PROJECT VE PROJECT BİLEŞENLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİLGİSAYARDA KULLANILAN FAYDALI PROGRAMLAR
Advertisements

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Dersi
Activity Ekleme İşlemi
İnternete Nasıl Bağlanırız?
Tablolar Tablolar etiketi ile belirtilir. Bir tablo etiketi satırlara bölünür ve her satır da etiketi ile sütunlara bölünür. etiketinin anlamı "table.
2. VISUAL BASIC PROGRAM YAPISI
İSİM UZAYLARI (NAMESPACE).
PROGRAMLAMA DİLLERİNE GİRİŞ Ders 8: Windows Formları
WEB TASARIMINDA TEMEL KAVRAMLAR
FAYDALI BİLGİSAYAR PROGRAMLARI
WEB TASARIMININ TEMELLERİ HTML. HTML FORMLARI VE BİLGİ GİRİŞİ FORM, FORM ELEMANLARI BARINDIRAN BİR ALANDIR. FORM ELEMANLARI KULLANICILARDAN BİLGİ GİRİŞİNE.
İnternet'e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir?
Faydalı programlar.
Bilgisayar Ağları.
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I
İnterneti Tanıyalım.
FAYDALI PROGRAMLAR.
Modül 1: Giriş. Genel Bakış Temel.NET kavramları Geliştirme ortamında gezinti Bir C# projesi oluştur Use Visual Studio.NET Veriye eriş Hata ayıkla ve.
ANDDROID ASYNCTASK Mobil Programlama. ANDDROID ASYNCTASK –ARKA PLAN UYGULAMALARI Neden arka plan i ş lemleri? Android uygulamalarında uzun sürecek i ş.
PROJENİN ADI “Doğrusal Konumlandırıcılar” için Profesyonel Kontrol Ara yüz Tasarımı ve İmalatı.
PROJECT NEDİR VB PROGRAMINDA BİR UYGULAMA GELİŞTİRİKEN “PROJECT”LERLE ÇALIŞIRIZ. PROJECT, BİR UYGULAMA GELİŞTİRMEK İÇİN KULLANILAN DOSYALARIN TAMAMIDIR.
İnternet Nedir İnternet, birçok bilgisayar sistemini birbirine bağlayan, dünya çapına yayılmış olan bir iletişim ağıdır yılında ABD Savunma Bakanlığı.
VB’DE OPERATÖRLER. VB’DE ARİTMETİK İŞLEMLERİN BAZILARI OPERATÖRLERLE YAPILIRKEN BAZILARI DA FONKSİYONLARLA YAPILIR. VB’DE KULLANILAN ARİTMETİK VE LOJİK.
KÜTÜPHAN-E TÜRKİYE PROJESİ. MODÜL 7 Sunular ve Etkili Sunum Hazırlama Kütüphan-e Türkiye Eğitim Çalışma Grubu, Göknur Kaplan Akıllı.
Donanım Birimleri.
PROGRAMLAMA DİLLERİNE GİRİŞ Ders 11: Birden Çok Form ile Çalışma ve Menü Oluşturma Yrd. Doç. Dr. Altan MESUT Trakya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği.
Özdeğerler ve özvektörler
Determinant Bir kare matrisin tersinir olup olmadığına dair bilgi veriyor n- boyutlu uzayda matrisin satırlarından oluşmuş bir paralel kenarın hacmine.
SUNUCU İŞLETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Ümit ATİLA.  1980’li yıllardan günümüze geldikçe, bilgi toplumuna yönelişte teknolojik rota, telekomünikasyon ve iletişim.
Raporlama Yapmanın Amaçları 2 -Yapılan çalışmaların sonuçlarını daha net görebilmek -Yapılan çalışmaları geçmiş zaman verileriyle kıyaslayabilmek -Rapor.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
DONANIM VE YAZILIM.
Excel’de VBA programlama (Visual Basic Application) Ders 2
KYS KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ. 2 İçerik Kalite Nedir? ISO 9001:2000 Hakkında Genel Bilgi Kalite Politikamız Kalite Hedefimiz KYS nin Şirketimizde.

Yrd. Doç. Dr. Altan MESUT Trakya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği
3. DEĞİŞKENLER Değişkenlerin kullanım ve tanımlanma şekli, o dilde program yapmayı ve programların anlaşılırlığını etkileyen önemli faktörlerden biridir.
Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme
Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
DOSYA YÖNETİMİ MUSTAFA TEZCAN MART, 2017.
FAYDALI BİLGİSAYAR PROGRAMLARI
CAD (Computer Aided Design) İngilizce kelimesinin baş harflerinden oluşmaktadır. Türkçesi Bilgisayar Destekli Tasarım `dır piyasada çeşitleri çoktur. CAD.
Prepared by: Ahmet Erdem DURAN
Mikrodalga Mühendisliği HB 730
Temel Bilgi Teknolojileri
KISAYOL TUŞLARI.
KEŞİF VE İHALE ESASLARI ÖDEVİ
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
Önerinin Gerekçesi Günlük 7000 müşterimiz bu sayfaya erişmektedir.
2. VISUAL BASIC PROGRAM YAPISI
Ofis Yazılımları – Veritabanı Programları
Nesneye Dayalı Kavramlar Uygulama 2
FAYDALI BİLGİSAYAR PROGRAMLARI
WEB TASARIMI AJAXTOOLKIT KULLANIMI Savaş TUNÇER.
Music World.
Electude Kullanımı ile İlgili Bilgiler
GÜRÜLTÜ KONTROLÜ Copyright © PRESMETAL Tüm hakları saklıdır.
Elektronik Belge Yönetim sistemi
SUNUM PLANI Neden Dinamik Bölüm Web Sitesi ? Sistemin Özellikleri Akademisyen Modülü Ders Modülü Öğrenci Modülü İçerik Modülü Takvim Modülü Duyuru Modülü.
Büyük veri ? (big data).
TUZ VE BESLENME KAYNAKÇASI.
Oturma Düzeni Grafiği Oluşturma
Nesneye Dayalı Programlama 1
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Pi(p) Sayısını Tanıyalım
MTM216 GÖRSEL PROGRAMLAMA
Eğitim Önemlidir İKS kadrosunun ve çiftçilerin eğitimi İKS sürecinin önemli bir bölümüdür. Hedef çiftçilerin, ve proje çalışanlarının organik çiftçiliğin.
GÜRÜLTÜ KONTROLÜ ÜRETİM HATLARI
Sunum transkripti:

PROJECT VE PROJECT BİLEŞENLERİ

PROJECT NEDİR VB PROGRAMINDA BİR UYGULAMA GELİŞTİRİKEN “PROJECT”LERLE ÇALIŞIRIZ. PROJECT, BİR UYGULAMA GELİŞTİRMEK İÇİN KULLANILAN DOSYALARIN TAMAMIDIR.

PROJECT ELEMANLARI PROJECT DOSYASI (.VBP) HER FORM İÇİN BİR DOSYA (.FRM) HER MODÜL İÇİN BİR DOSYA (.BAS) HER CLASS MODÜL İÇİN BİR DOSYA (.CLS) ACTIVEX KONTROLLERİ İÇİN BİR VEYA BİRDEN FAZLA DOSYA (.OCX) HER FORM İÇİN DİJİTAL VERİ DOSYASI (.FRX) (DÜZENLENEMEZ!!!)

PROJECT ELEMANLARI PROJECT ELEMANLARINI TEKER TEKER TANIYALIM.

FORM MODÜLLERİ (.FRM) FORMLAR KONTROLLERİ VE BU KONTROLLERİN ÖZELLİKLERİNİ BARINDIRIRLAR. FORMLAR KONTROLLERLE BİRLİKTE DEĞİŞKENLER, SABİTLER VE PROSEDÜRLER BARINDIRABİLİRLER.

CLASS MODÜLLERİ (.CLS) CLASS MODÜLLERİ AYNI FORM MODÜLLERİ GİBİDİRLER. SADECE GÖRÜNÜR BİR ARABİRİME SAHİP DEĞİLDİRLER. CLASS MODÜLLERİ, KENDİ NESNELERİNİZİ OLUŞTURMAK, ONLARIN ÖZELLİK VE METOTLARINI BELİRLEMEK İÇİN KULLANABİLİRSİNİZ. CLASS MODÜLLERİ GÖRÜNTÜSÜ OLMAYAN KONTROL GİBİ DÜŞÜNEBİLİRSİNİZ.

STANDARD MODÜLLER (.BAS) STANDARD MODÜLLERDE GLOBAL LEVEL DEĞİŞKENLER, SABİTLER VEYA GLOBAL PROSEDÜRLER BULUNUR. EGER BAZI KODLARI ÖZELLİKLE BİR FORM YADA KONTROL İÇİN YAZMADIYSANIZ, BU KODLARI HERHANGİ BİR FORMDA KULLANILMASI AMACIYLA STANDART MODÜLLERDE YAZABİLİRSİNİZ. BU ŞEKİLDE AYNI KODU FARKLI FORMLARDA YAZMAMIŞ OLURSUNUZ.

ACTIVEX DÖKÜMANLARI (.DOB) ACTIVEX DÖKÜMANLARININ ÖZELLİKLERİ AYNI FORMLAR GİBİDİR. FARKLI OLARAK, ACTIVEX DOKÜMANLARI INTERNET EXPLORER GİBİ TARAYICILARDA DA GÖRÜNEBİLİRLER.

ACTIVEX KONTROLLERİ (.OCX) DAHA SONRADAN “KONTROL KUTUSU”NA EKLENEBİLEN VE FORMLARDA KULLANILABİLEN KONTROLLERDİR. ACTIVEX KONTROLLERİ KULLANICILAR TARAFINDAN DA VB’DE OLUŞTURULABİLİR.