Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Nazlı ÖZTÜRK.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Nazlı ÖZTÜRK."— Sunum transkripti:

1 Nazlı ÖZTÜRK

2 Öğretmenin öğrencilere ayrım yapmadan davranarak sınıftaki başarı seviyesini yükseltmesi
Öğretmenin öğrencilerin psikolojik durumunu anlaması Öğretmen ve öğrenci arasındaki gerekli anlaşmayı sağlamak

3 Öğretmenin öğrencilerin psikolojik durumunu anlaması
10 yaşındaki çocuklar, hayatlarının hemen her alanında birçok değişikliğin eşiğinde bulunurlar. Ergenlik döneminin başlangıcında oldukları için fiziksel olgunlaşmalar yaşarlar. 10 yaşındaki çocuklarda sadece fiziksel olarak olgunlaşmanın yanı sıra duygusal olarak da olgunlaşma dönemine girer. 10 yaşındaki çocuk psikolojisioturmak üzere olan en yüksek evrelerinin başında gelir. Orta öğretimle birlikte yeni bir sosyal çevre içine girmeye hazırlanırlar.

4 Bu yaştaki çocuklarının özgüvenlerinin sağlam olması kişiliğini inşa etmesinde yardımcı olmanın yanı sıra, arkadaş ortamlarında karşılaşacağı olası baskılara karşı da donanımlı olmasını sağlayarak kendisini korumasına yardımcı olur. Kendine güveni olan çocuklar, arkadaşlarının baskısıyla kötü davranışlar sergileyerek tehlikeli durumların içine girmez, istemedikleri şeyler yapmak durumunda kalmazlar. Bu yaştaki çocuklar arkadaşlarıyla ilişkileri doğrultusunda çok sık ruhsal dalgalanmalar yaşar, bu dalgalanmaları engellemek için doğru bir iletişim kurarak sıkıntılarını anlatmaları sağlanmalıdır. Ruh halleri çok sık değişkenlik gösterir. Ergenliğin başlamasıyla birlikte hormonal değişiklikler başlar. Bazen neşeli bir ruh haline bazen de karamsar ruh haline sahip olabilir. Ruhsal dalgalanmaların sebeplerinden birisi de bedenindeki ve hayatındaki değişiklerdir. Düşündüğünüz zaman 10 yaşındaki bir çocuk için hem ergenlik dönemindeki fiziksel değişimlerle, hem arkadaşlarla sosyalleşmek hem de okulla başa çıkmak oldukça zorlayıcı bir süreçtir. Bu yaşta bir çocuğun bu kadar şeyle baş etmeye çalışırken duygusal dalgalanmalar yaşaması hiç de şaşırtıcı değil.

5 Aşağıdakilerden hangisi 10 yaşındaki öğrencilerin psikolojik durumlarındandır ?
A)Sınav stresi yaşama ihtimalleri yüksektir B)Hiçbiri ebeveynlerini dinlemez ve ebeveynlerine rest çekerler C)Sürekli dış görünüşleri ile ilgilenirler D)Orta öğretimle birlikte sosyal çevreye girmeye hazırlanırlar


"Nazlı ÖZTÜRK." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları