Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ"— Sunum transkripti:

1 NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
HİJYEN VE SANİTASYON SaNitasyonda HACCP’in Yeri NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ © Sanat Tasarım Fakültesi stf.nisantasi.edu.tr

2 Sanitasyonda HACCP’in Yeri
HACCP gözetimlerinin yapılması amacıyla HACCP Planları oluşturulur. HACCP planlarında aşağıdaki bilgiler bulunmaktadır. 1. Proses aşamaları 2. Tanımlanan tehlikeler. 3. Kritik kontrol noktaları 4. Kritik limitler 5. Kontrol sıklığı 6. Tutulacak kayıt 7. Gözetimi yapacak sorumlu 8. Sapma durumunda düzeltici faaliyet yapacak yetkili. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

3 NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
HACCP İÇERİĞİ NEDİR? 1. HACCP Nedir? 2. HACCP'in Tarihçesi 3. HACCP'in Avantajları 4. HACCP Kavramları 5. HACCP ve Ön Koşul Programları NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

4 NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
HACCP İÇERİĞİ NEDİR? 6. HACCP Hazırlık Aşaması 6.1. HACCP Ekibinin Oluşturulması 6.2. Ürünün Tanımlanması 6.3. Amaçlanan Kullanım Şekli 6.4. Akış Şemasının Oluşturulması NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

5 NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
HACCP İÇERİĞİ NEDİR? 7. HACCP Temel Prensipleri 7.1. Tehlike Analizi 7.2. Kritik Kontrol Noktalarını Belirlemek 7.3. Kritik Limitleri Belirlemek 7.4. İzleme Sistemini Oluşturmak 7.5. Düzeltici Faaliyetleri Belirlemek 7.6. Doğrulama Prosedürlerini Belirlemek 7.7. Dokümantasyon Sistemi Oluşturmak NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©


"NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları