Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bitkiler * Mevsim boyunca gözlenen hava olayları, tahıllar ve diğer ürünlerin kurutulması, harman çalışmaları, meyve ve sebzelerin depolanması üzerine.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bitkiler * Mevsim boyunca gözlenen hava olayları, tahıllar ve diğer ürünlerin kurutulması, harman çalışmaları, meyve ve sebzelerin depolanması üzerine."— Sunum transkripti:

1 Bitkiler * Mevsim boyunca gözlenen hava olayları, tahıllar ve diğer ürünlerin kurutulması, harman çalışmaları, meyve ve sebzelerin depolanması üzerine etkide bulunur.

2 Bitkiler * Hava olayları, çayır ve orman yangınlarının meydana gelmesinde ve korunmasında çok önemli bir etkiye sahiptir. * Örneğin, Yaz mevsiminde nispi nemin % 35'den aşağıya düşmesi genellikle orman yangınlarına neden olan faktörlerin başında gelir. * Orman yangınlarını önlemek için özel hava tahminleri yapılır; sıcaklık, nispi nem, rüzgar hızı ve yönü, yağış durumları ilgililere hızlı bir şekilde duyurulur.

3 Bitkiler * Tarımsal üretimde büyük zararlara ve kararsızlıklara neden olan don olaylarının önceden tahmin edilebilmesi için yılın kritik dönemlerinde özel don tahminleri yapılır. * Böylece bahçe bitkileri ile uğraşan her çiftçi özellikle dona karşı hassas çeşitlerin yetiştirildiği belirli bölgelerde erken ve geç donlara karşı uygun yöntemlerle zamanında gerekli önlemleri alabilir.


"Bitkiler * Mevsim boyunca gözlenen hava olayları, tahıllar ve diğer ürünlerin kurutulması, harman çalışmaları, meyve ve sebzelerin depolanması üzerine." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları