Eğitsel Robotların Bileşenleri-1

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çizgi İzleyen Robot Ömer Selim Keskin /D.
Advertisements

Yaşamımızda elektrik olmasaydı nasıl olurdu?
TEMEL ELEKTRONİK EĞİTİMİ
ALTERNATÖRLER.
INVERTER NEDİR? NASIL ÇALIŞIR?
ENERJİ.
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
KAÇAK AKIM KORUMA RÖLELERİ
Devre Elemanları Nelerdir? Nasıl Çalışır? Çeşitleri Nelerdir?
Dijital Dünyada Yaşamak
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK ÜNİTESİNE HOŞ GELDİNİZ.
İNŞAAT TEKNOLOJİSİ YAPI TESİSAT BİLGİSİ.
Yaşamımızdaki Elektrik Hazırlayan Özge EREN.
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
MAXLOGIC Akıllı Adresli Yangın Alarm Santralleri Giriş
ML-222X Serisi Konvansiyonel Yangın Alarm Santralleri
ATEŞLEME SİSTEMİ OM07B2_06 T.C. Eskısehir Osmangazi Üniversitesi
Elektriği üzerinden geçiren cisimlere iletken denir.
ÜNİTE:4 YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK KONU:ELEKTRİK AKIMI HAZIRLAYAN:
AKIM ÖLÇME Öğr.Gör. Ferhat HALAT.
Sadece laboratuar ortamında değil günlük hayatta da elektrik devreleri ile iç içeyiz farkında mısınız!
YAŞAMIMIMIZDAKİ ELEKRİK
Başlat menüsü ve öğeleri
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
Endüstriyel Otomasyon Mekatronik Mühendisliği Bölümü
LİMON PİLİ Elif Ayboğa – ESE.
HAZIRLAYAN KUMRAL KERDİĞE
ELEKTRİK.
ARDUINO İLE SERVO MOTOR KONTROLÜ
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
Yakıt Pilleri.
Basit Bir Elektrik Devresi Kuralım
ELEKTRİK ENERJİSİ İLETİM VE DAĞITIMI İZOLATÖRLER-2
ELEKTRİK AKIMI NEDİR? Elektrik akımı elektronların hareketidir.Elektronların hareketi için elektronları harekete geçiren kaynak olmalıdır. Elektronları.
TRANSPORT KÜVÖZ.
ELEKTRİK DEVRESİ KURALIM
KONDANSATÖRLER Kondansatörler elektrik enerjisi depo edebilen devre elemanlarıdır. İki iletken levha arasına dielektrik adı verilen bir yalıtkan madde.
ZAYIF AKIM DEVRELERİ.
ELEKTRİK MAKİNELERİ VE
ELEKTRİK MAKİNELERİ VE
ELEKTRİK MAKİNELERİ VE
ELEKTRİK MAKİNELERİ VE
ELEKTRİK MAKİNELERİ VE
ZAYIF AKIM MALZEMELERİ
ELEKTRİK MAKİNELERİ VE
ZAYIF AKIM DEVRELERİ.
7. CNC TAKIM TEZGAHI PERİYODİK BAKIMLARI
BASİT ELEKTRİK DEVRESİ. ETKİNLİK ADIBAĞIMLI DEĞİŞKEN BAĞIMSIZ DEĞİŞKEN KONTROLLÜ DEĞİŞKEN AMPULLERİN SAYISI VE DEĞİŞKENLİĞİ AMPULÜN PARLAKLIĞI.
Parçaları birleştirmeden önce !  Elimizdeki parçaları birleştirdikten sonra motorun, kontrol kartının ve diğer elemanların düzenini her grup kendi belirleyecek.
Yaşamımızdaki Elektrik Elektrikli cihaz ve makinelerin çalısmasını saglayan enerjiye elektrik enerjisi denir. Elektrik akımı bir cihazdan geçtiginde cihazın.
Bir devrede birden fazla ampul ve pil de bulunabilir. Devrede ampullerin ışık verebilmesi için devreyi oluşturan tüm elemanlar çalışır durumda.
Dogru Akim Esaslari.
MOTOR BİLGİSİ Kemal Nurkan NUR
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
GÜÇ ELEKTRONİĞİ I EEM Yrd. Doç. Dr. Bilal GÜMÜŞ Dicle Üniversitesi
BASİT ELEKTRİK DEVRESİ
BASİT ELEKTRİK DEVRELERİ
UTP Kablo Bağlantıları (Düz/Çapraz)
FEN VE TEKNOLOJİ PERFORMANS ÖDEVİ.
Elektrikle birlikte hayatımızda birçok şey değişti. Elektrik günümüzde o kadar büyük bir öneme sahiptir ki yokluğunu düşünemeyiz bile. Elektrikle birlikte.
NET 207 SENSÖRLER VE DÖNÜŞTÜRÜCÜLER Öğr. Gör. Taner DİNDAR
MBLOCK ile Arduino ve Robotik Kodlama
ALTERNATİF AKIMDA GÜÇ.
PROJE SUNUMU TEK FAZ MOTOR KONTROLÜ
ELEKTRİK.
Güç Kaynağı (Power Supply)
ENGEL ALGILAYAN ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT HAZIRLANMASI.
 Elektrikli bir aracı çalıştırmak için fişini prizine takarız. Elektrik bir enerji türüdür, ısı ve ışık gibi başka enerjilere dönüştürebilir. Pil, elektrik.
Eğitsel Robotların Bileşenleri-2
MBLOCK ile Arduino ve Robotik Kodlama
Sunum transkripti:

Eğitsel Robotların Bileşenleri-1 Kazanımlar Montaj bileşenlerini listeler. Montaj bileşenlerinin görevlerini açıklar. Hareket-eylem bileşenlerini listeler. Hareket-eylem bileşenlerinin görevlerini açıklar. Buton, anahtarlar ve konektör bileşenlerinin görevlerini açıklar. Güç Bileşenlerini listeler. bilgisayar bilimi - Eylül 2018

içindekiler 2.1. Montaj Bileşenleri 2.2. Mekanik (Hareket-Eylem) Bileşenleri 2.3. Elektromekanik Bileşenler 2.3.1. Bağlantı Bileşenleri 2.3.2. Güç Bileşenleri

2.1. Montaj Bileşenleri Robotu meydana getiren bileşenleri gövdeye veya birbirine bağlamak için kullanılan elemanlardır. (vida, somun, pul, perçin vs.) Montaj bileşenleri tüm bileşenleri birbirine bağlayarak hem bileşenleri bir arada tutar hem de hareket esnasında robotun zarar görmesi engellenmiş olur.

2.2. Mekanik (Hareket-Eylem) Bileşenleri Robotun hareketini sağlamak için gerekli mekanik yapıyı sağlar. Tekerler, Paletler, Ayaklar… Kullanılacak olan ortam ve kullanım amacına göre farklı hareket bileşenleri tercih edilmektedir.

2.3. Elektromekanik Bileşenler Eğitsel robotlarda kullanılan elektromekanik bileşenler; Bağlantı Bileşenleri; Butonlar, anahtarlar, klemens, konnektörler… Güç Bileşenleri; Pil, akü, batarya… Hareket Bileşenleri; DC, servo, step motor…

2.3.1. Bağlantı Bileşenleri 1-Butonlar: Üzerine basıldığında, robottaki veya yazılımdaki önceden belirlenmiş mekanik veya elektronik bir sürecin başlamasını, sonlanmasını veya kontrolünü sağlayan kontak mekanizmalarıdır.

2.3.1. Bağlantı Bileşenleri 2-Anahtarlar: Elektrikle çalışan bütün sistem ve devrelerde, devreyi açıp- kapatmaya yarayan elemanlardır.

2.3.1. Bağlantı Bileşenleri 3-Konektörler ve Klemensler: Robotun yapısında kullanılan elektronik bileşenlerin birbirine bağlantısı için kullanılan kablo bağlantı yapılarıdır.

2.3.2. güç Bileşenleri 1-Piller: Kimyasal enerjinin depolanabilmesi ve elektriksel forma dönüştürülebilmesi için kullanılan küçük hacimli temel güç kaynaklarıdır.

2.3.2. güç Bileşenleri 2-Akümülatörler: Elektrik enerjisini kimyevi enerjiye çevirerek depolayan ve depolanan kimyevi enerjiyi istendiğinde elektrik enerjisi olarak dışarı verebilen, pillerden daha güçlü enerji kaynaklarıdır.

2.3.2. güç Bileşenleri 3-Bataryalar: Pillerin bir araya gelerek oluşturdukları pil gruplarına batarya denir. Robotlarda, tablet ve bilgisayarlarda yaygın olarak kullanılır.