Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ ÜNİTESİ’NE GİRİŞ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ ÜNİTESİ’NE GİRİŞ"— Sunum transkripti:

1 MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ ÜNİTESİ’NE GİRİŞ

2 Ünitemizin alt konularına inmeden önce kısaca maddenin yapısı ve özelliklerinden bahsetmek istiyorum. Maddenin yapısı ve özellikleri MADDE VE ÖZELLİKLERİ Madde:Kütlesi hacmi eylemsizliği ve tanecikli yapısı olan her şeye madde denir. Kütle:Değişmeyen kütle miktarıdır. Hacim:Maddenin uzayda kapladığı alan.

3 Eylemsizlik:Madde duruyorsa durmak hareket ediyorsa hareket etme isteğidir. Tanecikli yapı:Her madde atomlardan ve moleküllerden oluşur. MADDENİN SNIFLANDIRILMASI -SAF MADDE VE SAF OLMAYAN MADDE -ELEMENT KARIŞIMLAR -BİLEŞİK -SAF MADDELER

4 1.ELEMENT Saf maddedir.Doğada tek ya da çift atomlu olarak bulunurlar.Aynı cins atomlardan oluşurlar.Erime ve kaynama noktaları sabittir.Fiziksel ya da kimyasal yollarda bileşenlerine ayrıştırılmazlar. 2.BİLEŞİK İki ya da daha fazla atomun belirli oranlarda birleşerek oluşturduğu yeni saf maddeye bileşik denir.Saf ve homojendir.Belirli oranlarda birleşirler.Formüllerle gösterilirler.Kimyasal yollarla bileşenlerine ayrılırlar.

5 Belirli erime ve kaynama noktaları vardır
Belirli erime ve kaynama noktaları vardır. BİLEŞİK ADI FORMÜL Su H2O Karbondioksit CO2 Kükürtdioksit SO2 Glikoz C6H12O6 Sülfirik asit H2SO4

6 SAF OLMAYAN MADDELER 1.KARIŞIMLAR Birden fazla maddenin herhangi bir oranda karıştırılmasıyla oluşan maddelere denir.Belirli bir oranda birleşmez.Sembolleri yoktur.


"MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ ÜNİTESİ’NE GİRİŞ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları