ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bologna Sürecinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Deneyimi Doç. Dr. Sema ERGÖNÜL MGSÜ BEK üyesi MSGSÜ ADEK Koordinatörü 28 Mayıs 2010.
Advertisements

11 SORUDA STAJ BİLGİLENDİRME SUNUMU Hazırlayan Öğr. Gör. Ömer Faruk ÖZGÜR Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
Staj Bilgilendirme 2016 Lütfen Sitemizde Bulunan Staj Açıklamalarını Dikkatlice Okuyunuz!
YAPI STAJI BİLGİLENDİRME SUNUMU
1. 2 Ödevin (sunu kısmının) hazırlanmasında, şu anda üzerinde çalışmakta olduğunuz sunu formatı kullanılacaktır. Bunun amacı, değerlendirme standardını.
Bir asistanın, asistanlık dönemimdeki bilgilerinin sistem üzerinden takibinin yapılmasını sağlamak.
1 Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Şube Müdürlüğü ORTAK SINAVLAR.
ATP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI
ERASMUS+ Oryantasyon Programı Erasmus Kurum Koodinatörlüğü erasmus.erciyes.edu.tr
T.C. ORDU VALİLİĞİ İlköğretim Müfettişleri Başkanlığı TAM ÖĞRENME MODELİ TAM ÖĞRENME MODELİ.
TEMEL SEVİYE GÜVENLİK BELGELENDİRMESİ v.1.0 (TSGB v.1.0) Dr. Gökhan ŞENGÜL.
1 Sınav Güvenliği ve Sınav Yönetimi Daire Başkanlığı Ölçme, Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü.
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER BİRİNCİ BÖLÜM.
HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER BİRİNCİ BÖLÜM.
Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN
NİSAN Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır. Şuan 94 üniversite ile protokol anlaşması mevcut.
ERASMUS+ GENÇL İ K KA2 İ L SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME SÜRECİ
STAJ BAŞVURUSU VE SONRASINDA YAPILACAK İŞLEM ADIMLARI
STAJ ÖNCESİNDE VE SONRASINDA YAPILACAKLAR
Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvuruları   Değerli Koordinatörler, Sevgili Öğrenciler,   Üniversitemizin Erasmus+ Öğrenci.
Farabi Değişim Programı Oryantasyon Toplantısı
ÇANAKKALE RUHU KALEVANİ
Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi
BAPSİS ÜZERİNDEN ARA RAPOR VE SONUÇ RAPORUNUN YÜKLENMESİ
İç Hastalıkları Klinik Stajı GİRİŞ DERSİ
STAJ BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI
ÖĞRETİM YILI “SAĞLIKLI YAŞAM VE HEMŞİRELİK” DERSİ DEĞERLENDİRME SONUÇLARI EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ
ERASMUS+ AKADEMİK TANINMA
DİYARBAKIR BİLİM VE SANAT MERKEZİ
(EDS462/OMB504) OKUL DENEYİMİ – II
KA1 – Yüksek Öğrenimde Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
AACSB AKREDİTASYONUNDA NEREDEYİZ?
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü
Tez Veri Girişi Ulusal Tez Merkezine, Tez Döneminde olan ve Danışmanı ile Tez konusunu belirleyip, Enstitümüzün onayından geçen tüm öğrenciler giriş yapmak.
sgk. gov. tr/sahis/pages/login
PROJENİN AMACI Milli Eğitimin Temel Amaçlarında ifadesini bulan; beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir.
ÇUMRA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı Bilgilendirme Toplantısı
MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ
Konu Başlıkları Staj başvurusunda izlenecek yol
Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
EDE BAŞVURU İŞLEMLERİ Başvuru İşlemlerinin 18 Mayıs 2018 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir. BAŞVURUDA İZLENECEK YOL Başvuru formunun okulumuz web.
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI
STAJ KOMİSYONU Arş. Gör. Meryem AKSU (Staj 1 Sorumlusu)
Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018 ALES/2)
Öğrenim Öğrencileri Learning Agreement For Studies (Öğrenim Anlaşması)
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Staj Öğrencileri Learning Agreement For Traineeship (Staj Anlaşması)
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018 ALES/3)
Farabi Değişim Programı
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
02 Aralık 2018 tarihinde uygulanacak olan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına (2018-YDS-3) Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI.
İŞYERİNDE MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ (İME)
Bologna Eşgüdüm Komisyonlarının
STAJ İŞ AKIŞ ŞEMASI.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
Bilgilendirme Toplantısı
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
FARABİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
KAFKAS ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ
Liselere Geçiş Sınavı;
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Sunum transkripti:

ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ BİLGİLENDİRME SUNUMU Tarih: 30.01.2019 Hazırlayan: Çevre Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu

Staj ile İlgili Genel Bilgiler Bölümümüzde zorunlu staj 50 iş günüdür. 50 iş günü staj, iki farklı yerde 25 + 25 olarak yapılır. Proje Tabanlı Staj (PTS) ve Erasmus stajları 90 gün bile olsa 25 gün olarak değerlendirilir. Stajlar II. sınıfın sonundan itibaren yapılmaya başlanır fakat II. sınıfta olup alınması gereken zorunlu dersleri almamış olan öğrencinin staja başlamasına onay verilmeyebilir.

Staj Başvurmadan Önce Ne Yapılır? Staj Komisyonu’na staj yapılacak iş yeri hakkında danışılır, onay alınması durumunda başvuru başlatılır. Bölümün web sayfasında http://cevre.eskisehir.edu.tr/Staj.aspx Staj ile ilgili sık sorulan sorular Staj Kılavuzu ve Eskişehir Teknik Üniversitesi Üniversitesi (ESTÜ) Mühendislik Fakültesi Öğrenci Staj Yönergesi incelenir.

Staj Başvuruları Ne Zaman Başlar? Yaz stajları için başvurular Şubat ve Mart aylarında başlar. Bazı kurumsal şirketler staj başvurularını kariyer.net üzerinden almaktadırlar.

SGK İşlemi yaptırmadan kesinlikle staja başlamayınız !!!! Başvuru Nasıl Yapılır? Başvuru yapmadan önce iş yeri ile sözlü görüşülüp onay alınır. ESTÜ Mühendislik Fakültesi Öğrenci Staj Yönergesi Ek 2’den (App-2) 3 nüsha alınır, doldurulur ve iş yerine onaylatılır. Onaylı formlar elden getirilemeyecek ise Faks ile gönderilebilir (0-222-3239501, evrakın üzerine Çevre Müh. Staj Komisyonu’na yazınız), e-mail kabul edilmeyecektir. Onaylı formlar Staj Komisyon Başkanı’na onaylatılır. Staj başlama tarihine 10 gün kala Staj Komisyonu tarafından onaylanmış olan formun orijinal bir nüshası Öğrenci İşleri SGK birimine götürülür ve SGK işlemleri yaptırılır. Diğer nüshalardan birisi Staj Komisyonu’na teslim edilir. Diğeri nüsha ise staj başlangıcında iş yerine SGK belgesiyle birlikte teslim edilir. SGK İşlemi yaptırmadan kesinlikle staja başlamayınız !!!!

Staja Başlama Staja başlandığı ilk gün sorumlu kişiye ESTÜ Mühendislik Fakültesi Öğrenci Staj Yönergesi’ndeki Öğrenci Staj Devam Çizelgesi (EK-3) ve Kurum/Kuruluş Öğrenci Staj Değerlendirme Formu (EK-4)’ndaki ilgili yerler doldurularak ve resim eklenerek (EK-4) ilgili kişiye teslim edilir ve Staj sonunda kapalı ve mühürlü zarf içerisinde teslim alınır.

Staj sırasında dikkat edilecek unsurlar nelerdir? Staja başladıktan sonra herhangi bir nedenle staja devam edemeyecekseniz derhal öğrenci işleri (0-222-3213550 - 6313) ile temasa geçip SGK işleminizi sonlandırınız. Durumdan Staj Komisyonu’nu haberdar ediniz. Stajda size izin verilmeyen detayları öğrenmeye veya belgelerin kopyasını almaya kalkışmayınız, şirketin gizlilik esaslarına uyunuz. Stajda işe geliş gidiş saatlerine çok önem gösteriniz. Staj yerine uygun giysiler giymeye çalışınız.

Staj Raporu’nun Yazılması Staj Raporu yazım formatı güncellenmiştir. Çevre Mühendisliği öğrencileri staj raporlarını bu formata göre yazacaktır (Yönerge'deki format dikkate alınmayacaktır). Formatta, iç çizelgeye gün-gün yapılanlar 2-3 cümle ile yazılacaktır. Staj Raporu'nun ana gövdesi ise Tez Yazım formatına uygun olarak rapor şeklinde el ile yazılacaktır. İlgili Dokümanlar: Staj Rapor Formatı Dış ve İç Kapak Gün Çizelgesi

Bölüm Staj Komisyonu Dr. Öğr. Üyesi Zerrin GÜNKAYA Başkan Dr. Öğr. Üyesi Filiz BAYRAKCI KAREL Öğr.Gör.Dr. Esra GEREK Araş.Gör. Burcu ŞİMŞEK UYGUN Uzman Fadime KARAER