Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ecz. Sema ÖREN Uygulama Adı: İlaç Bilgilendirme Notları

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ecz. Sema ÖREN Uygulama Adı: İlaç Bilgilendirme Notları"— Sunum transkripti:

1 Bolu İlİ kamu hastanelerİ bİrlİğİ GENEL SEKRETERLİĞİ Fİzİk tedavİ ve rehabİlİtasyon HASTANESİ
Ecz. Sema ÖREN Uygulama Adı: İlaç Bilgilendirme Notları Uygulama Ekibi: Eczacı, doktor ve hemşireler

2 UYGULAMA AMACI Hasta ve yakınlarının kullandığı ilaçlarla ilgili bilgisini arttırmak, hastaların ilaçlarını doğru ve daha bilinçli bir şekilde kullanmasını sağlamak. Ve ilaçlardan optimum fayda sağlamak.

3 UYGULAMA YÖNTEMİ Hastanemize tedaviye gelen ve yatan hastaların en sık kullandığı ilaçlara ait bilgileri içeren ilaç bilgilendirme notları hastane eczacısı tarafından hazırlanır. İlaç bilgileri içeren notlar yeterli miktarda bastırılıp poliklinikteki doktorlara ve yatan hasta servislerindeki hemşirelere dağıtılır.

4 UYGULAMA YÖNTEMİ

5 UYGULAMA YÖNTEMİ Doktorlar reçete ettikleri ilaçlar arasında bilgilendirme notu olan ilaç varsa hastaya reçeteyle beraber ilaç bilgilendirme notunu da verirler.

6

7 UYGULAMA YÖNTEMİ Hemşireler yatan hastalara kullandıkları ilaçları verirken ilaç bilgilendirme notunu da ilaçla birlikte verirler.

8

9 UYGULAMA FAYDALARI Hastalar kullandıkları ilaçlarla ilgili bilgileri okuduklarında; İlaçların kullanım amacı, Kullanım şekilleri, Olası yan etkileri, Diğer ilaçlarla ve besinlerle etkileşimleri hakkında bilgi sahibi olurlar.

10 UYGULAMA FAYDALARI Hastalarda farkındalık oluşturulmuş olur.
Hastaların tedaviye uyuncu artabilir. Hasta yakınları da bu ilaçlarla ilgili bilgi sahibi olur. Hasta ve yakınlarının çevrelerindeki insanlarla paylaşımları sonucu toplum bilinci arttırılmış olur.

11 TEŞEKKÜRLER..


"Ecz. Sema ÖREN Uygulama Adı: İlaç Bilgilendirme Notları" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları