DİZ KİREÇLENMELERİNDE SÜLÜK TEDAVİSİ, FİZİK TEDAVİDE UYGULANAN TENS TERAPİSİ KADAR ETKİLİ OLABİLMEKTEDİR* *https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27535276.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Diz osteoartriti için medikal sülük uygulanmasıyla ilgili randomize kontrollü bir çalışma Arş. Gör. Dr. Hüseyin Nejat Küçükdağ KTÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği.
Advertisements

Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
Önem Testleri. Örnekleme yoluyla sağlanan bilgiden hareketle; Kliniklerde hasta hayvanlara uygulanan yeni bir tedavi yönteminin eskisine kıyasla bir farklılık.
KAS-İSKELET SİSTEMİ ve REJENERATİF TIP DOKTORA PROGRAMI
Öznur DUMAN ELGÜL ZEKA. ERGENLİK DÖNEMİNDEKİ DEĞİŞİMLER Duygu değişimlerinin hızı ve üst düzeyde yaşandığını önceden bilmek bu duygular yaşandığında.
HEMOFİLLİ HASTALIĞI Hemofili hastalığı; Kandaki pıhtılaşmayı sağlayan faktörlerden faktör 8 (VIII) ve 9 (IX)’un hayat boyu eksik ve kanın pıhtılaşmasının.
Sağlık Hizmeti Kalite Göstergeleri
1 HASTA UYUMU UYUMU Yrd. Doç. Dr. Zeliha Cansever Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı, Konya.
Statinler Uzm.Dr.Umut Safer. Sunum kapsamında deklere etmem gereken herhangi bir ilişkim yoktur.
A Randomized Trial on Subject Tolerance and the Adverse Effects Associated With Higher- versus Lower Flow Oxygen Through a Standard Nasal Cannula Standart.
SOLUNUM VE GEVŞEME EGZERSİZLERİ İLE ETKİLİ MÜZİK EĞİTİMİ AYŞEN ÜMİT İSTANBUL BİLİM VE SANAT MERKEZİ Müzik Mentoru.
Ultrasonography versus Computed Tomography for Suspected Nephrolithiasis Dr. Can Bilal'den bir makale sunumu.
Travma Sonrası Stres Bozukluğunun Tedavisi Tahir Özakkaş MD.,PhD Psikiyatrist-Psikoterapist Halk sağlığı Bilim Doktoru 2. Ulusal Hipnoz Kongresi Ekim 2005.
SAĞLIK HİZMETLERİNDE KRİZ VE AFET YÖNETİMİ
Best KM 1, Boullata JI, Curley MA Pediatr Crit Care Med Feb;16(2): doi: /PCC Risk Factors Associated With Iatrogenic.
DİZ AĞRILARI ve EKLEM OSTEOARTRİTİ
Zehra ASLAN AYDOĞDU KTÜ Aile Hekimliği AD
Stres Üriner İnkontinansın Minimal İnvaziv Tedavisi: Mesane Boynu Enjeksiyonu Ayse Veyhürda Dikmen, Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi, Üroloji Klinigi,
ANKARA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ACİL YARDIM VE KURTARMA HİZMETLERİ (112) AMBULANS EKİPLERİNDE ÇALIŞAN SAĞLIK PERSONELİNİN İŞ DOYUMLARININ VE ETKİLEYEN ETMENLERİN.
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
BAŞ AĞRISI BİLİNÇLİLİK PROJESİ
Adem Civan** Ramazan Arı*** Alpaslan Görücü** Mehmet Özdemir**
Dışa Atım Bozuklukları
İkiz eşi anomalili gebelerde klinik yönetimimiz
Yüksek Dereceli Servikal İntraepitelyal Neoplazide Eksizyonel İşlem Sonrası Nüksün Öngörülmesi SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ , BURSA YÜKSEK İHTİSAS EĞİTİM.
Proje Oluşturma ve Yönetimi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
İç Hastalıkları Klinik Stajı GİRİŞ DERSİ
Proje Oluşturma ve Yönetimi
Deneme Modelleri Neden-sonuç ilişkilerinin sorgulandığı araştırma türleridir. Deneme ve tarama modelleri arasındaki fark nedir? Deneme modellerinde amaçlar.
M Arş. Gör. Dr. Esranur AKBULUT
Erasmus+ KA1 Projesi: Gelişim İçin Hareketlilik
(EDS462/OMB504) OKUL DENEYİMİ – II
Akciğerde biriken aşırı, tıbbi tedaviyle düzeltilemeyen, nüks eden ve ciddi solunum sıkıntısı ve ağrıya sebep olan “kanserli ve/veya şilöz sıvının” tedavisinde.
OVERİN EPİTELYAL TÜMÖRLERİNDE HE4 EKSPRESYONUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ
Trabzon Arş.Gör.Dr. Cuma Ali ZOBA.
Parametrik Olmayan İstatistik
İK MAKALESİ.
KOÜ Hastanesİ’nde Akılcı İlaç Kullanımı Bİlİncİ
REÇETE PRATİĞİ Dr Seda Topçu.
Bütünleşik Bir Hastane Bilgi Sisteminin Fonksiyonları
ONKOLOJİDE SEMPTOM TRİYAJI uygulamasI VE Kanser Tedavİsİ Uygulanan Yetİşkİnler İçİn Uzaktan Semptom Yönetİm RehberlerİNİN tÜRKÇE VERSİYONU Uzm. Hemş.
KTÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği AD
BENZETİM Prof.Dr.Berna Dengiz 13. Ders Çıktı Analizi
İSTASYON YÖNTEMİ.
SAMSUN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ
İmmün Yetmezlikli Çocuklarda Otoimmün Sitopenide Rituximab Tedavisi
Cerrahi El Yıkama.
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
UYGUN OLMAYAN İLAÇ KULLANIMLARI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
Dr. Sinem BOSTAN Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi
VADEMECUMONLINE KULLANIM KILAVUZU
BİTİRME ÇALIŞMASI BAŞLIĞI
Results of Single and Multiple Dose Caudal Epidural Steroid Injections for Lumbosacral Sciatica Mustafa Eren Yüncü Mahmut Camlar1, Mustafa Eren Yuncu1,
VADEMECUMONLINE KULLANIM KILAVUZU
Trigeminal neuralgia underwent radiofrequency thermocoagulation
Uz.Dr.Tamer KUZUCUOĞLU BAŞARISIZ BEL CERRAHİSİNDE UYGULANAN EPİDURAL STEROİD İNJEKSİYONLARININ HASTA MEMNUNİYETİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ         
Dönem 2 Biyoistatistik Uygulama
KTÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği AD
Yıllarında Kliniğimizde Diffüzyonal Patch (Artcure) Uygulanan Hastaların Retrospektif Olarak Analizi OP. DR. ADNAN Y. DEMİRCİ SAĞLIK BİLİMLERİ.
Dr. Meryem TOP Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi.
Nimet IŞIK Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İlköğretim Bölümü
Serviks kanserinde minimal invaziv cerrahi
Kronik Nöropatik Ağrıda Spinal Kord Stimülasyonu Uygulaması
Şükrü Sınıcı1, Selma Eroğlu2, Ümit Dündar2
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji AbD
* *BEL AĞRISININ TEDAVİSİNDE İNTRAMÜSKÜLER OKSİJEN-OZON TEDAVİSİ.
Proje başlığı Adınız | Öğretmeninizin adı | Okulunuz
Medİkal görüntülerde doktor – hasta bİlgİ gİzlİlİğİnİn sağlanmasI
Dr Mustafa KURÇALOĞLU1, FIPP Dr Sinan PEKTAŞ1
Sunum transkripti:

DİZ KİREÇLENMELERİNDE SÜLÜK TEDAVİSİ, FİZİK TEDAVİDE UYGULANAN TENS TERAPİSİ KADAR ETKİLİ OLABİLMEKTEDİR* *https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27535276 *DİZDEKİ PRİMER OSTEOARTRİTİN TEDAVİSİNDE TIBBİ SÜLÜK VE TENS TEDAVİSİNİN ETKİNLİĞİNİN KARŞILAŞTIRILMASI: RANDOMİZE KONTROLLÜ BİR ÇALIŞMA AMAÇ: Bu çalışmanın amacı, diz osteoartriti tedavisinde sülük tedavisinin etki süresi ve semptom rahatlama süresi açısından etkilerini değerlendirmek ve bu sonuçları transkutanöz elektriksel sinir uyarımı (TENS) tedavisi ile karşılaştırmaktır. ARAÇ VE YÖNTEMLER: Bu çalışma prospektif, tek merkezli, randomize, tek kör ve paralel grup çalışması olarak tasarlanmıştır. Çalışmaya 46 sülük grubunda ve 44 TENS grubunda olmak üzere toplam 90 hasta dahil edildi. Primer sonuç ölçütleri , 0, 21 ve 180. günlerde görsel analog skalada (VAS) ve Western Ontario ve McMaster Üniversiteler Osteoartrit Endeksinde (WOMAC) ağrı skorları olarak ölçüldü. İkincil sonuç ölçümleri , WOMAC skorlarının alt grupları olarak ölçüldü. Etkilenen dizlere, 3 hafta boyunca haftada bir, beş sülük uygulandı. SONUÇLAR: VAS ağrı skoru, her iki grupta da 21'inci günde değerlendirmede benzer bir düşüş gösterdi (p <0.001). Her iki grupta VAS ağrı skorunun değişim seyri gruplar arası karşılaştırmada benzerdi. TENS tedavisi grubunun uzun dönem faydaları sülük tedavisi grubundan biraz daha fazlaydı. Her iki tedavi grubunda WOMAC'ın tüm alt skorları benzer bir düşüş gösterdi (p = 0.819). Çalışma boyunca bu düşüş her iki grupta da istatistiksel olarak anlamlıydı (p <0.001). SONUÇ: Sülük tedavisi, diz osteoartriti olan hastalarda semptomları hafifletir ve diz osteoartritinin yönetiminde TENS tedavisi kadar etkilidir. Bu tedavi, diz osteoartritinin cerrahi olmayan tedavisi için ek veya alternatif bir tedavi olma potansiyeline sahiptir.

SÜLÜĞÜN SALGISINDAN ÜRETİLEN TOPİKAL JEL, DİZ KİREÇLENMELERİNDE AĞRILARI AZALTIP, HASTANIN HAREKET KABİLİYETİ VE YAŞAM KALİTESİNİ ARTTIRMAKTADIR* *https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29246745 *DİZ OSTEOARTRİTLİ HASTALARDA TOPİKAL JEL HALİNE GETİRİLMİŞ TIBBİ SÜLÜK (HİRUDO MEDİCİNALİS) TÜKÜRÜK EKSTRESİNİN ETKİNLİĞİ: RANDOMİZE BİR KLİNİK ÇALIŞMA. ÖZET: Lipozom bazlı jeldeki sülük tükürük ekstresi (LSE), osteoartritin (OA) belirtilerini ve semptomlarını gidermek için ek bir tedavi olarak kullanıldı. Tıbbi sülük tükürüğü ekstrakte edildi ve nano lipozomlar, deri emilimini arttırmak için ilacı formüle etmek için kullanıldı. LSE lipozomal jelin terapötik etkilerini değerlendirmek için bir klinik deneme tasarlandı. Lenquense ve VAS anketleri, 30 gün boyunca bu destek tedavisinin etkinliğinin indeksleri olarak kullanıldı. Anket analizi, bir aylık LSE lipozomal jeli uygulamasından sonra hastaların ağrısının yaklaşık % 50'ye kadar rahatladığını gösterdi; ayrıca eklem iltihabı ve tutukluğundaki azalmaya bağlı olarak hareket aralığı artmış ve hastaların yaşam kalitesi artmıştır (p <0.001). OA hastalarında yenilikçi bir tamamlayıcı tedavi olarak LSE nano ölçekli lipozomal jel, hastanın yaşam kalitesi ve kendi kendine bakım kabiliyeti üzerinde önemli bir etkisi olan, istenen terapötik yaklaşımı sağlar.