NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM YİYECEK İÇECEK BÖLÜMÜ VE ORGANİZASYON YAPISI ZEYNEP ASLAN
Advertisements

Global Pazar Analizi 1. adım: Organizasyonun U/A’laşmaya ne derece hazır olduğunu incele. Finansal ve fiziksel kaynaklar, ilgili beceri ve yetenekler,
Gıdalarımızı saklama kuralları
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
Kano Modeli Prof. Dr. Ali ŞEN.
TURİZM PAZARLAMASINA GİRİŞ
BÖLÜM VI ÜRETİM YÖNETİMİ.
Bütünleşik Dökümhane Çözümü
Bölüm 1 Mühendislik Ekonomisi Kararları
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 1-2 MART 2003 ANTALYA.
Öğr. Grv. Semih AÇIKGÖZOĞLU
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ İİBF TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ DERS NOTLARI
Akıllı Tesislerde Akıllı Cihazlar. Akıllı Tesislerde Geleneksel Bir Sektör: Endüstriyel Mutfak ve Çamaşırhane 2.
EMLAK PAZARLAMA STRATEJİLERİ VE UYGULAMALARI
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALAN TANITIMI
DÜŞÜNCE KALİTESİ-YARATICILIK-iNOVASYON
Bölüm 7 – Hizmetlerde Dağıtım ve Sunum
BALANCED SCORECARD – DENGELİ BAŞARI GÖSTERGESİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
TURİZM PAZARLAMASINA GİRİŞ
Sağlıklı beslenme dengeyle ilgilidir; ne kadar hareketli olduğunuza bağlı olarak belirli miktarda yemek yiyerek ve farklı yiyeceklerin tadını çıkararak,
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
ORDÖVR KISMI Yemek salonuna (restorana) yakın olur. Diğer kısımlara göre buranın çalışma alanı daha küçük olur. Soğuk mutfağa dahil veya ayrı bir yerde.
TBS’DE MUTFAK VE YEMEKHANE
KKTC GİRİŞİMCİLİK PROJESİ - ÖNCELİK 2 İŞ PLANI
STANDART TARİFELER.
TCHİBO Ağahan köse
LOJİSTİK MALİYETLERİN YÖNETİMİ
MUTFAK PLANLAMASI VE ARAÇ GEREÇLERİ.
Merve ÇAKMAK.
Restoran Otomasyon Sistemi
Kalite ile ilgili kavramlar
4. SERVANTLARIN HAZIRLIĞI
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Bölüm 1 Mühendislik Ekonomisi Kararları
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
ULUSLARARASI TURİZM PAZARLAMASI
EĞİTİM YERLEŞKELERİNDE MEKANİK TESİSAT
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KKTC GİRİŞİMCİLİK PROJESİ - ÖNCELİK 2 İŞ PLANI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ Restoran Yönetimi ve Mutfak Tasarımı Pastane mutfakları tasarım ve işleyiş süreci NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ © Sanat Tasarım Fakültesi stf.nisantasi.edu.tr

Pastane mutfakları tasarım ve işleyiş süreci NASIL BIR PASTAHANE:   Pastane işinde öncelikle nasıl bir pastane olacağına karar verilmelidir, sadece unlu mamüller mi satılacak yoksa aparatif yemeklerin ve muhtelif salataların da sunulacağı cafe tarzı bir yer mi olacak? ? NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

Pastane mutfakları tasarım ve işleyiş süreci Müşterileriniz sizi pastalarınızın eşsiz lezzeti ,görselliği ve çeşitliliği için mi tercih edecek ? Yoksa mekanınız atmosferindeki güzellik hoş zaman geçirmek, müşterilerinizin çay kahve içmek için cazibe merkezi mi olacak? NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

Pastane mutfakları tasarım ve işleyiş süreci Ya da börekleri ile kahvaltı müşterilerine yoğun hizmet verecek, gerek börekleri, çörekleri gerekse kuru pastaları rakipler tarafından bile talep görecek bir üretim işletmesi mi olacak. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

Pastane mutfakları tasarım ve işleyiş süreci MAKİNA VE EKİPMAN SEÇİMİ: Demirbaş olarak uzun yıllar kullanacağınız ve satışını yapacağınız ürünlerin kalitesini etkileyen en önemli konulardan biride makine ve ekipman seçimidir. Makine ve ekipman seçiminde performans, dayanıklılık, enerji tüketimi, güvenlik, servis imkanları, ürün estetiği göz önüne alınmalıdır. Seçilecek ürünlerde hijyen ve güvenlik standartlarının sağlandığı ekipmanlar seçilmelidir. Unutmayın ilk yatırım maliyetleri yüksek olan bu ürünlerde, NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

Pastane mutfakları tasarım ve işleyiş süreci Hazırlık makinalarında 8-10 yıl, Servis alanındaki buzdolaplarında ve sıcak ünitelerde 8-10 yıl, Paslanmaz tezgah, raf, dolaplarda 20 yıldır. Yardımcı gereçler, kepçe ,kevgir, bıçak, merdane vs. birkaç yıldır. Görüleceği gibi doğru seçim ile alınan ekipmanlar size uzun yıllar hizmet edecektir. Pastane açılışında her şefin hazırlayacağı ekipman listeleri tercihlere göre değişiklikler gösterebilir. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©