Kuluçka Levrek üretimi için tesislerde yumurtaların inkübasyon işlemi, göz açıklığı 425-530 μ arasında değişen, 10-50 lt hacmindeki inkübatörlerde yapılmaktadır. İnkübatörlerde saatte %5-10 arası su değişimi uygulanmaktadır. Yumurtalar 14-16 ºC’ de inkübe edilmektedir. Su sıcaklığına bağlı olarak larvaların yumurtadan çıkış süreleri 60-80 saat arasında değişim göstermiştir.
Sövraj Dönemi Şövraj dönemi: Balıkların canlı yemden mikropartikül yeme adapte olacakları dönemdir. Levrek 38-42. Çipura 40-42. günler arasında sövraj bölümüne alınırlar. Sövraj uygulaması levrekte 15-16 gün, çipurada ise 10-12 gün devam eder.
Sövraj Dönemi Larvalara günlük verilen artemia (canlı yem) miktarı azaltılırken mikropartikül yem miktarı arttırılır Sövrajı tamamlayan levrek larvaları ortalama olarak 350-400 mg ağırlığa kadar bu bölümde kaldıktan sonra ön büyütme ünitesine alınır. Çipuralar levreklere oranla daha hızlı mikropartikül yeme adapte olabilmektedirler. Sövrajı tamamlayan balıklar ön büyütme ünitesine alınarak burada doğal deniz suyu ortamına adapte edilirler
Ön Büyütme Levrekte 70-80. günlerde, çipurada 60-70. günlerde sövraj ünitesini terk eden yavrular boylanarak, hava keseli ve hava kesesiz bireyler birbirinden ayrılır. Ön büyütmede kapalı devre sistem kullanılmaz. Balıklara verilen su sıcaklığı levrekte 19-21 °C, çipurada 20-22 °C olup iki türdede 16 saat ışık uygulanır. Tanklarda doğal deniz suyu tuzluğu kullanılır
Büyütme Ekstansif Yetiştirme Yöntemi Yarı Entansif Yetiştirme Yöntemi
Dairesel tipte kafes örnekleri