Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DERGİ TASARIMI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DERGİ TASARIMI."— Sunum transkripti:

1 DERGİ TASARIMI

2 Dergi Siyaset, edebiyat, teknik, kültür, magazin, ekonomi vb. konuları inceleyen ve belirli aralıklarla çıkan süreli yayındır. Dergiye mecmua da denir. Bir derginin içeriği derginin amacına göre değişir. Örneğin; bir teknoloji dergisinde yeni teknolojilerle ilgili resimler, yazılar ve yeni teknolojinin tanıtımı vb. görsel bir tasarım sonucu okuyucuya verilir.

3 Dergi Türleri Tıp Fikir Siyasi Kadın Erkek dinî ilimler Edebiyat
Sinema Bilim Teknoloji Çocuk Eğitim Magazin Ekonomi Moda Gezi Kültür Tıp Fikir Siyasi Kadın Erkek dinî ilimler Edebiyat eğitim

4 Dergi Sayfası Tasarımını Oluşturan Elemanlar
Yazılar Resimler Tablolar Çerçeveler Çizgiler Renkler Sayfa numarası Başlıklar Vektörel çizimler

5 Dergi tasarımında dikkat edilmesi gereken unsurlar
Tasarlanan dergi sayfasında fotoğraf, illüstrasyon, alt ve ana başlık, resimlerin alt yazılarını yerleştirirken okuma sürecinin hem entelektüel hem de optik yönleri dikkate alınmalıdır. Dergi, satılması için hedef kitlesine yönelik tasarlanmalıdır. Sayfa tasarım düzeni ne kadar iyi olursa okuyucu o kadar okumaya yönelir. Tasarlanan dergi iki tarafa da düz olarak açılabilmelidir. Sayfalarda bulunan tüm basılı kısımların da tek bir bakış açısından izlenebilmelidir. Tasarlanan sayfa üzerindeki yazı alanı ve kenar boşlukları (marjlar) önceden belirlenmelidir. Eskiziniz de oluşturduğunuz kapak ve sayfa tasarımlarının taslaklarına bağlı kalarak bilgisayarlarda hazırlayabilirsiniz. Tasarlanan sayfalardaki tasarım ögeleri (çizim, fotoğraf), derginin içeriğini gölgeleyecek nitelikte vurgulanmamalıdır.

6 Dergi tasarım örenekleri

7 Dergi tasarım örenekleri

8

9

10

11


"DERGİ TASARIMI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları