Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ördek Barınakları.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ördek Barınakları."— Sunum transkripti:

1 Ördek Barınakları

2 Ördek temel gereksinimleri karşılanmak koşuluyla geniş alanlara
uyum sağlar. Erken büyüme dönemi hariç,bu gereksinimler: Ekstrem hava koşullarından ve düşman hayvanlardan korunmak Temiz, kuru ve kapalı bir alan. (Ördekler zamanlarının çoğunu dışarıda havuzda veya ıslak alanlarda geçirmelerine rağmen, dinlenme, temizlenme, tüylerini düzeltme gibi davranışlarını yaptığı zamanlar için temiz, kuru ve kapalı bir yere gerek duyarlar. Bu onların derilerini yaralanmalardan koruyan ve vücudun sıcak tutulmasına yardım eden su geçirmez tüyleri için gereklidir) İçmek için temiz su, (Su mikrop ve toksinlerden ari olmalıdır. Yüzmek için su zorunlu değildir. Ama sıcaklığın yüksek olduğu yerlerde faydalıdır) Ördeğin günlük besin gereksinimini karşılayacak bir yem Özellikle yumurtlayanlar için yeterli ışık uyarımı Hastalıklardan koruma

3 Ördekler için çok mükemmel bir barınak gerekmez ama barınak düzenlemede tavuk kümesleri ile ilgili temel prensipler dikkate alınmalıdır. Damızlıklar entansif veya yarıentansif olarak barındırılabilirler. Entansif Barındırma: Hayvanlar üretim mevsimi boyunca içerde barındırılırlar. Yarıentansif Barındırma: Hayvanlar gündüz dışarıda dolaşır ama geceleri ve olumsuz hava koşullarında kümese sokulur.

4 Taban alanı Aşırı kalabalık, ördeklerde sağlık, büyüme, yumurta üretimi üzerinde ciddi zararlara yol açabilir. Gelişimin her aşamasında yeterli taban alanı sağlamak başarılı ördek yetiştiriciliğinin temelidir. Fazla yer sağlamak genelde bir problem değildir ama sürü yoğunluğunun önerilere yakın tutulması daha iyidir.

5 Zemin

6 Yemlik ve yemlik alanı

7 Suluklar

8 Çevre Sıcaklığı

9 Aydınlatma


"Ördek Barınakları." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları