ÜLKEMİZE KATKIDA BULUNAN İNSANLAR. Engin ARIK

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
IRAK”IN İŞGAL EDİLMESİNDEN SONRA ACABA ABD NEREYE YÖNELECEK ?
Advertisements

ELLE YÜK KALDIRMA VE TAŞIMA İŞLERİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
HOŞ GELDİNİZ.
SANAT VE TARİH MÜZESİ.
Sporcular ve Spor Dalları
Adı : Büşra Soyadı :KARAŞAHİN Sınıf : 9-A No : 1267 Ders: Beden Eğitimi Konu: Olimpiyatların Tarihçesi Adı :Gülizar Soyadı :KORKMAZ Sınıf : 9-A No : 1257.
Paralarımız Sultan UÇAN.
IRAK”IN İŞGAL EDİLMESİNDEN SONRA ACABA ABD NEREYE YÖNELECEK ?
ADÜ TIP FAKÜLTESİ TEB MÜFREDAT VE ENTEGRASYON ALT BİRİMİ Başkan Doç.Dr. Mustafa ALTINIŞIK.
İSTİKLAL MARŞI VE KABULU
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ FAALİYET SUNUMU Merkez Müdürü / Prof. Dr. AYLİN GÖRGÜN BARAN.
TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
SANATSIZ KALAN BİR TOPLUMUN HAYAT DAMARLARINDAN BİRİ KOPMUŞ DEMEKTİR.
1 İSTANBUL EKONOMİK ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ “Hocaların Gözüyle 2011 Yılında Türkiye Ekonomisi Araştırması” Kantitatif Araştırma Özeti 16 Şubat 2011 Nippon.
DEĞERLERİMİZ Ünite Ürün Dosyası Sunumu Ferhat YILDIRIM.
ATATÜRK’Ü ETKİLEYEN OLAYLAR
Nükleer Teknoloji Bilgi Platformu
OKULUMUZLA İLGİLİ BASINDAN HABERLER
Uluslararası Ukrayna ÇalıştayıSuriye’nin Yeniden Yapılandırılması: Devlet İnşası Çalıştayı II ETKİNLİKLER.
 Taha DİNDAR 9/G  Berkay ACER 9/G  M.Berk BERKTAŞ 9/G
Barbell. A ğ ırlık kaldırma esasına dayanan bir spor dalı. Demir veya tahta bir sapla birleştirilen yuvarlak veya yassı iki kütlenin meydana getirdi ğ.
DARICA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
BİYOGRAFİ Sanatta, bilimde, politikada veya başka alanlarda tanınmış kişilerin yaşamlarını anlatan yazı türüne biyografi (yaşam öyküsü) denir. "Biyografi"
ÇERKEZKÖY TİCARET VE SANAYİ ODASI. Hannover Messe Sanayi ve Endüstri Fuarı dünyanın en dinamik ve kapsamlı fuarlarından biridir.
KADIN BİLİŞİMCİLER FAMOUS WOMEN IN ICT
Türk Üniversitelerinde AKTS deneyimi -Arka Planı ve Geleceğe Bakış- Prof. Dr. Lerzan Özkale İTÜ, Bologna Uzmanı I. Bologna Süreci Araştırmaları Kongresi.
Yükseköğretim Sisteminin Uluslararasılaşması Çerçevesinde Türk Üniversitelerinin Uluslararası Öğrenciler İçin Çekim Merkezi Haline Getirilmesi Araştırma.
SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİNDE TÜRKİYE
NAMIK KEMAL.
EDEBİYATIN BİLİMLERLE İLİŞKİSİ-9.sınıf
29 Nisan 2016, Otel Altınyazı, Avanos, Nevşehir. Turizm Eğitimine Hizmet Ödülleri, Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi tarafından 2008 yılında başlatılan.
HÜSEYİN RAHMİ GÜRPINAR ( ) Naturalizm’in temsilcisidir. Ahmet Mithat geleneğini sürdürür. Dili sadedir. Kahramanlarını çevrelerinin.
KÜSTAH FRANSIZ SPİKERİNE
Deniz Lisesi Komutanlığı. -Yarışmaya 43 proje ile iştirak edilmiş, -İstanbul Asya Bölgesi çapında 7 proje sergilenmeye değer görülmüş, 3 dalda (Biyoloji,
ENGELLİLER VE SPOR  Bilindiği gibi spor, sağlıklı ve mutlu bir yaşam için gerekli bir uğraştır ve tüm insanlar için önemlidir. Ancak sporun, engelli bireyler.
Jale YILMABAŞAR Hayatı ve Eserleri.
4-D Sınıfı Atatürk Müzesine Gezi Nursel Karagül Demir Çelik.
BARIŞ MANÇO’NUN HAYATI
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
Türkiye' de Müzecilik ve Osman Hamdi Bey
Aruzu ustaca kullandığı , ulusal duyguları ön plana çıkardığı vatan millet konuları şiirleri ile ün yapmıştır. Milli Edebiyat akımının ilkelerini benimseyen.
P U UTINKO Herkes için kitap….
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Sanat, Spor ve Atatürk
ADNAN BALİ Türkiye İş Bankası A.Ş. Genel Müdürü
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
İstanbul Bilgi Üniversitesi
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI
Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
TÜRKİYE’DE VETERİNER HEKİMLİĞİNDE OKULLAŞMA SÜRECİ
SİVAS (AA) - Şarkışla Fen Lisesi idarecileri ve öğrencileri, Kaymakam Akif Pektaş ile Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz'u makamında ziyaret etti. Pektaş,
PROJE YAYGINLAŞTIRMA VE İLGİLENDİRME FAALİYETLERİ
SEVGİLİ ARKADAŞLAR; TAE; Ayak, KWON; El anlamına gelmektedir. DO ise, ahlak ve fazilete ulaşmak için takip edilmesi gereken düşünce ve davranış biçimidir.
BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
TÜRKİYE İSTİHDAM VERİLERİ
Edebiyat,sanat,siyaset,ticaret,spor gibi alanlarda başarılı olan; insanlık adına faydalı işlerde bulunan insanların hayatlarının.
HALİDE EDİP ADIVAR.
Bu Sunu En İyi Ofis 2010 Yüklü Bilgisayarlarda Görüntülenir
ELLE KALDIRMA VE TAŞIMA
BÖLÜM HAKKINDA 2004 yılında kurulan bölümümüzde; dilin bir araç olarak kullanıldığı sözel anlatımlar, geleneksel gösteri sanatları, toplumsal uygulamalar, festivaller.
A. NÜFUSUN ÖNEMİ ve ÖZELLİKLERİ 1. Nüfus Sayımları ve Nüfusun Önemi Nüfus: Belirli bir zamanda ve sınırları belirli bir alanda yaşayan insan sayısıdır.
BİYOGRAFİ Sanatta, bilimde, politikada veya başka alanlarda tanınmış kişilerin yaşamlarını anlatan yazı türüne biyografi (yaşam öyküsü) denir. "Biyografi"
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NAIM SÜLEYMANOĞLU NAIM SÜLEYMANOĞLU KİMDİR?. Naim Süleymanoğlu ■ Dünya halterinin efsane ismi, olimpiyat şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu,
Beden Eğitimi ve Spor Tarihi
SPOR AMAÇLI KURULMUŞ DERNEKLER
KAMU HUKUKU YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BAHAR DÖNEMİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

ÜLKEMİZE KATKIDA BULUNAN İNSANLAR

Engin ARIK

Türk parçacık fizikçisi Prof. Dr. Engin Arık, toryum madeninin enerji sorununa temiz ve ekonomik bir çözüm olabileceği konusundaki araştırma ve açıklamalarıyla tanınmıştır. “Deneysel Yüksek Enerji Fiziği” alanında çalışmalar yapmıştır.

Jale İNAN

T ürkiye'nin ilk kadın arkeoloğu olan Jale İnan, yılları arasında Side ve yılları arasında Perge kazılarına başkanlık etmiştir yılında Almanya'dan döndükten sonra, yazar Oğuz Atay'ın ‘‘Bir Bilim Adamının Romanı’’ adlı kitabında yaşamını anlattığı Mustafa İnan'la evlendi. Jale İnan, 1980 yılında Perge'de ekibiyle birlikte belden yukarısı olmayan bir Herakles heykeli bulmuştur. "Yorgun Herkül" olarak bilinen heykelin belden aşağısı Antalya Müzesi'nde sergilenirken üst kısmı yıllarca bulunamamıştır yılında Türkiye Bilimler Akademisi'nin şeref üyesi olmuştur.

Mehmet Akif ERSOY

Mehmet Ali KAĞITÇI

Türk Kağıt Sanayisinin Kurucusudur.

Naim SÜLEYMANOĞLU

Güney Kore'nin başkenti Seul'de düzenlenen 1988 Yaz Olimpiyatları'nda silkmede 190, koparmada kilogram kaldırarak toplamda kilogram kaldırmış ve dünya ve olimpiyat rekoru kırmıştır. Silkmede kaldırdığı kilo kendi ağırlığının 3 katı artı 10 kilogramdır ve bunu başaran dünyadaki tek kişidir. Naim Süleymanoğlu Türkiye'ye güreş branşı dışında madalya getiren ilk isimdir. Naim Süleymanoğlı ilk dünya rekorunu 15 yaşında kırdı. 1984, 1985 ve 1986'da dünya çapında yılın haltercisi ünvanını aldı.

NENE HATUN

Nuri DEMİRAĞ

Vecihi HÜRKUŞ

Zihni DERİN