Uz Dr Mustafa KURÇALOĞLU1, FIPP Uz Dr Sinan PEKTAŞ1

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DİABETLİ HASTALARDA CİNSEL SAĞLIK
Advertisements

KENDİLİĞİNDEN İYİLEŞMİŞ HORİZONTAL KÖK KIRIĞI: ÜÇ VAKA RAPORU YAMAN Y 1, ÜNGÖR M 1, AYDIN Ü 2 1. ENDODONTİ ANABİLİM DALI 2. AĞIZ, DİŞ VE ÇENE RADYOLOJİSİ.
OLGU SUNUMU.
OLGU.
Gestasyonel Trofoblastik Hastalıkta Tedavi-Monitorizasyon
Biber Gazı Maruziyeti Sonrası Gelişen, Hayatı Tehdit Edici Hapşırık E. Özdemir, E. Karabiber, G. Karakaya, A. F. Kalyoncu Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi.
Mehmet UZUN1, Harun AKAR1, Alev GÜRGÜN2
OLGU 11 Prof. Dr. Hidayet SARI.
Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı
Kritik semptomlara yönelik triaj uygulamaları
US KILAVUZLUĞUNDA MİNİ FLEBEKTOMİ (YENİ BİR YÖNTEM)
OLGU 6 Prof. Dr. Hidayet SARI.
YÜKSEK DOZ WARFARİN KULLANIMI SONUCU GELİŞEN YAYGIN ALVEOLER HEMORAJİ
Toplum kökenli pnömoni
BAŞAĞRILI HASTADA DEĞERLENDİRME
YAYGIN AĞRILI HASTAYA YAKLAŞIM
MİDE VE DUODENUMUN CERRAHİ HASTALIKLARI VE HEMŞİRELİK BAKIMI
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
BEL veDİZ AĞRILI HASTA AYIRICI TANISI
BEL KALÇA AĞRILI HASTA AYIRICI TANISI
OLGU 7 Prof. Dr. Hidayet SARI.
BOYUN AĞRILI HASTA AYIRICI TANISI
Ecz. Sema ÖREN Uygulama Adı: İlaç Bilgilendirme Notları
EISENMENGER SENDROMLU BİR HASTADA SEZARYEN OPERASYONU İÇİN DÜŞÜK DOZ KOMBİNE SPİNAL EPİDURAL ANESTEZİ UYGULAMASI Araş. Gör. Dr. Selin Bayral Doç. Dr.
DOÇ.DR. İRFAN YALÇINKAYA
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
F.S.38 yaş, kadın hasta, premenoposal, doğum yapmamış.
Gebe Hastada Triaj Senaryoları
Tosun A, Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı
DİZ AĞRISI OLAN HASTA AYIRICI TANISI
Dr.Gülbin Bingöl Karakoç Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi
VAKA SUNUMU KTÜ AİLE HEKİMLİĞİ ABD Dr. H. Nejat KÜÇÜKDAĞ
GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKUPUNKTUR VE TAMAMLAYICI TIP MERKEZİNE 2014 YILINDA BAŞVURAN HASTALARIN ÖZELLİKLERİ   PROF.DR.BANU ÇAYCI GAZİ ÜNİVERSİTESİ TAMAMLAYICI.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Romatoloji Bilim Dalı Olgu Sunumu 1 Aralık 2015 Salı Yandal Ar. Gör. Uzm.
Diffüz Progresif Döküntüsü Olan Bir Adölesan
Dr. Serbülent Gökhan BEYAZ
NEFROLOJi BD OLGU SUNUMU
İç Hastalıkları Olgu Sunumu Arş.Gör. Dr. Gül Yavuz.
Z.A., 25 yaş, K, Düzce 31 hafta 6 günlük gebe 2. gebelik Öncesinde herhangi şikayeti olmayan hastanın 27.haftada başlayan şiddetli baş ağrısı, görme bulanıklığı.
Tarsal Tünel Sendromu Dönem II Entegre Oturum 2016.
Araş. Gör. Dr. N. Emel ELVERİCİ ARDIÇ
Dr. Engin KORKMAZER Sağlık Bilimleri Üniversitesi
Okan BÖLÜKBAŞI. Nermin BÖLÜKBAŞI
F PET-BT’ DE TUTULUMLARIYLA YAYGIN HEMATOLOJİK MALİGNENSİYİ TAKLİT EDEN BİR AKCİĞER KARSİNOMU Zahide ALAÇAM¹, Neşe DURSUNOĞLU¹, Gamze GÖKÖZ DOĞU², Papatya.
Trans obturator tape (TOT) yapılan hastalarda kısa ve uzun dönem sonuçlar Çelebi BASUGUY*, Serdar BAŞARANOĞLU, Talip KARAÇOR, Şafak HATIRNAZ, Orhan ŞAHİN,
Zehra ASLAN AYDOĞDU KTÜ Aile Hekimliği AD
Kadın Hastalıkları ve Doğum Klinik Stajı
Osman Aynacı, Kerim Öner, Sercan Karadeniz, Murat Özcan
Kadın Hastalıkları ve Doğum
KALP DIŞI GÖĞÜS AĞRISI (GASTROİNTESTİNAL NEDENLER)
ÖDÜLLÜ RADYOLOJİ SORUSU-256 HAFTANIN OLGUSU ÖDÜL: Şemsiye
PROF.DR. İRFAN YALÇINKAYA
Balneoterapi uygulama
Zor Hastaya Yaklaşım Dr. Hasan KAYABAŞI Dr. Hasan KAYABAŞISBÜ Haydarpaşa Numune Hastanesi Haydarpaşa Numune Hastanesi.
Diz osteoartriti tedavisinde BMAC (Kemik iliği aspirasyon konsantresi) ve PRP (plateletten zengin plazma) kombinasyonunun etkinliği: Olgu serisi
Trigeminal Nevralji Dr. Burak KAYA Doç. Dr. Serbülent Gökhan BEYAZ
Arş. Gör. Dr. Esranur AKBULUT
Kronik Inguinal Nevraljiye Yaklaşım
Postherpetik Nevralji Hastalarında İMA ve Dinamik Tiyol-Disülfid Dengesi Şule Arıcan1, Gülçin Hacıbeyoğlu1, Sinan Ulukaya1, Gamze Avcıoğlu2, Ruhiye Reisli3,
UYKUDA GASTROİSTESTİNAL SİSTEM
TİROİDEKTOMİ SONRASI BAŞ VE BOYUN AĞRISI ÜZERİNE PREOPERATİF BİLATERAL BÜYÜK OKSİPİTAL SİNİR BLOĞUNUN ETKİSİ Sayın başkanlar,değerli meslektaşlarım hoşgeldiniz.
Kronik Nöropatik Ağrıda Spinal Kord Stimülasyonu Uygulaması
Transforaminal Epidural Steroid Enjeksiyonlarına %10'luk Hipertonik Saline Eklenmesinin Sonuçları; Prospektif Randomize Çalışma Barış Özöner Erzincan Üniversitesi.
Şule Arıcan1, Sinan Ulukaya1, Ruhiye Reisli2
Sinan PEKTAŞ, Mustafa KURÇALOĞLU
Kronik Diz Ağrısı Hastalarına Yapılan Diz Eklem İçi Steroid Enjeksiyonu ve Diz Eklem İçi Steroid Enjeksiyonu Yanında Yapılan Geniküler Sinir Bloğunun.
Dr Mustafa KURÇALOĞLU1, FIPP Dr Sinan PEKTAŞ1
Sunum transkripti:

Elektrik Çarpması Tarzındaki Her Başağrısı Trigeminal Nevralji Değildir Uz Dr Mustafa KURÇALOĞLU1, FIPP Uz Dr Sinan PEKTAŞ1 1: TC SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Algoloji Bölümü

Öykü 17 yaşında kadın hasta 4 yıldır başının sol arka kısmından başlayıp sol yan tarafına yayılan ve alnına kadar uzanan aralıklı gelen, saniyeler süren elektrik çarpması veya iğne batması tarzında ağrı şikayetiyle Şubat 2018'de kliniğimize başvurdu. Hasta daha önce farklı hastanelerde çeşitli hekimlere başvurduğunu, trigeminal nevralji tanısı konulduğunu ve bu yönde 4 yıldır tedavi almakta olduğunu belirtti. 

Öykü Hastanemizde 2013 yılında çekilen kranyal MR bulguları normaldi Çocuk nörolojisi tarafından 2016'da yazılan hasta notunda 'bilateral 5. CN pregang. segmentinde vasküler komp, solda trigeminal sinir segment minimal yaylanım' ibaresi vardı. Ağrısı konuşmakla, yüzünü yıkamakla, yemek yemekle provake olmamaktaydı.

Öykü Hasta daha önce valproik asit ve karbamazepin tedavileri almıştı. Halen 450 mg/gün okskarbazepin kullanmaktaydı Şikayetlerinin başladığı yıllarda fiziksel olarak yaşıtlarıyla aynı seviyede olduğunu belirten hastanın mevcut boy ve kilosu 10 percentildeydi

Bulgular Dikkat eksikliği ve fazla uyuma şikayetleri mevcuttu FM'de sol büyük oksipital sinir palpasyonuyla ağrının arttığı saptandı Oksipital nevralji öntanısı konuldu.

Girişim Diagnostik amaçla 1,5 ml %0,5 bupivakain ile GON bloğu yapıldı 1 hafta sonra kontrole çağırıldı. Kontrolde ağrılarının belirgin derecede azaldığını belirten hastaya 2. defa blok uygulandı ve ilaçlarının kademeli olarak kesileceği belirtildi

Sonuç ( Geralgine Plus® ) lüzumu halinde kullanılmak üzere reçete edildi. 1 hafta sonra kontrole çağırıldı. 2 hafta sonra kontrole gelen hasta ağrısının tamamen geçtiğini okskarbazepini bıraktığını geralgine plustan sadece 2 tablet aldığını belirtti. 6. ay takibinde ağrının sıfırlandığı ve hiç analjezik kullanmadığı gözlendi.

Tartışma Başağrısı etyolojisi ve tedavisinde sadece radyolojik bulgulara bağlı kalmak yanıltıcı sonuçlara sebep olabilir. Hastanın anlattığı hikaye ve FM bulguları çoğu zaman laboratuvar ve radyolojik bulgulardan daha fazla yol göstericidir.