Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TÜRK HEMŞİRELER DERNEĞİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU Hemşire Kimdir?  Hemşire melektir.  Hemşire çiçektir.  Şevkattir.  İğne yapan kişidir.  Klinikte iş yapmayan.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TÜRK HEMŞİRELER DERNEĞİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU Hemşire Kimdir?  Hemşire melektir.  Hemşire çiçektir.  Şevkattir.  İğne yapan kişidir.  Klinikte iş yapmayan."— Sunum transkripti:

1

2 TÜRK HEMŞİRELER DERNEĞİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU

3 Hemşire Kimdir?  Hemşire melektir.  Hemşire çiçektir.  Şevkattir.  İğne yapan kişidir.  Klinikte iş yapmayan tek kişidir.  Doktor yardımcısıdır.  Kız kardeştir.

4 Hemşire  Bakım Verendir.  Sağlık Profesyonelidir.  Bilim İnsanıdır.  Liderdir.  Bilimsel Düşünürdür.

5 TÜRK HEMŞİRELER DERNEĞİ  23 Ağustos 1933 tarihinde “Türk Hastabakıcılar Cemiyeti” kurulmuştur.  Bu cemiyet 3 Temmuz 1943’te »Türk Hemşireler Derneği» adını almıştır.  Esma DENİZ Türk Hemşireler Derneği’nin ilk başkanı seçilmiştir.  Bugün Türk Hemşireler Derneği‘nin başkanı Çiğdem Özdemir‘dir.

6 THD‘nin tüzüğünde daha ayrıntılı ele alınan THD’nin amacı özetle ; Hemşirelik mesleğinin,  Toplum yararına  Üst düzeyde  Nitelikli  Güvenilir hizmet verecek  Özerk bir sağlık mesleği olması için çalışmaktır.

7 TÜRK HEMŞİRELER DERNEĞİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU  Türk Hemşireler Derneği Öğrenci Komisyonu 29.09.2012 tarihinde Türk Hemşireler Derneği bünyesinde Ankara Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesinde okuyan, mesleki hak ve özgürlüklerin korunmasının bilincinde olan hemşirelik öğrencileri nin özverili çalışmasıyla kurulmuştur.

8

9 MİSYONUMUZ İnsan haklarına saygılı; her durumda ulaşılabilir, eşit sağlık hizmetini destekleyen, mesleğimizin lisans düzeyinde olmasını destekleyenlerin bir çatı altında toplandığı; bilinçli, örgütlü ve sorgulayan hemşire profilini oluşturmak ve devamlılığını Türk Hemşireler Derneği ile sürdürmek.

10 VİZYONUMUZ Türkiye'deki tüm hemşirelik öğrencilerinin; ucuz isçi profili, eğitim ve sağlık politikaları, halkın gözündeki yanlış hemşirelik imajına karşı bilinçli örgütlenerek sesimizi duyurmak, ICN, DSÖ ve diğer hemşirelik mesleği ile ilgili kurum ve kuruluşların varlığıyla bilimin üretildiği lisans düzeyinde eğitimi destekleyerek eğitimdeki ikilemi kaldırmak, temel hak ve özgürlüklerimize sahip çıkarak özerk hemşireliğin bilinciyle meslekleşebilmek, örgütlü bir şekilde profesyonelliği yakalamaktır.

11 THDÖK İŞLEYİŞ  2 Eş Başkan,  4 Koordinatörlük,  7 Kişilik Sekretarya,  3 Yedek Üye,  34 Temsilcilik ile işleyişini sürdürmektedir.

12 TEMSİLCİLİKLER BÖLGE SEKRETERLERİ YÖNETİM KURULU

13 THDÖK’DA BUGÜN  Türk Hemşireler Derneği Öğrenci Komisyonu kurulum sürecini tamamlamış ve şu an da 34 üniversitede varlığını sürdürmektedir.  Sağlık platformunun kurucu ve asil üyelerinden olup hemşirelik alanın da tek temsilcidir.

14 SAĞLIK ÖĞRENCİLERİ PLATFORMU  Sağlık Öğrencileri Platformu, mesleki hak ve özgürlüklerin korunması noktasında gerekli kazanımların sağlanması, nitelikli sağlık hizmeti verebilmek için multidisipliner bir anlayışın benimsenmesi noktasında kurulmuş öğrenci oluşumudur ve bu oluşum sağlık tarihinde ilk ve tektir.

15  Bu oluşumun içerisinde;  Türk Hemşireler Derneği Öğrenci Komisyonu  Türkiye Fizyoterapistler Derneği Gençlik Komisyonu, Türk Diş hekimleri Birliği Öğrenci Kolu, Türk Eczacıları Birliği Gençlik Komisyonu, Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu, Türk Tabipleri Birliği Tıp Öğrencileri Kolu, Türk Tıp Öğrencileri Birliği, Türkiye Diyetisyen Öğrenci Komisyonu, NOT: Platform kuruluş tarihi 18 Mayıs 2014 ‘dür.

16 NELER YAPIYORUZ ?

17 Üniversitelerde THDÖK panosu oluşturarak gündemden haberdar oluyoruz.

18

19 AKLIMIZIN KANCASINA TAKILAN SORULARIN CEVAPLARINI BULACAĞIMIZ KONFERANSLAR DÜZENLİYORUZ.

20

21 KAHVALTI ETKİNLİKLERİ YAPARAK ÖĞRENCİLER ARASINDA KAYNAŞMAYI VE EĞLENMEYİ HEDEFLİYORUZ.

22 HAKKIMIZI ARIYORUZ...

23

24 grev

25 DİĞER MESLEKİ ÖĞRENCİ KOMİSYONLARINDA THDÖK’ yi TEMSİL EDİYORUZ

26

27 MİSAFİRLERİMİZİ AĞIRLIYORUZ..

28 SOSYAL PROJELERE İMZA ATIYORUZ

29

30

31 ENTELEKTÜEL GELİŞİM İÇİN BİRLİKTE FİLM İZLİYORUZ.

32 HEMŞİRELİK HAFTAMIZIN İÇİNİ BOŞALTMADAN DOLU DOLU YAŞIYORUZ.

33

34 KENDİ STANTLARIMIZI KURUYORUZ.

35

36  ARAMIZA YENİ KATILAN ÖĞRENCİ HEMŞİRELER İÇİN TANIŞMA TOPLANTILARI DÜZENLİYORUZ.

37 Beraber kongrelere katılarak sesimizi DUYURUYORUZ. SUSMUYORUZ !

38 THDÖK HATIRASI

39


"TÜRK HEMŞİRELER DERNEĞİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU Hemşire Kimdir?  Hemşire melektir.  Hemşire çiçektir.  Şevkattir.  İğne yapan kişidir.  Klinikte iş yapmayan." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları