Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YÖK FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BAŞVURULARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YÖK FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BAŞVURULARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI"— Sunum transkripti:

1 YÖK FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BAŞVURULARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
YÖK FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BAŞVURULARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

2 FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR?
Yükseköğretim Kurumu tarafından desteklenmektedir. Türkiye’deki anlaşmamız olan başka bir üniversitede bir veya iki yarıyıl süresince eğitim-öğretim alabilirsiniz. Ders eşleşmesi temeldir. Bursludur. Diğer burslar (KYK vb.) kesilmez. Sigortalı olarak çalışan öğrencilere burs verilmez. Yurt için kontenjanlar dahilinde nakil imkanı sağlanır.

3 Farabi Bursu 4 ay 500 TL 8 ay 700 TL %70 i okurken
Eğitim Öğretim Yılı Kriterleri ve Akademik Takvim ( ) 1 AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ AĞRI 2 ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ ARDAHAN 3 BATMAN ÜNİVERSİTESİ BATMAN 4 BAYBURT ÜNİVERSİTESİ BAYBURT 5 BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ BİNGÖL 6 BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BİTLİS 7 ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN 8 GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ GÜMÜŞHANE 9 HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ HAKKARİ 10 IĞDIR ÜNİVERSİTESİ IĞDIR 11 MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ MARDİN 12 MUNZUR ÜNİVERSİTESİ TUNCELİ 13 MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ MUŞ 14 SİİRT ÜNİVERSİTESİ SİİRT 15 ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ ŞIRNAK 8 ay 700 TL Diğer üniversitelere gidenler 4 ay 500 TL %70 i okurken %30’u bitince (başarı durumuna göre) Tüm derslerden DEVAMSIZLIKTAN kalırsanız TÜM PARALAR GERİ alınır.

4 BAŞVURU ÖNCESİ YAPMANIZ GEREKENLER
1. Gitmek istediğiniz yer ile anlaşmamız var mı? Genel Bilgiler – Farabi Protokollerimiz - …. Üniversitesi Örn: Ünv..pdf 2. Akademik Ortalama Önlisans/Lisans için 2.00; Yükseklisans/Doktora için 2.50 3. Daha önce programdan yararlanmamış olmak.

5 Nasıl Başvuru Yapılır? http://digk.beun.edu.tr/farabi/

6 Nasıl Başvuru Yapılır? http://digk.beun.edu.tr/farabi/
2 adet bu belge çıktısı 2 adet Fotoğraf 2 adet onaylı Transkript

7 Nasıl Başvuru Yapılır? http://digk.beun.edu.tr/farabi/
2 adet bu belge çıktısı 2 adet Fotoğraf 2 adet onaylı Transkript Varsa gittiğiniz üniversitenin de online kayıt işlemlerini yaptığınızı gösteren belge çıktısı Farabi Kurum Koordinatörlüğü’ne elden teslim. Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri Doruk Kampüsü Öğrenci İşlerine teslim edebilirler.

8 Sonuçlar? ORTALAMAYA GÖRE!!
Ön değerlendirmeyi BEUN Farabi Koordinatörlüğü yapar. Ortalama Hesabına göre sadece 1 (bir) üniversiteye yerleştirileceksiniz. Sadece 1 (bir) üniversiteye evraklarınız gönderilecektir. Yerleştirmeye onlar da ayrıca karar verir. 25 Nisan’da KABUL/RED olarak açıklanacaktır.

9 YÖK FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI AKADEMİK TAKVİMİ

10 BAŞARILI OLANLAR Nisan ayında yeniden ÖĞRENİM PROTOKOLÜ hazırlama ve diğer belgelerle ilgili bir toplantı yapacağız. O güne kadar; Örneğin: «3. sınıf Güz/Bahar derslerini X üniversitesinde Farabi Değişim Programı ile almak istiyorsunuz. BEUN’da 3. sınıfta hangi dersleri almak zorundasınız? Bunu öğrenin. Sonra, X üniversitesinin 3. sınıfta hangi dersleri açtığını bulun. BEUN’daki dersleri X’deki derslerle eşleştirmeye çalışın. Alttan dersiniz varsa tamamlayabilirsiniz. Üstten ders alabilirsiniz. X’in başka fakültelerinden ders bulabilirsiniz.» Giden Öğrenci Sayfamızı inceleyin:

11 Bülent Ecevit Üniversitesi Farabi Koordinatörlüğü
Bülent Ecevit Üniversitesi Farabi Koordinatörlüğü Farabi Kampüsü Bilgi – İşlem D.B. Binası Kat: İncivez-ZONGULDAK / TÜRKİYE Telefon:                   Fax :             


"YÖK FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BAŞVURULARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları