Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kural - 7 Maçın Süresi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kural - 7 Maçın Süresi."— Sunum transkripti:

1 Kural - 7 Maçın Süresi

2 Oyunun Devreleri Profesyonel liglerde bir oyun 45’er dakikalık iki eşit devreden oluşur. Ancak bazı genç, veteran veya kadınlar arası maçlarda oyunun süresi daha kısa olabilir. Müsabakayı düzenleyen organizasyon devrelerin uzunluğunu da belirler.

3 Devre Arası Süresi Devre arası süresi:
Oyuncuların devre arası dinlenmeye hakları vardır. Devre arası 15 dakikadan uzun olmamalıdır. Müsabaka yönetmeliklerinde devre arası zaman süresi belirtilmelidir. İlave devrelerin devre arasında kısa bir içecek molasına(bir dakikayı geçmemelidir) izin verilir. Devre arası zamanı ancak hakemin izni ile değiştirilebilir. Eğitici burada devre arasının saha olayları, hava durumu vb gibi nedenlerle değitirilebileceğini açıklamalıdır.

4 Kayıp Zaman İçin Ek Süre
Aşağıdaki durumlar nedeniyle kaybolan süre ait olduğu devreye eklenecektir: oyuncu değişiklikleri, oyuncu sakatlanmalarının değerlendirilmesi, sakatlanan oyuncuların tedavi için alandan çıkarılmaları, zaman geçirilmesi, herhangi bir diğer neden dolayısıyla, Eklenecek süre hakemin takdirine bağlıdır.

5 İlave Zamanın Verilmesi -1
Oyun içindeki çoğu duraklamalar doğaldır (örneğin, taç atışları, kale vuruşları). Sadece bu duraklamalar aşırı miktarda olduğunda ilave zaman verilir. Dördüncü hakem, oyunun her devresinin son dakikası sonunda hakem tarafından belirlenen en az ilave zamanı belirtir.

6 İlave Zamanın Verilmesi -2
İlave zamanın bildirilmesi maçta geri kalan tam zaman miktarını belirtmez. Eğer hakem uygun görürse zamanı artırabilir fakat asla azaltılamaz. Birinci devrede yapılan zaman tutma yanlışlığını hakem ikinci devrenin süresini arttırarak veya azaltarak ayarlayamaz. Penaltı Vuruşu: Bir penaltı vuruşu yapılacak ya da tekrar edilecekse, o yarının süresi penaltı vuruşu tamamlanana kadar uzatılır.

7 İlave sürelerin devre arasında, kısa bir içecek molasına izin verilir.
İlave Süreler (Uzatma Süreleri) İlave sürelerin devre arasında, kısa bir içecek molasına izin verilir.

8 TEŞEKKÜRLER


"Kural - 7 Maçın Süresi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları