Seksuel Siklus.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hoş Geldiniz FEYAZ BİLGİ COĞRAFYA ÖĞRETMENİ SULTANBEYLİ KIZ ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ.
Advertisements

TOPRAĞIN HİKAYESİ HORİZON: Toprağı meydana getiren katmanlara horizon adı verilir. TOPRAK: Toprak taşların parçalanması ve ayrışmasıyla meydana gelen,
Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
STRES SINAV KAYGISI KARACASU LİSESİ Rehberlik Servisi.
İç salgı(endokrin) bezleri
KESİN HESAP KANUNU VE ÖZELLİKLERİ
AKRAN DESTEKLİ ÖĞRENME
EGE BÖLGES İ Ege Bölgesi, Türkiye'nin yedi co ğ rafi bölgesinden biridir. İ smini kıyısında oldu ğ u Ege Denizi'nden alır. Kıyı Ege.
İletkenlik Elektrik iletkenlik, malzeme içerisinde atomik boyutlarda “yük taşıyan elemanlar” (charge carriers) tarafından gerçekleştirilir. Bunlar elektron.
Öznur DUMAN ELGÜL ZEKA. ERGENLİK DÖNEMİNDEKİ DEĞİŞİMLER Duygu değişimlerinin hızı ve üst düzeyde yaşandığını önceden bilmek bu duygular yaşandığında.
BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR. BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR.
SPORLA İLGİLİ HAREKETLER DÖNEMİ (7-12 yaş)
SU HALDEN HALE GİRER. İŞTE YAĞMURUN OLUŞMASI! Yağmurun oluşmasında 2 işlem gerçekleşiyor. Yoğunlaşma ve buharlaşma. Güneş ışığının etkisi ile her gün.
PNÖMATİK SİSTEM.
Doğadaki canlı varlık yaşam sürecini tamamladıktan sonra kompostlanarak tekrar yaşama katabilir.Şehirlerde evlerde uygulanacak bu sistem sayesinde şehir.
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
©McGraw-Hill Education, 2014
Boşaltım sistemi.
ŞEKER(DİABETES MELLİTUS DM) HASTALARININ YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER Şeker ya da diyabet denilen hastalık genellikle kalıtsal ve.
ÇANKIRI DEVLET HASTANESİ KADIN HST VE DOĞUM KLİNİĞİ
Filiz DİKİCİ Psikolojik Danışman ÜSTÜN ZEKALILAR.
Tırmanma Oğlaklar için Davranışsal bir Gereksinim mi ? Türker Savaş, Cemil Tölü, Hande Işıl Akbağ, Baver Coşkun, İ. Yaman Yurtman Çanakkale Onsekiz Mart.
2014 ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ – 2015 E ğ itim- ö ğ retim yılında altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak.
LABORATUVAR TEMİZLİĞİ Yrd. Doç. Dr. Çağatay Oltulu.
FOLLİKÜLER FAZ VE OOGENEZİS(OOSİT OLUŞUMU) Prof.Dr.Yavuz Öztürkler BU SLAYTLAR KAÜ VET.FAK ÖĞRENCİLERİ İÇİN YARDIMCI DERS NOTU NİTELİĞİNDE PROF.DR.YAVUZ.
FOTOSENTEZ HIZINA ETKİ EDEN FAKTÖRLER
Yumurta Sperm Büyüme Gelişme Olgunlaşma.
BESLENME VE DİYETETİKTE
Prof.Dr.Çiğdem ALTINSAAT
ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
Dişi MemelilerdeThe Luteal Fazın Hormonal Kontrolü
OYUNLAR 2. KISIM İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü
ERGEN AİLE İLİŞKİLERİ.
İMAL USULLERİ PLASTİK ŞEKİL VERME
E R G E N L İ K (BÜYÜME VE GELİŞME DÖNEMLERİ).
Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı
- Sağlama - Kısa yoldan Çarpmalar
KOL AĞZI TEMİZLEME TEKNİK ÇALIŞMALARI
EKRAN KARTLARI.
 Üreme çğındaki kadınlarda her ay oluşan periyodik kanamalara menstrüral siklus (adet dögüsü) adı verilir  Bir siklus ortalama 28 gündür ancak 21 ile.
Puberta ve Seksuel Siklus
HAVA PERSPEKTİFİ Doğada yakınımızda bulunan varlıklar gözümüze gerçek renk ve boyutlarıyla net olarak görünür. Oysa bizden uzaklaştıkça nesnelerin boyutları.
Kuluçka Levrek üretimi için tesislerde yumurtaların inkübasyon işlemi, göz açıklığı μ arasında değişen, lt hacmindeki inkübatörlerde yapılmaktadır.
İnsan Kaynakları ve Kalite Yönetimi
Nazlı ÖZTÜRK.
Fare Biyomedikal çalışmalarda için uygun ve en çok kullanılan türdür. 400’ün üzerinde farklı soyu vardır. Başlıca kanser, antikor, ilaç ve aşı araştırmalarında.
BÖLÜM 1 Kuvvet ve Hareket. BÖLÜM 1 Kuvvet ve Hareket.
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ ve OKUL YÖNETİMİ
………….İLKOKULU Fen Bilimleri Sınavı Canlı Varlıklar Ad-Soyad : No :
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
BESİ SIĞIRCILIĞI.
KALİBRASYON Tüm analitik metotlar kantitatif analiz amacıyla kullanıldıklarında kalibrasyona gereksinim vardır. Kalibrasyon, bir enstrüman çıkışında.
KÖPEKLERDE UYGUN TOHUMLAMA ZAMANI VE GEBELİK FİZYOPATOLOLOJİSİ
Ölçü transformatorları
Türkiye Futbol Federasyonu
ERGENLİK DÖNEMİ GELİŞİM ÖZELLİKLERİ
REPRODÜKTİF SÜRÜ SAĞLIĞI
TARIM EKONOMİSİ ve İŞLETMECİLİK DERS NOTLARI
Stolon (Göbek Bağı) Ana sap ile yumru arasında, yumruya yapraklarda asimile edilen besin maddelerini taşıyan organdır. Görünüşü sapa benzer. Stolonlar.
Türkiye'nin İklimi Türkiye, genelde Akdeniz ikliminin etkisi altındadır. Ancak bununla beraber, birbirlerinden belirgin farklarla ayrılabilen karasal ve.
DOKU KÜLTÜRÜ VE BİYOTEKNOLOJİ İLE İLGİLİ PROBLEMLER
Metallere Plastik Şekil Verme
TANIM Otlatma alanlarından yararlanmayı, vejetasyon, toprak ve diğer doğal kaynakların korunmasıyla beraber, devamlı maksimum hayvansal ürünü elde edecek.
Gerçek Yaşama Dayalı Durum Belirleme
2. ÜNİTE HÜCRE VE BÖLÜNMELER.
CANLILARDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
Bilimsel Araştırma Yöntemleri
(Merkezi Yönetim) Bütçenin Hazırlanması
İNSANDA ÜREME SİSTEMİ. İNSANDA ÜREME SİSTEMİ ERKEK ÜREME SİSTEMİ.
Sunum transkripti:

Seksuel Siklus

Köpeklerde Seksüel Siklus Köpeklerde seksüel siklusun safhaları; Proöstrus (9 gün) Östrus (9 gün) Diöstrus (65 gün) Anöstrus (120 gün)

Köpeklerde Seksüel Siklus Proöstrus Vulvada ilk kanın görülmesinde hayvanın çiftleşmeyi kabul etmesine kadar geçen süre olup ortalama 9 gün sürer Köpekler için seksüel aktivitenin başlama periyodudur Proöstrustaki köpeklerde bazı seksüel reflekslerin ortaya çıktığı görülür; vulva etrafındaki deriye dokunulması veya vurulması halinde hayvanın vulvasını açıp kapattığı, arka bacaklarını içe doğru bükerek çömeldiği gözlemlenebilir Uterus normalin iki katı büyüklükte ve kan damarları çok belirginleşmiştir

Köpeklerde Seksüel Siklus Östrus Dişi köpeğin çiftleşmeyi kabul etmesiyle başlar ve ortalama 9 gün sürer Proöstrustaki kanlı akıntı saman rengindeki bir akıntıya dönüşür Çiftleşme için aktif olarak erkeği arar ve feromen salgısı bu zamanda en yüksek seviyededir Ovulasyon spontan olarak genellikle östrusun başlamasından sonraki 2-4. günler arasında şekillenmeye başlar. Atılan ovum, primer oosit halindedir ve ovulasyondan sonraki 48-72. saat içerisinde sekunder oosite dönüşerek olgunlaşırlar

Çiftleşme 2 kere çiftleştirilir Proöstrus başlangıcından sonraki 11 ve 13. günlerde İnfertilite – yanlış zaman Ovulasyonun saptanması – LH ve progesteron Proöstrus başlangıcından sonraki 11 ve 13. günlerde olmak üzere 2 kere çiftleştirilir. Spermatozoa dişi genital kanalında 7 güne kadar canlı kalabilir. İnfertilite genellikle yanlış zamanda çiftleştirme nedeniyle şekillenir. Ovulasyonun saptanmasında progesteron ve LH hormonlarına bakılır. Progesteron 0.5ng/ml’nin üzerine çıktığında buna bağlı olarak LH da artar. Ovulasyon sırasındaki progesteron seviyesi 2-5ng/ml arasındadır.