Peptid Bağının Özellikleri:

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PROTEİNLERİN 3 BOYUTLU YAPISI Prof. Dr. Kader KÖSE
Advertisements

PROTEİNLERDEKİ AMİNO ASİT BİLEŞİMİNİN BELİRLENMESİ
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE AYDINLATMA
ÖLÇME TEKNİĞİ HAFTA 3. ÖLÇME TEKNİĞİ HACİM ÖLÇME Bir maddenin uzayda kapladığı yere onun hacmi denir. Hacim, ölçülebilen bir büyüklüktür. Cisimlerin hacimleri.
Kaynak işlemi sırasında ;
9. SINIF 3.ÜNİTE: Kimyasal türler arası etkileşimler
MÜHENDİSLİK MALZEMELERİ
6.SINIF FEN ÖDEVİ. Uygulanan yalıtım kalınlığına ve kullanılan malzemenin ısı iletkenliğine bağlı olarak, ısı kaybı % oranında azaltılır. Yoğuşma.
- BASİT MAKİNELER -  .
TEKNİK SERVİSTE BULUNMASI GEREKEN ARAÇ VE GEREÇLER.
Isı Enerjisi Maddenin sıcaklığını artırmak için verilmesi gereken enerji çeşidine ısı enerjisi denir. Q ile gösterilir. Isı bir enerji çeşidi olduğundan.
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
ALKOLLER Alkollerin Genel Yapıları
MOLEKÜLER BİYOLOJİDE KULLANILAN YÖNTEMLER II:
DİRENÇ. Cisimlerin elektrik akımını geçirirken gösterdiği zorluğa direnç denir. Birimi ohm olup kısaca R ile gösterilir. Devredeki her elemanın direnci.
YARI İLETKEN DİYOTLAR Elektronik Devreler.
Organik Bileşiklerde İzomerlik
1. İ ki ya da daha fazla atom arasında elektron alış verişi veya elektronların ortak kullanılmasıyla oluşan ba ğ lar kimyasal ba ğ lardır. Bir kimyasal.
Ametal, ısıyı ve elektrik akımını hiç iletmeyen. Oda sıcaklığında katı, sıvı ve gaz halde bulunan ametaller vardır. Örneğin Oksijen, Azot, Hidrojen, Klor.
PROTEİNLER. Amino asitlerin belirli türde, belirli sayıda vebelirli diziliş sırasında karakteristik düz zincirde birbirlerine kovalent bağlanmasıyla oluşmuş.
MALZEME BİLGİSİ Doç.Dr. Gökhan Gökçe 2. MALZEME YAPISI.
PROTEİNLER. PROTEİNLER PROTEİNLER Karbon,hidrojen,oksijen ve azot elementlerinden oluşmuş organik bileşiklerdir. Yapısında bazen sülfür,fosfor veya.
AMİNO ASİTLERDEN AZOT AYRILMASI ve ÜRE DÖNGÜSÜ
Amino Asitler ve Proteinler
portali.com NÜKLEİK ASİTLER DNA portali.com.
Amino asit ve Peptid Yapısı
Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı
C Elementi.
α-Amino asitlerin genel yapısı
Protein Yıkımı Başlıca 2 enzimatik sistem var:
AY.
Polar Asidik Yan Zincirliler
Protein yapısına girmeyen amino asitler
Adezyon ve Kohezyon.
KİMYASAL BAĞLAR.
İdrarda Redüktan Madde Aranması
Gen Mühendisliği ve Veteriner Hekimlikte Biyoteknoloji
AKTİFLİK İyonik çözeltilerde katyonlar negatif, anyonlar ise pozitif iyonlar tarafından çevrelenirler. İyonların etrafında zıt yüklü iyonlar tarafından.
ELEMENTLER VE BİLEŞİKLER
Atomlar birleştiği zaman elektron dağılımındaki değişmelerin bir sonucu olarak kimyasal bağlar meydana gelir. Üç çeşit temel bağ vardır:
HAYEF FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ
Proteinlerin yapısı.
Sulama Suyu Kalitesinin Sınıflandırılmasında Kullanılan Kriterler
MADDEYİ OLUŞTURAN TANECİKLER
TARIM EKONOMİSİ İSTATİSTİĞİ
Biyokimyasal Ölçüm Teknikleri
SOLUNUM.
Madde ve Maddenin Özellikleri
Proteinler: Yapı ve İşlevleri
KASDA ENERJİ ÜRETİMİ (Açlıkta ve Toklukta)
CANLI VE BİYOKİMYA Prof. Dr. Zeliha Büyükbingöl.
METALİK BAĞ Metal atomlarını bir arada tutan bağdır. Metallerde değerlik elektronları atom tarafından çok zayıf bir şekilde tutulur. Çünkü çekirdeğe uzaklıkları.
ANALİTİK KİMYA DERS NOTLARI
Biyoteknoloji için Mikrobiyoloji 1
1- Elementler ve Elementlerin Özellikleri :
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ ÜNİTESİ’NE GİRİŞ
KARIŞIMLAR Karışım, birden fazla maddenin yalnız fiziksel özellikleri değişecek şekilde bir araya getirilmesiyle oluşturulan madde topluluğudur. Karışımın.
DİFERANSİYEL TERMAL ANALİZ (DTA) TERMOGRAVİMETRİ (TG)
ETS-MİTOKONDRİAL KOMPLEKSLER
SIVILAR Sıvıların genel özellikleri şu şekilde sıralanabilir.
KATI KRİSTALLER. KATI KRİSTALLER KATILARIN ÖZELLİK VE YAPILARI.
ATOMUN YAPISI.
Maddeyi Tanıyalım Madde ve Cisim Maddenin Özellikleri Maddenin Haller
FOTOSENTEZ.
METABOLİZMA Yrd. Doç. Dr. Musa KAR.
14. EKİPLE ÖĞRETİM İKİ KAFA TEK KAFADAN DAHA İYİDİR ( Two heads are better than one) ingiliz atasözü.
MADDEYİ TANIYALIM.
CANLI VE BİYOKİMYA Prof. Dr. Zeliha Büyükbingöl.
Yoğurt sütüne uygulanan işlemler
FEN BİLİMLERİ-6 5.ÜNİTE SES VE ÖZELLİKLERİ 3.Sesin Sürati HALİM GÜNEŞ.
Sunum transkripti:

Peptid Bağının Özellikleri: 1- Kovalent bir bağdır. 2- Bir amino asitin -karboksil grubu ile diğerinin -amino grubu arasında bir molekül su çıkışıyla kurulur. 3- Proteinleri denatüre eden sıcaklık ve yüksek üre konsantrasyonu gibi durumlarda kırılmaz. Ancak çok yüksek sıcaklıkta, uzun süre güçlü asit ve bazlarla muamele edildiğinde veya enzimatik olarak kırılabilir. S.Elgün Ülkar

4- İnsan proteinlerinde genellikle trans şeklindedir. 5- Bağ etrafında rotasyon olmaz (Ancak ana karbonla amino ve karboksil grubunun yaptığı bağda rotasyon olabilir). 6- Bağ yapısındaki –CO ve –NH grupları yüksüzdür, proton alıp vermezler ancak polardırlar yani H bağı oluşumuna katılırlar.Ör: -heliks ve beta-tabaka yapısında olduğu gibi. S.Elgün Ülkar

Bu şekilde oluşan dallanmamış zincire polipeptid, her bir amino aside de rezidü (bakiye) denir. Her polipeptidin bir N-terminali (sola yazılır) ile bir C-terminali vardır. Peptid bağına katılan C=O ve –NH grupları proton alıp vermez. Bu nedenle bir polipeptidde yüklü gruplar, N-terminal amino, C-terminal karboksil ve amino asitlerin R gruplarıdır. S.Elgün Ülkar