AKADEMİDE ETİK DERNEĞİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü
Advertisements

ANKARA ÜNİVERSİTESİ Kurumsal Arşivi Açık Erişim Kaynakları
“IP Universities” Istanbul, May 16 to 18, 2012 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logo FM Ofisi – Üniversite İlişkisi Salih.
Eğitim Bilimleri Bölümü
HAYATI PAYLAŞMA VE DAYANIŞMA MERKEZİ

Yerel Yönetim Reform Programına Destek Projesi Bratislava Regional Center 1 MİB’nin temsil (lobi) rolü: Üyelerinin çıkarlarını korumak ve temsil etmek;
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI
SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
AİLE HEKİMLİĞİNİN TANIMINDAKİ TEMEL İLKELER
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL BARIŞ ÇALIŞMALARI ve UYGULAMALI ETİK ENSTİTÜSÜ KURULUŞ ÖNERİSİ Doç. Dr. Havva Kök Arslan.
“Ülke ekonomisinin verimlilik ilkelerine uygun olarak gelişmesini sağlamak, işçi, işveren ve hükümet kesimlerine eğitim ve danışmanlık desteği sağlamak.
Yrd.Doç.Dr. Arzu ÜLGEN AYDINLIK
POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI
Prof.Dr. Kırali MÜRTEZAOĞLU Mühendislik Fakültesi Dekanı
Kilis 7 Aralık Üniversitesi
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DİLBİLİM TOPLULUĞU MAYIS
HUYEL’in Amaçları * Yelken, Denizcilik ve Yatçılığı üniversitemiz öğrencileri arasında tanıtmak düzenli etkinlikler aracılığıyla yaygınlaştırmak, * Türkiye’de.
Uzmanlık derneklerinde seçim, yönetim, katılımcılık Prof.Dr.Eyüp Sabri Uçan Türk Toraks Derneği Başkanı.
H.Ü. Fen Fakültesi İstatistik Bölümü PERFORMANS GÖSTERGESİ ÖLÇÜM PLANI
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı
BOLOGNA SÜRECİNİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI PROJESİ Kasım 2006 Fırat Üniversitesi, Elazığ Nezih Güven- Bologna Rehberi.
ADEK BİŞKEK, Ana Görevler Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Raporunu (ADEK Raporu) yıllık hazırlayarak rektörlüğe sunmak (Takvim Yılı.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYET TOPLULUĞU
FAALİYET/PROJE EYLEM PLANLARI
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DİLBİLİM TOPLULUĞU Mart 2015
Avrupa İş Etiği Ağı Türkiye Temsilciliği European Business Ethics Network Turkey (EBEN-TR)
2013 YILI ETKİNLİKLERİ. Hacettepe Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi (HÜSAM) tarafından davet edilen Dr. Eugene Kogan tarafından "Armenian Foreign.
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
Akademik Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Aslan KAPLAN Topluluk Başkanı
MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANATOMİ ANABİLİM DALI
MÜDEK Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi 11 Mayıs 2012, İzmir Dr. M. Yavuz Erçil Genel Sekreter.
Hacettepe Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Sorunlarını Araştırma Topluluğu Merve SOYSAL HÜTF D5 Öğrencisi.
TÜBİTAK ULAKBİM Cahit Arf Bilgi Merkezi Araştırma Faaliyetleri ve Bilimsel İçeriğe Erişimde Cahit Arf Bilgi Merkezi & Dünden Bugüne TÜBİTAK EKUAL.
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Hacettepe Üniversitesi – Eğitim Fakültesi STRATEJİK AMAÇLARIMIZ Vizyon ve misyonumuza dayalı olarak oluşturulan.
Prof. Dr. Erhan Erkut, MEF Üniversitesi
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu Abdullah Gül Üniversitesi Gelen Öğrenciler ve Uluslararasılaşma 23 Ekim 2015.
Mezun Web Yönetimi Mezun Veri Tabanı Yönetimi Mezun Bilgi Güncelleme Mezun Analizleri oluşturulması ABD Mezunlar Buluşması Müzede Buluşma Mezunlar Algı.
1 CONSUMER ACADEMY ‘CONSUMER ACADEMY’ TÜKETİCİ AKADEMİSİ Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü.
Özürlü Öğrenci Birimleri Engelsiz Üniversite Birimleri 17.MAYIS.2010 Prof. Dr. Bülbin Sucuoğlu
TÜBİTAK. TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU(TÜBİTAK) Üniversite, kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarınca yürütülen ar-ge faaliyetlerine destek.
ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ. Kuruluş: 2003 Özürlüler Araştırma ve Uygulama Merkezi 2014 yılından itibaren Engelliler Uygulama ve Araştırma.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ MEZUNLAR DERNEĞİ Gözde ÇELİK YÖRÜKOĞLU.
MEZUNLAR TOPLULUĞU BİRİMİ
BİZ KİMİZ 2000 Yılından bu yana farklı organizasyonlarda aktif olarak görev almış; alanında uzman ve akademik anlamda ciddi projelere imza atmış bir ekibiz.
Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
TÜRK PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK DERNEĞİ
Globalpiyasa.com’da Firma Web Sitesi Nasıl Oluşturulur?
MİMARLIK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MİMARLIK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
Yükseköğretim Kurulu Kalite Çalışmaları
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ORMAN ENDÜSTRİ BİLİM TOPLULUĞU
MİSYON Histoloji ve Embriyoloji alanında mezuniyet öncesi ve mezuniyet sonrası düzeyinde eğitim ve öğretim kapsamında bilimsel düzeyde eğitim vermek, Araştırma.
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TOPLULUĞU
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
TÜRK HEMŞİRELER DERNEĞİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU Hemşire Kimdir?  Hemşire melektir.  Hemşire çiçektir.  Şevkattir.  İğne yapan kişidir.  Klinikte iş yapmayan.
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
AKADEMİDE ETİK DERNEĞİ
AKADEMİDE ETİK DERNEĞİ
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ
İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ TANITIMI
Sunum transkripti:

AKADEMİDE ETİK DERNEĞİ STRATEJİK GELİŞİM PLANI

Etik hepimizin meselesi. SLOGANIMIZ Etik hepimizin meselesi.

Özet 1. Tanıtım Kurucu başkan Genel bilgiler Kurucular Kurullar Amaç, Misyon ve Vizyon 2. Derneğin faaliyetleri 3. AKETU-Derneğin Dergisi 4. Derneğin faaliyet stratejisi 5. Derneğin öngörülen gelişim evreleri 6. Çeşitli açılım faaliyetleri 7. Hedefler 1 Yıllık Hedefler 3 Yıllık Hedefler 5 Yıllık Hedefler 8. Üniversitelerimize Katkıları 9. Üniversitelerimizden Beklentilerimiz

1. Tanıtım Derneğin tanıtılması

Kurucu Başkan Prof. Dr. Fahri Apaydın Yalova Üniversitesi fahri.apaydin@yalova.edu.tr

Genel Bilgiler Niteliği: Sosyal girişim Misyon kuruluşu Etik hareket Kuruluş tarihi: 07.01.2019 Merkezi: Yalova Kurucu sayısı: 16 Üye sayısı: 29 Web sayfası: www.akademideetik.org

KURUCULAR 1 Prof. Dr. Fahri Apaydın Yalova Üni. Pazarlama 2   2 Prof. Dr. Turgut Özkan Beykent Üni. Finans İ.İ.B.F Dekanı 3 Prof. Dr. Nüket Örnek Büken Hacettepe Üni. Tıp Tarihi ve Etiği ABD Baş., Biyoetik Eğ. Uy. ve Ar. Mer. Müd. 4 Prof. Dr. Evren Ayrancı Arel Üni. Yönetim organizasyon İng. İşletme Böl. Bşk. 5 Doç. Dr. Can Tansel Kaya Yeditepe Üni. Muhasebe 6 Doç. Dr. Mehmet Yazıcı Bursa Teknik Üni. 7 Dr. Ziya Toprak MEB Eğitim 8 Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özyeşil Aydın Üni. 9 Dr. Öğr. Üyesi A. Gökhan Acar İstanbul Üni. 10 Dr. Öğr. Üyesi Yasin Aksoy İşletme 11 Dr. Öğr. Üyesi Erdal Şen Doguş Üni. SBE Müd., SEM Müd. 12 Dr. Öğr. Üyesi Zerrin A. Reis İstanbul Üni.-Cer. Bil. ve Öğr. Tek. Eğitimi 13 Dr. Öğr. Üyesi Anıl Aba Kadirhas Üni. Ekonomi 14 Ülkü Özbek Emekli Hemşire eğitimi 15 Tuğba Çalık Yalova Üni. Yl Öğr. 16 Muhammed Alperen Albayrak

Kurullar YÖNETİM KURULU ASIL GÖREV YEDEK Prof. Dr. Fahri Apaydın Başkan Doç. Dr. Mehmet Yazıcı Prof. Dr. Evren Ayrancı Başkan Yrd. Dr. Öğr. Üyesi Erdal Şen Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Ayvaz Reis Dr. Öğr. Üyesi Anıl Aba Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özyeşil Genel sekreter Tuğba Çalık Muhammed Alperen Sayman Prof. Dr. Nüket Örnek Büken DENETİM KURULU Doç. Dr. Can Tansel Kaya Ülkü Özbek Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Gökhan Acar Prof. Dr. Turgut Özkan Dr. Öğr. Üyesi Yasin Aksoy Dr. Ziya Toprak DİSİPLİN KURULU

Amaç, misyon ve vizyon Amaç: Etik konusunda otorite kurum olmak ve ulusal ve uluslararası akademik çevrede etik bilinç ve hassasiyet geliştirmek Misyon: Etik değerlere uyularak orijinal bilimsel faaliyetler yürütülmesini sağlayarak kişisel ve toplumsal gelişimin temin edilmesi Vizyon: Bilimsel etik değerleri savunan uluslararası bilinen etik konusunda sivil otorite kurum olmak

2. Bölüm- Derneğin Faaliyetleri 25 Nisan tarihinde TED Üniversitesi’nde «Akademide etik sorunları ve olası çözüm önerileri» adında seminer verildi Nisan ayında AREL Üniversitesi’nde 2 adet «Etik» konusunda seminer verildi 8 Mayısta Yalova Valiliğine bağlı üst düzey bürokratlara yönelik «Etik değerler» konferansı verildi

2019’da planlanan diğer faaliyetler Özel eğitim alanında etik, özel eğitim öğretmenlerinin mesleki etik ilkeleri ve uygulamada etik konulu bir çalıştay Yalova ilindeki sivil toplum kuruluşlarına «Etik değerler» konferansı vermek

3. AKETU-Derneğin Dergisi Derneğimiz «AKADEMİK ETİK: TEORİ VE UYGULAMA» adında dergi çıkartmaktadır Dergi yılda 2 sayı şeklinde yayınlanmaktadır Dergi etikle ilgili her konuda makale yayınlamaktadır Derginin web sayfası: https://dergipark.org.tr/aketu

4. Derneğin faaliyet stratejisi Akademide Etik Derneği bir misyon kurumudur ve çok hızlı gelişerek etik konusunda akademik faaliyetler düzenlemektedir.  Hangi görüşten olursa olsun etik konusunda hassasiyeti olan ve Türkiye'de bu konuda gelişimin sağlanmasını isteyen akademisyenleri Derneğe üye olmaya davet ediyoruz. Dernek, akademisyenlerin etik konusunda çalışma yürüttüğü önemli bir platformdur.   Dernek disiplinler arası bir oluşumdur. Dernek, üyeleri arasında dayanışma platformu rolünü de üstlenmektedir.  Lisans üstü eğitim alan ya da almış olan her akademisyen Derneğe üye olabilir.  

5. Derneğin öngörülen gelişim evreleri Durum Zaman boyutu Gösterge örnekleri 1 Kurulma ve tanınma 1 yıl Logo, sosyal medyada varlık, İngilizce web sitesi 2 Toplum olma 2 yıl Faaliyetlere üst düzey üye desteği, üyeler arası dayanışma 3 Kendini kabul ettirme 3 yıl Akademik faaliyetlere katılım 4 Etkileme, referans olma 4 yıl Yürütülen akademik faaliyetlerden sonuç alma 5 Otorite olma, hakemlik, danışmanlık 5 yıl Anlaşmazlıklarda görüş bildirme, kriter belirleme

6. Çeşitli açılım faaliyetleri Onursal üye edinme Prof. Dr. Nazan Özenç Uçak Sn. Köksal Toptan Kongre kurullarına ulaşarak kongre konuları arasına etik konusunu aldırmaya çalışmak Kongrelere katılarak Derneği tanıtma ve üye edinme faaliyetleri Akademisyenlere e-posta göndererek üye edinme çalışmaları Akademisyenlere e-posta göndererek Derneğin faaliyetlerine destek olmalarını talep etmek Basınla iletişim kurma faaliyetleri yürütmek

7. Hedefler 1 yıllık hedefler 3 yıllık hedefler 5 yıllık hedefler

1 Yıllık Hedefler Altyapısını tamamlamak (web sayfası, logo, vs.) Üye sayısını 100’e çıkarmak Dergi çıkarmak Türkçe ve İngilizce web sayfasını geliştirmek 1 Panel düzenlemek 1 Seminer düzenlemek 1 Adet kurumsal üye edinmek Bütçeyi 15 Bin TL’ye ulaştırmak Kamu Görevlileri Etik Kurulu bünyesinde oluşturulan etik platforma üye olmak 3 Üniversite ile işbirliği protokolü yapmak

3 Yıllık Hedefler Etik konusunda otorite kurum olmak Üye sayısını 300’e çıkarmak Kurumsal üye sayısını 10’a çıkarmak 1 Kongre düzenlemek 3 Çalıştay düzenlemek İşletmelere eğitim programları geliştirmek ve uygulamak Her üniversitede dernek temsilcisi edinmek Her üniversitenin her fakültesinde «Etik Kulüpleri» oluşturmak Uluslararasılaşma ve Uluslararası işbirlikleri geliştirmek Bütçeyi 100 Bin TL’ye çıkarmak Kamu yararına çalışan dernek statüsü almak AKETAS’ı (Akademik Etik Akreditasyon Sistemi) geliştirmek

AKETAS (Akademik Etik Akreditasyon Sistemi) Derneği üniversitelere etik konusunda akreditasyon veren kurum haline dönüştürmek Bunun için 50-80 kişilik bir kurul oluşturulmakta Siz de kurulda olmak isterseniz lütfen dernekle temasa geçiniz

Hazırlık Okulları Platformu Hazırlık Okulları Platformu oluşturularak ortak sorunlara çözüm geliştirme İngilizce ders kitabı tedarik eden yayınevlerine (Oxford, Longman, Cambridge, vs.) ortak taleplerde (fiyat konusunda, ders kitapları içeriği konusunda, vs.) bulunarak pazarlık gücü kazanmak

5 Yıllık Hedefler Her akademisyenin etik konusunda en az bir akademik çalışma yapmasını sağlamak (bunun için bir kampanya yapmak) Ortaöğretim ve lise öğrencilerini bilinçlendirme faaliyetleri yürütmek

8. Üniversitelerimize Katkıları Akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin etik konusunda bilinç ve hassasiyet geliştirmesine katkıda bulunma Üniversitelerimizin imajına olumlu katkıda bulunma Üniversitelerimizin isminin akademik çevrelerde daha fazla duyulmasını sağlama

9. Üniversitelerimizden Beklentilerimiz Kurumsal üye olması İşbirliği anlaşması yapması Dernekle Üniversitelerimizin ortak faaliyetler düzenlemesi

Teşekkür ederiz