Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İmg 7 -içgörü.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İmg 7 -içgörü."— Sunum transkripti:

1 İmg 7 -içgörü

2 Rahat bir pozisyon al, kalem ve kâğıtla birlikte… başlangıçta gözleriniz açık, yazarken… zihinsel provaya geçene kadar derin gevşemeye gerek yok. Kendinizi temellendirme içgüdüsel olarak kendiliğinden olacak bir şey… birazdan yapacaklarınız bu süreci adımlara bölecektir… yapacağınız değişiklikler böylece içsel olmaya başlayacak…

3 İlk adım vizyonunuzu belirginleştirmek…basitçe biraz odaklanarak kendinizi ifade edecek zamanı ayırın… gerçekleştirmek istediğiniz istekler hakkında neler öğrendiniz? Bu vizyonu ifade edecek en belirgin cümleyi yazın. Yazdığınız cümleye bakın ve sizin için en önemli cümleyi belirleyin. Her kelimeye dikkatle bakın, neyi kast etmek istiyorsunuz ve seçtiğiniz kelime vizyonunuzu tam ifade ediyor mu? Tam kelimeyi bulana kadar zaman harcayın.

4 Sonra vizyonunuz hakkında düşünün
Sonra vizyonunuz hakkında düşünün. Bunu gerçekleştirmek için yaşamınızda yapmayı arzu ettiğiniz değişimlerin olası listesini yapın. Tüm yolları kağıda yazın. Beyin fırtınası… En saçma, en olmayacak şeyleri bile yazın… Aklınıza ne geliyorsa… Seçeneklerinize bakın. Birleşebilecekler var mı? En olası olanlar hangisi? En basiti… En kolayı? En çok başarıyı getirecek bir seçenek var mı? Size göre en olası olan seçeneği yuvarlar içine alın.

5 Sonra seçeneğinizi olumlayın
Sonra seçeneğinizi olumlayın. Enerjinizi ve niyetinizi hissederek… Sesli olarak… kendinize birkaç kez …. yı seçiyorum deyin. Her neyi seçtiyseniz… Sesli olarak ifade edin… 5. adım atacağınız adımların planını yapmak. Hangi adımlar atılacak. Hangi sırayla… Kimlerle görüşülecek? Neler yapılacak? Plan basit ama ayrıntılı olmalı. Basitçe ve pratik yönleriyle yazın.

6 Şimdi planı zihninizde prova etmeye başlayın
Şimdi planı zihninizde prova etmeye başlayın. Gözünüzü kapayın ve birkaç derin nefes alın. Bedeninizi gevşemeye davet edin. Zaten daha önce başardığınız bir şey… gevşemeyi düşünün, gevşemeye başlayın. Olduğunuz yerde rahat ve dingin… yumuşak ve akışkan nefesler alırken zihninizin de sakinleşmesine şahit olun. Kendi içsel yerinize doğru ilerlerken sakin ve huzurlusunuz…

7 Hazır olunca planınızı gerçekleştiriyormuş gibi hayal etmeye başlayın
Hazır olunca planınızı gerçekleştiriyormuş gibi hayal etmeye başlayın. Baştan sona adım adım planınızı gerçekleştirirken hayal edin, hisleriyle, aynı gerçek hayatta oluyormuş gibi… hangi bölümlerin kolay, hangi bölümlerin daha zor gerçekleştiğine dikkat ederek… hayal çalışmanız sırasında engelleri daha kolay fark etmeye başlıyorsunuz. Bunlar olaylar, insanlar, ya da basitçe yola çıktıktan sonra açığa çıkan hisler ve tutumlar olabilir.

8 Eğer engelleri saptarsanız, planınızda buna göre değişiklikler yapın… belki daha küçük ve basit adımlara bölmeniz gerekecek, atacağınız adımları… yeniden planınızı başarıya ulaştıracak değişiklikleri yapana kadar hayali olarak plan üzerinde çalışın… Zihinsel provanızı tekrar edin… İyice tatmin olana kadar üzerinden birkaç kez geçin… Bu çaba enerjinizi yükseltecek, bu yeni değişim yaratma çabanıza güç katacaktır. Eylem, tepki, yeni yol, yeniden eylem stratejisini benimsemeye başlayın.

9 Hazır olunca gözlerinizi açın ve en uyanık durumunuza geri dönün
Hazır olunca gözlerinizi açın ve en uyanık durumunuza geri dönün. Planınızda yaptığınız değişiklikleri yazın… engelleri, nasıl çözümler ürettiğiniz de… son adım plan üzerinde eyleme geçmek tabiki… eyleme geçmeye başlayacağınız zaman da duygularınızı, hislerinizi, düşüncelerinizi fark edin…


"İmg 7 -içgörü." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları