Oyuncuların Giysi ve Gereçleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TENİS KAREN TÖRK 3C SINIFI, NO:523.
Advertisements

Türkiye Futbol Federasyonu
OYUN KURALLARI DEĞİŞİKLİKLERİ MERKEZ HAKEM KURULU AĞUSTOS
MERKEZ HAKEM KURULU HİF HAKEM SEMİNERİ EYLÜL
BASKETBOL TURNUVA ve OYUN KURALLARI
GÖZLEM TEKNİĞİ.
HAKEMLERİN RESMİ EL İŞARETLERİ
BAŞLICA SPORLAR FUTBOL BASKETBOL VOLEYBOL
VOLEYBOL Kuralları.
50 SORUDA FUTBOL OYUN KURALLARI HAZIRLAYAN: Mevlüt YERLİ
FUTBOL VE KURALLARI.
MAÇIN TANIMI -Maçın takımlar için önemi -Saha ve Hava Koşulları
MERKEZ HAKEM KURULU EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
MAÇ PROTOKOLÜ.
OYUN KURALLARINDAKİ DEĞİŞİKLİKLER
Mustafa Kemal Atatürk. Mustafa Kemal Atatürk Futsal Nedir ? Futbol Salona Girdi “Futsal” Oldu.
MAÇIN RAPORA AKTARILMASI
MAÇ PROTOKOLÜ.
VOLEYBOL.
AMPUTE FUTBOL OYUN KURALLARI
Türkiye Futbol Federasyonu Akademi Ligi Kural Güncellemesi
ANTAJ İŞARETİ İki kolunu gergin şekilde vücudunun ön yönüne doğru uzatırsın ve avuçların hafif şekilde bir top tutartcasına eğridir.
BASKETBOL OYUN KURALLARI
Hentbol Oyun Kuralları
TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU MERKEZ HAKEM KURULU EĞİTİM DEPARTMANI
“ FUTSAL OYUN KURALLARI.
GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ «TOPAÇ OYUNU»
GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ «YAĞ SATARIM BAL SATARIM OYUNU»
GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ «TOMBİK ( DALYA-YEDİ KİREMİT ) OYUNU» OYUN KURALLARI.
Eğitim Materyali Departmanı
AFYONKARAHİSAR İL HAKEM KURULU ( ). AFYONKARAHİSAR İL HAKEM KURULU AMATÖR LİGLERDE UYGULANACAK ESASLAR AMATÖR TAKIMLARDA YAŞI BÜYÜK FUTBOLCU
KURAL 1- OYUN ALANI Saha Zemini: Oyunlar; parke, kauçuk vb. voleybol oynanabilen zeminlerde oynanır. Sahanın rengi değişiklik gösterebilmekle birlikte.
OYUN KURALLARI.
HENTBOL.
Derhal!! Ocak ’2016 Antalya.
BASKETBOL OYUN KURALLARI
KURAL 1- OYUN ALANI Saha Zemini: Oyunlar; parke, kauçuk vb. voleybol oynanabilen zeminlerde oynanır. Sahanın rengi değişiklik gösterebilmekle birlikte.
TOPAÇ OYUNU. OYUN ALANI 2M ÇAPINDA YAN YANA İKİ DAİRE.
I. Bölüm FUTBOL OYUN TEKNİKLER * FUTBOL (Toplu) OYUN TEKNİKLERİ:
HÜCUM SAVUNMA YERLEŞİK H. -BİREYSEL HIZLI HÜCUM -GRUP -TAKIM
SEZONU AMATÖR FUTBOL LİGLERİ UYGULAMALARI TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU.
Oyun Kurallarında Temel Değişiklikler. Bariz Gol Şansının Engellenmesi - DOGSO.
TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU
Oyun Kuralları Değişiklikleri
BASKETBOL OYUN KURALLARI
GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI
MASA TENİSİ OYUN KURALLARINI ÖĞRENELİM
Uşak İl Hakem Kurulu
KURAL 1- OYUN ALANI Saha Zemini: Oyunlar; parke, kauçuk vb. voleybol oynanabilen zeminlerde oynanır. Sahanın rengi değişiklik gösterebilmekle birlikte.
BASKETBOL BASKETBOL TARİHİ BASKETBOL SAHASI ÖLÇÜLERİ
ISPARTA İL HAKEM KURULU AMATÖR LİGLERDE UYGULANACAK ESASLAR
Kural - 5 Hakem.
Kural - 6 Diğer Hakemler.
Futbol 11’er kişilik iki takım arasında oynanır ve kendine özgü kuralları vardır. Oyunun amacı, topu rakip kaleye sokmaktır. Topu elle ve kolla oynamak.
Kural – 16 Kale Vuruşu.
Kural – 1 Oyun Alanı.
Kural - 14 Penaltı.
Topun Oyunda veya Oyun Dışında Olması
Kural - 13 Serbest Vuruşlar.
Kural – 3 Oyuncular.
Faul ve Fena Hareketler
Kural - 7 Maçın Süresi.
Kural – 11 Ofsayt.
Basketbol Eyüp Yurtbay rekreasyon
Kural – 15 Taç Atışı.
Futbolda en çok karşımıza çıkan kurallar
KURAL 1- OYUN ALANI Saha Zemini: Oyunlar; parke, kauçuk vb. voleybol oynanabilen zeminlerde oynanır. Sahanın rengi değişiklik gösterebilmekle birlikte.
VOLEYBOL Nasıl oynanır Voleybol nedir Voleybol sahası.
PLAJ HENTBOLU IHF Oyun Kuralları (1 Ağustos 1997) Plaj Hentbolu oyun kurallarının çok önemli bir parçasıdır. Gerekli farklılık ve ayrıntılar aşağıdaki.
MHK DOĞAN BABACAN YAZ SEMİNERİ OYUN KURALLARINDAKİ DEĞİŞİKLİKLER
Sunum transkripti:

Oyuncuların Giysi ve Gereçleri Kural – 4 Oyuncuların Giysi ve Gereçleri

Giysi ve Gereçler (Güvenlik) Bir oyuncu, kendisine veya bir başka oyuncuya tehlikeli olabilecek herhangi bir giysi giymemeli veya (her çeşit takılar da dâhil) gereçler taşımamalıdır.

Giysi ve Gereçler (Güvenlik) Güvenlik Bir oyuncu tehlikeli herhangi bir ekipman kullanmamalı veya giymemelidir. Her türlü takı (kolyeler, yüzükler, bileklikler, küpeler, deri ve plastik bileklikler vesaire) yasaktır ve çıkartılmalıdır. Takıların üzerini kapatmak için bant kullanımına izin verilmez. Oyuncular maç başlamadan ve yedek oyuncular da oyun alanına girmeden önce kontrol edilmelidir. Eğer bir oyuncu izin verilmeyen/tehlikeli bir ekipman veya takı giyiyorsa veya kullanıyorsa hakem oyuncudan: Takıyı veya ekipmanı çıkarmasını ister. Eğer oyuncu bu talimatı yerine getiremez veya yerine getirmek istemez ise oyunun ilk durduğu anda oyun alanını terk etmesini ister. Uyarıyı reddeden veya takı / ekipmanı tekrar giyen oyuncuya ihtar verilmelidir.

X Zorunlu Giysiler - 1 Kollu bir forma Eğer iç çamaşırı giyilmişse, kolun rengi formanın kolunun ana rengi ile aynı olmalıdır. Şort Şort altı veya tayt giyiliyorsa, bunlar şortun ana rengi ile veya şortların alt kısımlarıyla aynı renk olmalıdır. X

Zorunlu Giysiler - 2 Çoraplar Tekmelikler. Ayakkabı Çoraplar bir bant veya diğer malzeme kullanıldığında, çorapları kaplarsa veya dıştan giyilirse, çorapların ilgili kısmı ile aynı renk olmalıdır. Tekmelikler. Ayakkabı

Renkler İki takım, her birini diğerinden ve aynı zamanda hakem ile yardımcı hakemlerden ayırt edici renkte giyinmelidir. Her bir kaleci, kendisini diğer oyunculardan, hakemden ve yardımcı hakemlerden ayırt edecek renkte giyinmelidir(Kaleciler eşofman altı giyebilir)

Oyuncu Ekipmanları Oyuncuların herhangi bir şekilde elektronik veya iletişim ekipmanı giymeleri ve kullanmaları yasaktır (EPTS'nin izin verildiği durumlar hariç). Teknik görevliler, iletişim ekipmanını yalnızca sağlık ve güvenlik konuları için kullanabilir.

Kuralın Açıklaması; bir slogan, ifade veya görselin izin verilebilmesine yorum yapılırken hakemin Kural 12yi (Faul ve Fena Hareketler) dikkate alarak aşağıdakilerden birinden suçlu olan oyuncuya karşı harekete geçmesi gerekir; Saldırgan, aşağılayıcı veya küfürlü söz kullanılması ve/veya jestler • Kışkırtıcı, alaycı veya tahrik edici hareketler Bu kategorilere giren hiçbir slogan, ifade veya görsel kabul edilemez..

İhlaller ve Cezalar - 1 Bu kuralın herhangi bir ihlali halinde: Hakem ne yapmalıdır? Oyunun durdurulması şart değildir. Giysi ve gereçleri uygun olmayan oyuncuya hakem tarafından gerekli düzeltmeleri yapması için oyun alanından çıkması bildirilir.

Hakemin izni olmadan oyuna giren oyuncuya ihtar verilmelidir ve oyun hakem tarafından ihtar verilmek için durdurulursa, müdahale olmadığı sürece oyunun durdurulduğunda topun bulunduğu yerden bir endirekt serbest vuruş verilir, müdahale olması durumunda ise, müdahalenin yapıldığı yerden bir direkt serbest vuruş (veya penaltı vuruşu) verilir

İhlaller ve Cezalar - 2 Oyuncu eğer oyun devam ederken düzeltmeyi yapamamışsa, topun ilk oyun dışı olduğu anda oyun alanından çıkar. Giysi ve gereçlerini düzeltmek için oyun alanından çıkan oyuncu hakemin izni ile sahaya dönebilir. Oyuncu oyun alanından çıkmadan da hakemin talimatını yerine getirebilir (boyun bağının çıkarılmasını istemesi gibi).

İhlaller ve Cezalar - 3 Düzeltmeyi yapan oyuncu sahaya nasıl döner ? Tekrar oyuna girmesine izin verilmeden önce ekipmanları bir hakem (Yardımcı hakem veya 4.hakem ) tarafından kontrol edilecektir. Yalnızca hakemin izniyle oyuna tekrar girebilir (İzin oyun oynanırken verilebilir).

İhlaller ve Cezalar - 4 Hakem ne yapmalıdır? Bu kuralın ihlalinden dolayı oyun alanından çıkartılan bir oyuncu izin almadan oyun alanına tekrar girerse; Hakem ne yapmalıdır? Hakem önce avantajı dikkate alır. Avantaj söz konusu değilse oyunu durdurur. Oyuna giren oyuncuya ihtar verir. Oyun tekrar nasıl başlatılmalıdır? Oyunun durduğu sırada topun bulunduğu yerden bir endirekt serbest vuruş (ESV) ile oyunu tekrar başlatılır. (ESV kale alanı içinde mi dışında mı?) Burada tekrar kale alanı içi ve dışından yapılacak ESV hatırlatılır. Gerekirse bundan sonraki iki yansı kullanılır.

İhlaller ve Cezalar - 5 Aşağıdaki hallerde oyuncuya ihtar verilmelidir: Saha çevresindeki çitlere tırmanırsa ve/veya güvenlik zaafiyetine neden olacak şekilde seyircilere yaklaşırsa, Tahrik edici, alaycı veya kışkırtıcı hareketler yaparsa, Başını ya da yüzünü bir maske veya benzer bir cisimle kapatırsa, Formasını çıkarır veya başını formasıyla kapatırsa,

Kale Alanından Yapılacak Endirekt Serbest Vuruş Kale alanı içinden ESV: Eğer oyun, top kale alanı içindeyken durdurulmuşsa oyunu tekrar başlatmak için yapılacak endirekt serbest vuruş oyun durdurulduğunda topun bulunduğu yere en yakın kale çizgisine paralel kale alanı çizgisi üzerindeki bir noktadan yapılır.

Kale Alanı Dışında Yapılacak Endirekt Serbest Vuruş Eğer oyun, top kale alanı dışındaki herhangi bir yerde durdurulmuşsa oyunu tekrar başlatmak için yapılacak endirekt serbest vuruş oyun durdurulduğunda topun bulunduğu yerden yapılır.

TEŞEKKÜRLER…