Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yumurta Sperm Büyüme Gelişme Olgunlaşma.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yumurta Sperm Büyüme Gelişme Olgunlaşma."— Sunum transkripti:

1 Yumurta Sperm Büyüme Gelişme Olgunlaşma

2 Üreme

3 ?Şu anda doğan bebek dünyaya gelen son bebek olsaydı bu durum hayatı nasıl etkilerdi?

4 Üreme Hücreleri Yumurta hücresi Sperm Hücresi Küçük ve Hareketlidir.
Baş, orta kısım ve kuyruk olmak üzere üç bölümden oluşur. Baş kısmı hücre zarı, sitoplazma ve çekirdekten oluşur. Büyük ve hareketsizdir Hücre zarı, sitoplazma ve çekirdekten oluşur.

5 Dişi Üreme Yapı ve Organları
Dişi Üreme organları vücudumuzun içindedir. 1 2 3 4 Yumurtalık : İki tanedir. Yumurtalar burada üretilir Yumurta kanalı : Yumurtalıklarda üretilen yumurtanın 3. bölgeye ulaşmasını sağlar. 3) Döl Yatağı: Zigotun yerleştiği ve geliştiği yerdir. 4) Vajina: Döl yatağı ile dış ortam arasındaki bağlantıyı sağlayan esnek yapıdır.

6 Erkek Üreme yapı ve Organları
Erkek üreme organlarının bir bölümü vücut içinde bir bölümü vücut dışındadır. 3) Sperm Kanalı 2) Salgı Bezleri 4) Penis 1) Testis Testis: Erkek bireyde iki testis bulunur. Spermler burada üretilir. Salgı Bezleri : Spermlere kaygan bir ortam oluşturarak hareketini kolaylaştırırlar. Sperm Kanalı : Spermleri testislerden penise taşır. Penis: Spermlerin ve idrarın erkek vücudundan dışarı çıkmasını sağlar.

7 Sizce bu bir başlangıç noktası olabilir mi?

8 İşte ilk adım! Böylelikle 40 haftalık serüvenimiz başlar ve…

9 40 Haftalık Serüven.... Birçok sperm yumurtanın etrafını sarar. Yumurta ve spermin çekirdekleri birleşir döllenme gerçekleşir. Yumurta ve spermin birleşmesi sonucu zigot oluşur. Zigotun gelişmesi sonucu embriyo oluşur. İlk iki aydan sonra fetüs adını alır. 40 hafta sonunda bebek dünyaya gelir.

10


"Yumurta Sperm Büyüme Gelişme Olgunlaşma." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları