MERSİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ RESMİ OKULLAR İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ DYNED KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ EXCEL OTOMATİK E POSTA TANIMLA PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi
Advertisements

EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ Öğrencilerin aldıkları puanlar kadar yaptıkları doğru tercihler de iyi bir liseye adım atmalarına yardımcı olacaktır.8.sınıf.
BAŞLIK Makale Künyesi: Yılı, Yazarları, Yayınlandığı Dergi, sayfa sayısı ( gibi)
EN İ Y İ LER HEP B İ Z İ MLE BÖLGEN İ N BEŞ OKUL B İ R İ NC İ S İ.
LUCA BILGISAYARLı MUHASEBE PROGRAMı Öğr. Gör. Coşkun Aliyazıcıoğlu KTÜ Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Şubat
EK DERS UYGULAMA REHBERİ. GIRIŞ EKRANı Sisteme giriş için adresi kullanılmaktadır. Kullanıcı adı ve şifre için ö ğ renci bilgi.
TÜRKİYE’DE EĞİTİMİN FİNANSMANI VE EĞİTİM HARCAMALARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI EĞİTİMİ (TEFBİS)
Tablet Bilgisayar Tablet bilgisayar garanti ve arıza kaydı işlemleri için kullandığımız site Mebbis şifre girişi eklendi. Tablet.
EK DERS UYGULAMA REHBERİ. GIRIŞ EKRANı Sisteme giriş için adresi kullanılmaktadır. Ö ğ renci bilgi sistemi için kullanılan kullanıcı.
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
EBA( Eğitim Bilişim Ağı) Bu platformun amacı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal.
LUCA BILGISAYARLı MUHASEBE PROGRAMı Öğr. Gör. Coşkun Aliyazıcıoğlu KTÜ Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Şubat
EQUIZSHOW.
HAZIRLAYANLAR ZELİHA OKÇU ÖZGÜL ERGÜL  Bir hesap tablosu programıdır. Excel, her türlü veriyi (özellikle sayısal verileri) tablolar ya da listeler halinde.
Sevgili 8.sınıf öğrencisi; Kendi yeteneklerin, ilgilerin, değerlerin hakkında bilgi sahibi olmak ve daha doğru lise tercihi yapabilmek için lütfen öncesinde.
T.C. ERBAA KAYMAKAMLIĞI İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Hazırlayan Fatih BAL V.H.K.İ KBS-TKYS YIL SONU İŞLEMLERİ 1.
Açlığını Gider Detaylı Kullanım Kılavuzu
EBSCOhost Collection Manager Arama Profilleri
KALİTE İZLEME VE DEĞERLENDİRME SÜRECİNDE OKUL MÜDÜRÜ KALİTE BİRİM SORUMLUSU MÜNFERİT BİRİMLERİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI.
Doküman Yönetİm (DYS) Sİstemİ
E-OKUL VE MEBBİS SİSTEMİNİN KULLANILMASI
Mobil Uygulama Entegrasyonu İle
EBSCOhost iPhone Uygulaması
EBSCOhost ile Arama Hatırlatmaları Oluşturma
Mersin DynEd İlçe Koordinatörleri®©™
LOGGER PRO ile GRAFİK ÇİZMEK
Karşılaşılabilecek Sorunlar ve Çözümleri
(EDS462/OMB504) OKUL DENEYİMİ – II
XPEECH S Serisi CDR Kayıtları
LİKİT KARŞILIĞI ÖDENEK KAYDI
Portal.itkib.org.tr sayfasına daha önce kayıt olmadıysanız ‘Üye Ol’ linkine tıklayarak lütfen kayıt olunuz.
ÖĞRENCİ İŞLERİ SİSTEMİNE GİRİŞ
Çiğdem ÇOBAN Bilgisayar Mühendisi
DIGIKENT Kent Yönetim Platformu Elektronik Belge Yönetimi
DynEd Sorumluluklar.
okulsportal.gsb.gov.tr EKİM 2016
VELİLER İÇİN ANKET GİRİŞİ
E-BÜTÇE TENKİS OLUŞTURMA
RESİM VE RESİM DÜZENLEME İŞLEMLERİ
My EBSCOhost Kişisel Klasörünün Kullanımı
Ofis Yazılımları – Veritabanı Programları
Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Eğitim-Öğretim İzleme ve Değerlendirme Sistemi
KIRŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Eğitim-Öğretim İzleme, Değerlendirme Sistemi
MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
Electude Kullanımı ile İlgili Bilgiler
Kayıt Yöneticisi (Records Manager) Kullanım Kılavuzu Records Manager tüm eğitim kayıtlarının kontrol ve takip sistemidir.
Globalpiyasa.com’da Firma Web Sitesi Nasıl Oluşturulur?
Bu konudaki her şeyi okuyun Microsoft SharePoint Haberler
Dicle Üniversitesi Online Talep Takip Sistemi
Bilgisayar II 26 Nisan-7Mayıs Öğr. Gör. Feyza Tekinbaş.
Bilgisayarım Simgesinin Kullanımı Dosyaların Yönetimi
EBSCOadmin Genel Bakış
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
“Kimlik Bilgileri” kısmında Kişisel Bilgiler girilir ve “Kaydet” butonuna basılarak,bilgiler kaydedilir. Tüm Bilgilerin girişi eksiksiz yapılmadır.
TURNITIN programında tez tarama
sağlamanın 5 yolu Outlook'un sizin için çalışmasını
EBA‘ ya Test Yükleme, Öğrenciye Gönderme Ödev Takibi ve Paylaşma
Disk Kota Yönetimi.
VADEMECUMONLINE KULLANIM KILAVUZU
OKUDUKÇA WEB SAYFASI VE ANDROİD UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU
VADEMECUMONLINE KULLANIM KILAVUZU
Sınıf Öğretmenlerinin Eğitsel Amaçlı İnternet Kullanım Öz Yeterlikleri
ABİDE (Akademik Becerilerin İzlenmesi ve DEğerlendirilmesi)
Sunum transkripti:

MERSİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ RESMİ OKULLAR İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ DYNED KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ EXCEL OTOMATİK E POSTA TANIMLA PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU MZK ®©™

DynEd Yeni Kayıt Yönetimi Sistemine Öğrenci Ekleme Bu çalışma, Yeni Dyned Kayıt Yönetimi Sistemine, Excell Tablosundan Öğrencileri Kayıt Etme işlemine yardımcı olmak amaçlı hazırlanmıştır. Oluşturulan Excell programı sayesinde e-okuldan bilgileri alınan öğrenciler,kayıt sistemi içerisine e-postaları ve şifreleri oluşturulmuş şekilde daha hızlı aktarılacaktır.

İşlemleri yapabilmemiz için; 1.Yeni DynEd KayıtYönetimi Sistemi içerisinde yeni sınıfımızı oluşturuyoruz, 2. e-OKUL sisteminden öğrenci listelerini alıyoruz 3. Excell kayıt programından listeleri dönüştürüp farklı bir excell dosyasına kayıt ediyoruz 4. Öğrencilerimizi oluşturduğumuz excell listemizden Kayıt yönetimi sistemi içerisine ekliyoruz, 5. DynEd Teacher sisteminden çalışmamıza devam ediyoruz

1.DYNED KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ İÇERİSİNDE YENİ SINIFKURULUMU

Yeni DynEd Kayıt Yönetimi Sistemine Okulumuz Kurum Kodu , DynEd Yönetici şifresi ve Doğrulama Kodu ile giriş yaptığımız zaman karşılaştığımız ekranda ; -Yeni Sınıf Kurabilir, -Mevcut Sınıf ve Öğretmen Bilgilerini Güncelleyebilir, -Kurulu Sınıflar içerisinde Öğrencileri Nakil edebilir, Sınıfa Tek veya çoklu olarak öğrenci ekleyebilir, Öğrenci Bilgilerini Düzenleyebilir veya Mezun olan öğrenci sınıflarımızı silebiliriz. YENİ SINIF KURULUMU SEÇENEĞİ İLE DEVAM EDİYORUZ.

Kurmak istediğimiz Sınıf/Şube Bilgisi, İngilizce Dersi Okutan Öğretmen Bilgisi, Öğretmen e-posta ve şifre bilgileri girişinden sonra, Sınıfı Kur ve Çıkış ile Ana Sayfamıza Dönüyoruz

2.E- OKUL PROGRAMINDAN ÖĞRENCİ LİSTELERİ ALMA 3.EXCELL PROGRAMINDA DÖNÜŞTÜRÜP HAZIRLAMA

e-okul modülünden giriş yaparak öğrenci işlemleri bölümünden giriş yapıyoruz. Açılan pencereden öğrenci bilgisi almak istediğimiz sınıf ve şubeyi seçiyoruz.

Ekranda belirtildiği gibi öğrencilerimizi en üst boşluktan seçerek en alt köşeye kadar seçip sağ tıklayarak kopyalıyoruz.

“Liste” seçeneğinden devam ediyoruz. DynEd Excell Öğrenci Ekleme programımızı açıyoruz Açılan sayfa altında “Liste”, “Ayar” ve “Dyned” seçeneklerini görüyoruz Ve “Liste” seçeneğinden devam ediyoruz.

1- E-okul dan kopyalamış olduğumuz listemizi excell programı liste sayfasına A1 sütunundan itibaren yapıştırıyoruz. 2- “Güvenlik Uyarısı Makro” seçeneğinden makroları etkinleştiriyoruz. 3- Sayfa sonu “ayar” seçeneğini işaretliyoruz.

1 1-Bu ekranımıza geri döndüğümüz zaman “Düzenle” seçeneğini işaretliyoruz ve 2-dyned seçeneğini işaretliyoruz. 2

Öğrencilerin e- postası ve şifresi oluşturuldu. Öğrencilerimizi tekrar kopyalayarak yeni bir excell sayfasına yapıştırıyoruz Ve Şube ismini yazarak masa üstüne kayıt ediyoruz.

Eklemiş Olduğumuz Sınıfımıza Yeni Öğrenci Kaydedilmesi seçeneği ile Kayıt Yönetimi Sistemi Üzerinden devam ediyoruz

Öğrenci eklemek istediğimiz sınıfımızı Okulumuz da Kurulu Sınıflar arasında n seçiyoruz, Excell tablosundan öğrenci kaydetme seçeneği ile devam ediyoruz. Masa üstüne kaydettiğimiz şubemizi seçiyoruz.(Şifreler en az üç haneli olmalı uyarısı varsa şifrelerin yanına sıfır ekleyebilirsiniz) Öğrencileri kaydet seçeneğiyle işlemimizi tamamlıyoruz. 1. 2. 3

ÇIKIŞ SEÇENEĞİ İLE PROGRAMNDAN ÇIKMAYI UNUTMAYIN. GÜVENLİK UYARISI Çıkış seçeneğini kullanmadan sayfanızı kapattığınız zaman geri planda sistem çalışmaya devam eder ve tekrar giriş yaptığınız zaman okul bilgileriniz ekrana gelir. ÇIKIŞ SEÇENEĞİ İLE PROGRAMNDAN ÇIKMAYI UNUTMAYIN.

Yapılan Çalışma; 1. Dyned Kayıt Yönetimi Sistemi üzerinden yeni sınıfımız eklendi, 2. E-okul kayıt yönetimi sistemi üzerinden öğrenci listeleri kopyalandı, 3. Excell programı üzerinden öğrenci listeleri dönüştürüldü ve Şube isimli ikinci bir excell dosyası yapıldı, 4. DynEd Kayıt Yönetimi Sistemi içerisinde yeni kurulan sınıfa öğrenciler eklendi. Yapılacak Çalışma; DynEd Teacher sistemi Üzerinden Öğrencilere Placement Test Tanımlaması ve Kilit Açma işleminin gerçekleştirilmesi.