Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Güç Kaynağı (Power Supply)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Güç Kaynağı (Power Supply)"— Sunum transkripti:

1 Güç Kaynağı (Power Supply)
Bilgisayar Donanımı Dersi

2 Tanımı Güç kaynağı, bir sistem ya da düzeneğin gereksinimi olan enerjiyi sağlamak için kullanılan birimlerin genel adı. Cep telefonu ya da el feneri pili, bir pili doldurmak için kullanılan adaptör, bir bilgisayarın gereksinimi olan gücü üreten donanım birer güç kaynağıdırlar.

3 Görevleri Elektrik şebekesinden çektiği 220 volt alternatif akım elektriği, bilgisayarınızın kullanacağı 3,3 volt 5 volt ve 12 volt doğru akım elektriğe çevirmektir. Bilgisayarın donanımlarına gerekli enerjiyi dağıtmak. Ani voltaj değişimlerinde sigortaları vasıtası ile devreleri hasar almaktan korumak. Bazı güç kaynaklarında olan bir opsiyon olarak çalışacak donanımların bazılarını, devrede dolaşan akıma eklemek ya da devreden çıkarmak.

4 Tarihçe İlk olarak 1981 yılında IBM PC tarafından piyasaya sürüldü. İlk güç kaynağı 60 watt gücündeydi. Günümüzde 2000 watt güce kadar çıkmıştır. Bu yüksek wattlardaki güç kaynakları bitcoin kazısı yapmak amacıyla tasarlanmıştır.

5 Bilgisayar Üzerindeki Yeri

6 Çeşitleri Kesintisiz Güç Kaynakları (UPS)
Laboratuvar Tipi Güç Kaynağı (Test-Deney Amaçlı) Boyutlarına Göre (Atx, Mini) Güç Kaynağı Modüler Güç Kaynağı (Kabloları takılıp sökülebilen) Adaptörler Piller, Bataryalar

7 Güç Kaynağı Modeli

8 Çıkışları Besleme İde çıkışı Sata çıkışı

9 PC Güç kaynağı kablo renk bilgileri
Kırmızı renk kablo: +5V DC (Yüksek güç) Sarı renk kablo: +12V DC (Yüksek güç) Turuncu renk kablo: +3.3V DC (Yüksek güç) Mor renk kablo (standby)*: +5V DC (2…3 amper) Mavi renk kablo: -12V DC (300….500ma) Beyaz* renk kablo: -5V DC (300….500ma) Gri* renk kablo: P.G. (power good) Yeşil* renk kablo: PWR-ON Siyah renk kablo: GND (şase, eksi)

10 Önemli Kalite Ağırlık

11 Kaynakça %B1 html bilgileri/


"Güç Kaynağı (Power Supply)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları