının bir satırbaşından öteki satırbaşına kadar olan bölümüdür. & Duygu, düşünce, istekleri anlatım tekniklerinden yararlanarak.
DEĞERLER EĞİTİMİ NİSAN AYI ALÇAK GÖNÜLLÜLÜK
Bedenim ve Ben (Bedenim Değerlidir)
BİLGİ :Öğrenme ile kazanılır.Tekrar ile pekiştirilir. Test çözme tekniğini kullanmanın temelini teşkil eder. YORUM: Öğrenilen ve tekrar ile pekiştirilen.
40 ALTIN. Küçük Abdulkadir okumak, bilgili, kültürlü bir insan olmak istiyordu. Annesi, babasından kalan 40 altını kıyafetinin koltuğunun altına dikti.
Neden Yabancı Dil Öğreniriz?
KÜÇÜK İTFAİYECİ lütfen sesi açıp Tıklayınız..
FLİPPED CLASSROOM TERS YÜZ EĞİTİMİ
11. SINIF: ELEKTRİK ve MANYETİZMA ÜNİTESİ Alternatif Akım 1
TAHTA ÇANAK Haz. İlknur Eryiğit DEM 2011.
Bölüm 11: Çembersel Hareket. Bölüm 11: Çembersel Hareket.
Kaldırımlar Yayalarındır
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Göç eden yaban kazlarının havada süzülürken "V" şeklinde bir formasyonla uçtuklarını görmüşsünüzdür... Bilim adamları kazların neden bu şekilde uçtuklarını.
NELER ÖĞRENECEĞİZ 1-Doğru ile nokta arasındaki ilişkiyi açıklamayı
İmg 7 -içgörü.
Hazırlayan: Safiye Çakır Mat.2-A
CESARETLENDİRME ve ÖVGÜ
DERGİ TASARIMI.
FOTOGRAMETRİ - I Sunu 4 Eminnur Ayhan
Değirmendere Hacı Halit Erkut Anadolu Lisesi
Tehlikeyi Görmek.
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ
Eğitim Bilimleri Fakültesi
Çözülemiyen Matematik Soruları
Yaşlanmanın ayrıcalıkları …
Yaşlı Bilge Adam Başlamak için tıklayın..
HAVA PERSPEKTİFİ Doğada yakınımızda bulunan varlıklar gözümüze gerçek renk ve boyutlarıyla net olarak görünür. Oysa bizden uzaklaştıkça nesnelerin boyutları.
TEMEL GEOMETRİK KAVRAMLAR VE ÇİZİMLER
PERSPEKTİF Perspektif, doğadaki iki boyutlu ya da üç boyutlu cisimlerin bizden uzaklaştıkça küçülmüş ve renklerinin solmuş gibi görünmesine denir.
DÜRÜSTLÜK ÜZERİNE BİR HİKAYE
Kanuni Sultan Süleyman İmam Hatip Ortaokulu Rehberlik Servisi
KELİME-SÖZCÜK NEDİR? Cümlenin anlamlı en küçük birimlerine ya da tek başına anlamı olmadığı hâlde cümle içinde anlam kazanan anlatım birimlerine kelime.
ARI MAYA UÇMAYI ÖĞRENİYOR
ZAMİRLER “Sen ve ben ve deniz Bizi anlamayan bir nesle aşina değiliz”
TEKNİK RESİM KESİT ÇIKARMA.
Kırınım, Girişim ve Müzik
BÖLÜM 1 Kuvvet ve Hareket. BÖLÜM 1 Kuvvet ve Hareket.
Ders 8 Değerlendirme ve kavram öğretimi
GELİŞİM VE ÖĞRENME Algı - II Prof.Dr. Mustafa Ergün.
ARI MAYA UÇMAYI ÖĞRENİYOR
"Merhaba sevgili izleyiciler. İşte size ilginç bir yarışma haberi daha
SAYI ÖRÜNTÜLERİ ANAHTAR KAVRAMLAR MODELLEME ÖRÜNTÜ SAYI ÖRÜNTÜSÜ ÜS
DERS: ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE METARYAL TASARIMI KONU: NUH’UN GEMİSİ DERSİN HOCASI:YRD.DOÇ.DR. MUSTAFA İSMAİL BAĞDATLI.
KİPER’İN DOĞUM GÜNÜ.
BÖLÜM 10 Dalga Hareketi. BÖLÜM 10 Dalga Hareketi.
İnsan beyni neler yapabiliyor …
"Merhaba sevgili izleyiciler. İşte size ilginç bir yarışma haberi daha
Etkinlik Adı: Bilgisayardaki çocuk bana benzesin Etkinlik Kazanım: Kendini Tanıyabilme, Başkalarıyla ilişkilerini başlatabilme Etkinlik Gün: 2 Etkinlik.
DİL GELİŞİMİ KURAMLARI - II
SAYI DOĞRUSUNU TANIYALIM ÇİZELİM
Maç Sonucunun Belirlenmesi
ZAMİRLER(ADILLAR) 6.SINIF.
CİHANGİR ÇAĞLAR ZAMİRLER
2) Çift Optik Eksenli Mineraller (ÇOE)
İnsan beyni neler yapabiliyor …
Sınıf Öğretmenlerinin Eğitsel Amaçlı İnternet Kullanım Öz Yeterlikleri
ПРИЛОЗИ.
Annesini Arayan Kardan Adam
Sunum transkripti:

İnsan beyni neler yapabiliyor …

Beyin neler yapabiliyor  Beyin neler yapabiliyor!Tuhaf görünse de sadece okumaya başlayın… İgnliiz Üineveerdtlserinin bir tensai hrarlefin hgnai salıyra dmiziilş olğunduun öemnisz oludğnuu oayrta kydou. Bduara tek ömlnei ntoka ilk ve son hfiarn dğrou ydere osmldaıır. Gsreii tmaamen salmçaık olbaiilr, ve sen ynie de pbromlseiz okyailusbirin.Bu haeflrri hraf oralak okumzdaımdğııan ve kmellireei büütn oalark alamıdılgzdığıan kanakyanlır.

Eğer bu sayfada bir şeyler dönüyorsa-hemen evinize gidin Eğer bu sayfada bir şeyler dönüyorsa-hemen evinize gidin.Paydos saati gelmiş. (İyice bir bakın bakalım.. Aslında dönen bir şey yok!)

Bu resme önce yakından bir bak. Ne görüyorsun Bu resme önce yakından bir bak.. Ne görüyorsun? Şimdi devam et ve açıklamaları oku,gerçekte ne görmüşsün öğren!!. Bunu ilginç bulacağına eminim!!! Araştırmalar küçük çocukların resimdeki “samimi” çifti göremediklerini, bunun zihinsel kodlamalarında böyle bir sahneye yer olmadığı için gerçekleştiğini gösterdi. Çocukların gördüğü dokuz tane yunustur!!! Ek not:Bu test bulanmış bir beyne sahip olup olmadığını ölçmek için yapılmıştır. Eğer yunusları en geç 3 saniyeye kadar seçemiyorsan aklını çoktan kaybetmişsin!!! !

OPTİK YANILSAMALAR Gözlerini biraz yormaya ne dersin OPTİK YANILSAMALAR Gözlerini biraz yormaya ne dersin??? O zaman sakin bir şekilde şu resme bak!!!

aslında …

…hiçbir şey hareket etmiyor

....yatay kırmızı çizgiler paralel mi, değil mi???

Ne görüyorsun?Bir spiral mi yoksa daireler mi?? Büyük daire kendinden küçük lila dairelerden oluşuyor.Bunlar düzenli olarak görünüp kayboluyor..

Ortadaki artı işaretine konsantre ol,Bir süre sonra lila çemberin YEŞİL olduğunu fark edeceksin!! Ortadaki artı işaretine bakmaya devam edersen lila çemberlerin tamamen kaybolduğunu göreceksin.Ve sadece aslında lila olan yeşil çemberin kaldığını..

Noktaya odaklanın ve kafanızı öne-arkaya doğru hareket ettirin…

Ve en iyisi en sonda geliyor…

Bu şimdiye kadar bilgisayar illüzyonlarından en iyisi Bu şimdiye kadar bilgisayar illüzyonlarından en iyisi.Şimdi söylenenleri yapın. *         1) Rahatla ve 35-30 saniye boyunca resimdeki dört küçük noktaya bak *         2) Sonra yakınındaki duvara bak (düz, tek renkli herhangi bir zemin de olabilir) *         3) Sonra daha açık renkte bir lekenin oluştuğunu fark edeceksin (yeterince uzun bak ama!) *         4) Birkaç defa göz kırp ve lekenin içinde hangi şeklin çıktığını gör. *         5) Ne görüyorsun? Ya da daha doğrusu KİMİ?

BİTTİ