Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KISAYOL TUŞLARI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KISAYOL TUŞLARI."— Sunum transkripti:

1 KISAYOL TUŞLARI

2 KLAVYE KISAYOL TUŞLARI TARAYICIDAKİ KISAYOL TUŞLARI

3 Klavye kisayol tuşlari
CTRL+C  Windows logo tuşu+Tab CTRL+X  ESC CTRL+V  CTRL+Üst Karakter+ESC CTRL+Z F1 CTRL+A F2 DELETE  F3 veya CTRL+F ÜSTKRKT+DELETE F5 Bir öğeyi sürüklerken CTRL F11 Bir öğeyi sürüklerken CTRL+ÜSTKRKT CTRL+Sağ Ok CTRL+Sol Ok CTRL+Üst Karakter ve bir ok tuşu Alt+Enter Alt+F4 CTRL+Fare kaydırma tekerleği

4 CTRL+C: Seçilen nesne veya metnin kopyalanması için kullanılır
CTRL+C: Seçilen nesne veya metnin kopyalanması için kullanılır. CTRL+X: Seçilen nesne veya metnin kesmek için kullanılır. CTRL+V: Kopyalanan ya da kesilen nesne veya metnin yapıştırılması için kullanılır. CTRL+Z: Yapılan işlemi geri almak için kullanılır. CTRL+A: Aktif alandaki bütün nesnelerin ve metinlerin tümünü seçmek için kullanılır.

5 DELETE: Seçilen ögenin silinmesi için kullanılır
DELETE: Seçilen ögenin silinmesi için kullanılır. Silinen öge geri dönüşüm kutusuna atılır. ÜSTKRKT+DELETE: Seçili öğeyi Geri Dönüşüm Kutusu’na atmadan kalıcı olarak silmek için kullanılır. Bir öğeyi sürüklerken CTRL: Seçili ögeyi kopyalamayi sağlar. Bir öğeyi sürüklerken CTRL+ÜSTKRKT: Seçili ögeye kısayol oluşturur.

6 CTRL+Sağ Ok: İmleci bir sonraki sözcüğün başlangıcına taşımak için kullanılır. CTRL+Sol Ok: İmleci bir önceki sözcüğün başlangıcına taşımak için kullanılır. CTRL+Üst Karakter ve bir ok tuşu: Metin bloğu seçmek için kullanılır. Alt+Enter: Seçili ögeye ilişkin özellikleri görüntülemek için kullanılır. Alt+F4: Etkin ögeyi kapatma veya etkin programdan çıkmak için kullanılır.

7 CTRL+Fare kaydırma tekerleği: Masaüstündeki simgelerin boyutunu değiştirmek için kullanılır. Windows logo tuşu+Tab: Aero 3B Hızlı Uygulama Geçişi ile görev çubuğundaki programlar arasında geçiş yapmak için kullanılır. ESC: Geçerli görevi iptal etmek için kullanılır. CTRL+Üst Karakter+ESC: Görev Yöneticisi'ni açmak için kullanılır.

8 F1: Yardım penceresini açmak için kullanılır
F1: Yardım penceresini açmak için kullanılır. F2: Dosya ve klasörlerin isimlerini değiştirmekte kullanılır. F3 veya CTRL+F: Arama penceresini açmak için kullanılır. F5: Dosya veya klasörün içeriğini yenilemek için kullanılır. F11: Pencereyi tam ekrana dönüştürmek için kullanılır.

9 tarayicidaki kisayol tuşlari
CTRL+N CTRL+T CTRL+ÜstKrktr+T CTRL+H CTRL+O CTRL+J

10 CTRL+N: Yeni sayfa açmak için kullanılır
CTRL+N: Yeni sayfa açmak için kullanılır. CTRL+T: Yeni sekme açmak için kullanılır. CTRL+ÜstKrktr+T: Kapatılan son sekmeyi tekrar açmak için kullanılır. Kullanılan son 10 sekmeyi bu şekilde tekrar açabilmeyi sağlar. CTRL+H: Tarayıcıdaki geçmişi açmak için kullanılır. CTRL+O: Bilgisayardaki dosyaları açmak için kullanılır. CTRL+J: Tarayıcıdan indirilen ögelerin listesini açmak için kullanılır.

11 Kisayol oluşturma Kısayol oluşturmak istenilen programın üzerine gelip sağ tıklanır. Özellikler e tıklanır. Kısayol sekmesindeki kısayol seçeneğine istediğimiz kısayolu atayabiliriz.

12 Hazirlayan Ebru MERCAN


"KISAYOL TUŞLARI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları