Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PERSPEKTİF Perspektif, doğadaki iki boyutlu ya da üç boyutlu cisimlerin bizden uzaklaştıkça küçülmüş ve renklerinin solmuş gibi görünmesine denir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PERSPEKTİF Perspektif, doğadaki iki boyutlu ya da üç boyutlu cisimlerin bizden uzaklaştıkça küçülmüş ve renklerinin solmuş gibi görünmesine denir."— Sunum transkripti:

1 PERSPEKTİF Perspektif, doğadaki iki boyutlu ya da üç boyutlu cisimlerin bizden uzaklaştıkça küçülmüş ve renklerinin solmuş gibi görünmesine denir.

2 PERSPEKTİF ÇEŞİTLERİ 1-ÇİZGİ PERSPEKTİFİ TEK KAÇIŞ NOKTALI
iKİ KAÇIŞ NOKTALI ÜÇ KAÇIŞ NOKTALI 2- HAVA PERSPEKTİFİ

3 PERSPEKTİFLE İLGİLİ KAVRAMLAR
Ufuk Çizgisi Bulunduğumuz yere göre göz düzeyimizden geçtiğini varsaydığımız yatay çizgiye ufuk çizgisi denir. Yerimizi değiştirmeden ne tarafa bakarsak bakalım bu çizginin yeri daima göz seviyemizdedir.

4 Esas Nokta Bulunduğumuz yerden baktığımız yönde uzaklaşan birbiri ile paralel bütün çizgiler bir noktada birleşiyorlarmış gibi görünür. Bu nokta ufuk çizgisi üzerinde ve tam karşımızdadır. Yerimiz değiştikçe esas noktanın da yeri değişir.

5 Kaçış Noktası Bakış noktasından (gözden) uzaklaşarak sonsuza doğru gelen ve gerçekte birbirlerine paralel oldukları hâlde resim düzlemine paralel olmadıkları için kapanarak birleşiyormuş gibi görünen doğruların ortak kesişme noktasına kaçma noktası denir

6 İKİ KAÇIŞ NOKTALI PERSPEKTİF
İki kaçış noktalı perspektifin bir diger adı da açısal perspektiftir İki nokta perspektifinde iki kesişme noktası vardır İki kesişme noktası arasındaki ölçü resmin basit orantısıdır. İki nokta perspektif resim çizimini kolay anlamak için, demiryolu üzerinde duran ve elinde tuttuğu bir cam tabakayı sağa ve sola hafifçe çeviren bir kişinin gördüğü manzarayı düşünmek yeterlidir. Cam tabaka biraz sola çevrilirse tren raylarının ufuk hattında kesiştiği nokta sanki sağa kaymış gibi görülür.

7 İKİ KAÇIŞ NOKTALI PERSPEKTİF

8

9

10

11

12 İKİ KAÇIŞ NOKTALI PERSPEKTİF KÜP ÇİZİMİ

13 İKİ KAÇIŞ NOKTALI PERSPEKTİF KÜP ÇİZİMİ

14 İKİ KAÇIŞLI PERSPEKTİF


"PERSPEKTİF Perspektif, doğadaki iki boyutlu ya da üç boyutlu cisimlerin bizden uzaklaştıkça küçülmüş ve renklerinin solmuş gibi görünmesine denir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları