Akademik yılı MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ERASMUS. Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Erasmus öğrenci öğrenim hareketliliği, Standart veya Genişletilmiş Erasmus Üniversite Beyannamesi ve yükseköğretim.
Advertisements

STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON
Yrd. Doç. Dr. Gökben BAYRAMOĞLU. 1-Fotoğraflı Öğrenci Başvuru Formu(2 Adet-Bölüm Koordinatörünüz veya Bölüm Başkanınız tarafından imzalı) 2-Öğrenim Protokolü(3.
EN İ Y İ LER HEP B İ Z İ MLE BÖLGEN İ N BEŞ OKUL B İ R İ NC İ S İ.
Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Erasmus Öğrenim Görme Öğrencilerinin Sorumlulukları Dış İlişkiler Ofisi
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Proje Bütçesinin Hazırlanması - -- Proje Bütçesinin Hazırlanması -
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
ERASMUS+ Oryantasyon Programı Erasmus Kurum Koodinatörlüğü erasmus.erciyes.edu.tr
KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI (no:2) ECZACILIK FAKÜLTESİ.
MED 167 İnternette İstatistik. İnternetteki istatistik verileri, özellikle ülke hakkındaki makro istatistiklerden bahsediyorsak, çoğunlukla resmi kurumlardan.
HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER BİRİNCİ BÖLÜM.
HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER BİRİNCİ BÖLÜM.
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri Şube Md Yılı Faaliyet Raporu Sunumu.
Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN
NİSAN Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır. Şuan 94 üniversite ile protokol anlaşması mevcut.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 7-Ö ğ retim Üyesi Yeti ş tirme Programı YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
#Geçici Koruma GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİNE DAİR YÖNETMELİK ve UYGULANMASI.
Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Dairesi Ağustos 2016 Kuşadası Fatih BAŞAK Eğitim Politikaları Daire Başkanı.
HAZIRLAYANLAR SEDA NUR GÖK KEMAL ŞAHİN. AÇILIMI Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Türkiye’de bilim ve teknolojiyi teşvik etme Yönlendirme.
AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
Prof. Dr. Feral OGAN-BEKİROĞLU Yrd. Doç. Dr. Kürşad DURU
SUMMER Work and Travel Program 2012.
STAJ ÖNCESİNDE VE SONRASINDA YAPILACAKLAR
Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvuruları   Değerli Koordinatörler, Sevgili Öğrenciler,   Üniversitemizin Erasmus+ Öğrenci.
Farabi Değişim Programı Oryantasyon Toplantısı
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
MİLLİ GELİR Bir ülkede belirli bir dönemde (genellikle bir yıl) üretilen nihai mal ve hizmetlerin parasal değerine eşittir. Gayri Safi Yurt İçi Hasıla.
TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 2017
ERASMUS+ AKADEMİK TANINMA
KA1 – Yüksek Öğrenimde Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
ULUSLARARASI CAMBRIDGE PROGRAMLARI
Bu sorunlar neden çözülmeli?
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
REHBERLİK YÖNETMELİK-5
Fransa Eğitim Sistemi Dr. Yar Ali METE.
Erasmus+ Toplantısı.
ÖZ GELİRLER.
Yrd.Doç. Dr. Mustafa ASLAN Harran Üniversitesi Kurum Koordinatörü
YÖK FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BAŞVURULARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Konu Başlıkları Staj başvurusunda izlenecek yol
ENSTİTÜLERARASI ORTAK DOKTORA PROGRAMLARI
PROJE TABANLI ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
Yükseköğretim Kurulu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
Akıllı kart teknolojisini Dünya’da ve Türkiye’de kurumsal harcamalar ve maaş dışı ödenekler alanında kullanan ilk şirket olan Multinet, bu kez okulları.
Öğrenim Öğrencileri Learning Agreement For Studies (Öğrenim Anlaşması)
ÜNİVERSİTEDE YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE İNTERNET KULLANIMINA İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ Mehmet AKSÜT Nihat ÇAKIN 
TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ
Farabi Değişim Programı Tanıtım
Farabi Değişim Programı Tanıtım
Farabi Değişim Programı Tanıtım
Farabi Değişim Programı
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
İŞYERİNDE MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ (İME)
Dağıtıcı veya Rafinerici lisansı var mı?
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
Bilgilendirme Toplantısı
BİLGİ’DE ULUSLARARASI DEĞİŞİM
2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ
FARABİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Öğretim Yılında TC’de bir üniversiteye yerleşme hakkı kazanan öğrencilerin yapması gereken işlemler ve gerekli belgeler:
Öğretim Yılında TC’de bir üniversiteye yerleşme hakkı kazanan öğrencilerin yapması gereken işlemler ve gerekli belgeler:
Sunum transkripti:

2018-2019 Akademik yılı MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 08.05.18, 14:00, M3 Konferans Salonu

Mevlana Değişim Programı hakkında Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan bir programdır. 23 Ağustos 2011 tarih ve 28034 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik ile birlikte yurt dışındaki yükseköğretim kurumları ile ülkemizdeki yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişiminin önü açılmıştır. Diğer değişim programlarından farklı olarak, hiçbir coğrafi bölge ayrımı olmaksızın değişim programı bünyesindeki hareketlilik bütün dünyadaki yükseköğretim kurumlarını kapsamaktadır. Değişim programına katılmak isteyen öğrenciler en az bir en fazla iki yarıyıl eğitim için; öğretim elemanları ise en az 1 hafta en fazla 3 ay süreyle dünyadaki yükseköğretim kurumlarında ders vermek üzere programdan faydalanabilirler. Benzer şekilde dünyanın bütün bölgelerinden de öğrenci ve öğretim elemanları Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarına gelebilirler.

HAZIRLAMANIZ GEREKEN BELGELER Bilgi Formu Başvuru Formu (Bölüm Koordinatörüne imzalatılacak) Ziraat Hesap bilgilerini gösterir dekont Yükümlülük Sözleşmesi Öğrenim Protokolü (3 nüsha olarak hazırlanır, bölüm koordinatörüne imzalatılır. Ofise teslim edip kurum koordinatörü imzasıyla geri alınır ve karşı kuruma mail atılarak imzalamaları istenir. Yine giderken her 3 nüsha da götürülür.) Kabul belgesi (öğrenci tarafından doldurulup karşı kuruma mail atılır, sonrasında ofise teslim edilir. Pasaport bilgi sayfası ve vize sayfası fotokopileri 1 adet fotoğraf Malezya’ya gidecek arkadaşlar EMGS işlemlerini acilen başlatmalıdır. Güncel transkript (hem Türkçe hem de İngilizce olarak)

Ofisimizden temin edebileceğiniz evraklar 24 yaşından küçük arkadaşlar, öğrenci belgesi alarak yalnızca defter bedeli ödeyerek harçsız pasaport alabilir. 24 yaşından büyük olanlar için «harçsız pasaport yazısı» düzenleyebiliyoruz. Gideceğiniz ülkenin elçiliği/konsolosluğu gerek duyuyorsa «Vize yazısı» verebiliriz. KYK’da kalıyorsanız ve döndüğünüzde de devam etmek istiyorsanız, hakkınızı korumanız üzere «yurt yazısı» alabilirsiniz. Karşı kurum sizden talep ederse «nominasyon mektubu»nuzu elektronik imzalı olarak temin edebilirsiniz.

KONAKLAMA, ULAŞIM, GÜVENLİK Mevlana Değişim Programı, aylık burs miktarı dışında öğrencilerin masraf kalemlerini karşılamamaktadır. Dolayısıyla, hem ulaşım hem de konaklama masrafları tamamen öğrenciye aittir. Karşı kurum «Kabul Mektubu» ve gideceğiniz ülke elçiliği/konsolosluğu «eğitim vizesi» vermeden ulaşım biletlerinizi satın almayınız. Konaklama konusunda, karşı üniversiteden yardım isteyebilirsiniz. Böyle bir yükümlülük bulunmamasına rağmen «iyi niyet» çerçevesinde, bizim de yaptığımız gibi buddy/mentor sistemi veya diğer yöntemler ile yardımcı olabilirler. Hareketlilik sürenizi kapsayan özel sağlık sigortası yaptırmanız zorunludur. Gideceğiniz ülkenin sağlık sistemini araştırmanız ve Sağlık Bakanlığımız sitesinden olmanız gereken aşıları öğrenmeniz fayda sağlayacaktır. Bilhassa tropik ülkelere gidecek öğrenciler için hayati önem arz etmektedir.

BURS MİKTARLARI Burslar, hareketlilik dönem sayısından bağımsız olarak 4 aylık olarak yatırılır. Öğrencilerin mağdur olmaması adına, Muhasebe Birimi’miz genelde inisiyatif kullanarak %80’in tamamını öğrenciye ilk ödeme gününde transfer eder. Kalan %20’lik burs, öğrenci döndükten sonra akademik başarıyla orantılı olarak (geçilen derslerin kredi oranı) yatırılır. Öğrenci, mücbir sebeple hareketlikten feragat ederse, aldığı burs miktarının tamamını geri ödeme zorundadır.

DİĞER HUSUSLAR Gideceğiniz üniversite, sizden hiçbir şekilde harç vb ücret talep edemez. Ancak, hizmet kapsamına girebilecek yurt, kütüphane, internet vb kalemler için ülkemizdekilere yakın miktarda ödeme yapılması gerekebilir. Dönüşte getirmeniz gereken evraklar; «Nihai Rapor», Islak İmzalı ve Mühürlü «Katılım Belgesi», İmzalı veya Mühürlü «Transkript» (kalınan her bir dönem için ayrı ayrı). Sitemizde de bulabileceğiniz «Öğrenci Beyannamesi», haklarınızı ve yerine getirmeniz gereken taahhütleri açıkça ifade etmektedir. 13 Temmuz 2018 cuma gününe kadar feragat hakkınız devam eder. Ancak, bu durumda önümüzdeki yıllarda yapacağınız akademik değişim başvurularında, eksi 10 puanlık cezai işlem uygulanır.

TEŞEKKÜRLER