Etkinlik Adı: Bilgisayardaki çocuk bana benzesin Etkinlik Kazanım: Kendini Tanıyabilme, Başkalarıyla ilişkilerini başlatabilme Etkinlik Gün: 2 Etkinlik.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİLGİSAYAR KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER VE SAĞLIK KURALLARI
Advertisements

Evet arkadaşlar şimdi ben size bir kaç metin vereceğim. Size de anladıklarınızı soracağım.
1. Karadeniz Bölgesi ‘NİN HALAYI
1 SÖZCÜKTE ANLAM ÖZELLİKLERİ TÜRKÇE / Sözcükte Anlam Özellikleri.
Karakalem Tekniği ve Özellikleri
Okul Kademelerine Göre Gelişim Özellikleri YRD.DOÇ.DR. MUSTAFA TOPRAK.
EK DERS UYGULAMA REHBERİ. GIRIŞ EKRANı Sisteme giriş için adresi kullanılmaktadır. Ö ğ renci bilgi sistemi için kullanılan kullanıcı.
İSİM GRUBU. Bu konu için önerilen literatür: 1. İSİM TAMLAMASI: Leyla Karahan, Türkçede Söz Dizimi, Akçağ Yayınları, 2008, İYELİK GRUBU VE İSİM.
SPORLA İLGİLİ HAREKETLER DÖNEMİ (7-12 yaş)
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
SU HALDEN HALE GİRER. İŞTE YAĞMURUN OLUŞMASI! Yağmurun oluşmasında 2 işlem gerçekleşiyor. Yoğunlaşma ve buharlaşma. Güneş ışığının etkisi ile her gün.
SES BİLGİSİ MUSTAFA DEMİRCAN.
Tane Kavramının Öğretimi (Basamaklandırılmış Yönteme Göre)
Teknolojiden Yararlanmak İçin…. Keloğlan’ın düşünde, Kaf Dağı’nın ötesinde, korkunç devler ülkesinde gezinmeyen biri mi var? Saklambaç, köşe kapmaca,
SOSYAL GELİŞİM Öğr. Gör. İdris KARA.
SOLUNUM VE GEVŞEME EGZERSİZLERİ İLE ETKİLİ MÜZİK EĞİTİMİ AYŞEN ÜMİT İSTANBUL BİLİM VE SANAT MERKEZİ Müzik Mentoru.
YARI İLETKEN DİYOTLAR Elektronik Devreler.
EQUIZSHOW.
Bedenim ve Ben (Bedenim Değerlidir)
Ailem (Büyüdükçe Değişiyoruz) Hikmet SIRMA. Küçükken nasıl bir bebektiniz?
Sözsüz İletişimin Özellikleri
Sevgili 8.sınıf öğrencisi; Kendi yeteneklerin, ilgilerin, değerlerin hakkında bilgi sahibi olmak ve daha doğru lise tercihi yapabilmek için lütfen öncesinde.
Hazırlayan İSMAİL ŞAHİNER. SORU ÇÖZERKEN!!! Önce soru okunur. Daha sonra parça (metin) okunur. Önce soru okunur. Daha sonra parça (metin) okunur.
40 ALTIN. Küçük Abdulkadir okumak, bilgili, kültürlü bir insan olmak istiyordu. Annesi, babasından kalan 40 altını kıyafetinin koltuğunun altına dikti.
YEDİEYLÜL İLKOKULU Kişisel Sınırlarımız Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi Nisan 2014.
Yaşlara Göre Oyunda Görülen Değişim
SAYILAR ve RAKAMLAR.
Uzamsal Düşünme Mekanda konum Parça-bütün ve Alan ilişkisi
Sunumu Hazırlayan: Emel Özdemir © Her hakkı Saklıdır.
OYUN VE OYUNCAĞIN ÇOCUK GELİŞİMİ ÜZERİNE ETKİLERİ
CEZA EVLERİNDE BÜYÜMEK ZORUNDA KALAN ÇOCUKLARA GERÇEK HAYATI TANITMA ÇALIŞMASI MERVE NUR ÜNER.
ULUSAL MESLEKİ BİLGİ SİSTEMİ
Hazırlayan: Safiye Çakır Mat.2-A
XPEECH S Serisi CDR Kayıtları
Eğitim Bilimleri Fakültesi
SOSYAL VE KİŞİLİK GELİŞİM ÖZELLİKLERİ
ŞİİR : Ali Uluraspa  SESLENDİREN : Bedirhan Gökçe.
RESİM VE RESİM DÜZENLEME İŞLEMLERİ
KELİME-SÖZCÜK NEDİR? Cümlenin anlamlı en küçük birimlerine ya da tek başına anlamı olmadığı hâlde cümle içinde anlam kazanan anlatım birimlerine kelime.
*Tıraş çeşitleri Kıvırma Tıraşı Yakma Tıraşı Bindirme Tıraşı
BÖLÜM 1 Kuvvet ve Hareket. BÖLÜM 1 Kuvvet ve Hareket.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
ZEE ZİHİN ENGELLİLERE BECERİ VE KAVRAM ÖĞRETİMİ
ISI MADDELERİ ETKİLER.
HAZIRLAYAN AHMET KÜÇÜK
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
6.SINIF 8.ÜNİTE DÜNYA’MIZ AY VE YAŞAM KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ AY’IN EVRELERİ
PROBLEM ÇÖZME VE ALGORİTMALAR
Eklerle Kelime Türetelim
Electude Kullanımı ile İlgili Bilgiler
İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI
Erken Öğrenme Devinsel Beceriler ve Algısal Yetenekler
Okul Öncesi Dönemde Fen Eğitimi
"Merhaba sevgili izleyiciler. İşte size ilginç bir yarışma haberi daha
SES BİLGİSİ Ali MUTLU MUTLUCAN.
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
B+-Ağaçları.
Etkinlik Adı: Bilgisayardaki çocuk bana benzesin Etkinlik Kazanım: Kendini Tanıyabilme, Başkalarıyla ilişkilerini başlatabilme Etkinlik Gün: 2 Etkinlik.
Bilgisayar II 26 Nisan-7Mayıs Öğr. Gör. Feyza Tekinbaş.
PROGRAMLAMAYA GİRİŞ VE ALGORİTMA
"Merhaba sevgili izleyiciler. İşte size ilginç bir yarışma haberi daha
YAS 5 Anne ve babamın birbirlerine bağırmalarının beni ne kadar korkuttuğunu öğrendim. YAS 7 Meşrubat içerken gülersem içtiğimin burnumdan geleceğini.
Gelişim ve Temel Kavramlar
Öğrt. Grv. Dr. Serpil ALPTEKİN
SIRADIŞI ÖĞRENCİ ÇALIŞMALARI
İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI
Maç Sonucunun Belirlenmesi
HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI
OKUL DÖNEMİNDE GELİŞİM YAŞ
Etkinlik ayrıntılarınızı buraya yazın
Sunum transkripti:

Etkinlik Adı: Bilgisayardaki çocuk bana benzesin Etkinlik Kazanım: Kendini Tanıyabilme, Başkalarıyla ilişkilerini başlatabilme Etkinlik Gün: 2 Etkinlik No: 2

Arkadaşlar ben yalnızlıktan çok sıkıldım. Hadi evin kapısını tıkla Arkadaşlar ben yalnızlıktan çok sıkıldım. Hadi evin kapısını tıkla. Evdeki arkadaşım dışarı çıksın. (Sesli konuşma) Yönerge: Palyaço hareketli bir müzikle ekrana gelir. “arkadaşlar ben yalnızlıktan çok sıkıldım.” Der. Palyaçonun yanında bir ev vardır. “hadi evin kapısını tıkla. Evdeki arkadaşım dışarı çıksın. “

Dönütler hakkında Çocuk palyaçonun tıkla dediği ağza, vb. doğru tıklarsa bir sonraki işlem (slayt) gerçekleşir, aksi takdirde yanlış olduğuna ilişkin dönüt verilir.

Arkadaşım dışarı çıktı Arkadaşım dışarı çıktı. Şimdi onun ağzını tıkla arkadaşım benimle konuşsun (Sesli konuşma) Yönerge: Evden bir çocuk çıkar. Palyaço Arkadaşım dışarı çıktı. Şimdi onun ağzını tıkla arkadaşım benimle konuşsun .”der.

Merhaba benim adım Ahmet (sesli konuşma) Yönerge: Çocuk “Merhaba benim adım Ahmet ”der.

Arkadaşımın bacağını tıkla, birlikte yürüyelim (sesli konuşma) Yönerge: Palyaço arkadaşımın bacaklarına tıkla, birlikte yürüyelim.”dedikten sonra birlikte yürürler ve bir elma ağacının yanına gelirler. A

Arkadaşımın kolunu tıkla birlikte elma toplayalım (sesli konuşma) Yönerge: Ağaçta 5 elma vardır. Çocuğun her koluna tıklandığında çocuk zıplayıp bir elma koparır ve sepete koyar.

Aferin. Bütün elmaları topladın (sesli konuşma) Yönerge: Bütün elmalar toplanıncaya kadar devam ediyor.

Arkadaşımın elini tıkla, top oynayalım (sesli konuşma) Yönerge: Yerden yuvarlanarak palyaçonun yanına bir top gelir. Çocuğun eli tıklanınca palyaço ile karşılıklı top oynarlar(voleybol oynar gibi). Üç dört oyundan sonra diğer sahneye geçilir.

Çok yorulduk. Arkadaşımın omzuna dokun oturup dinlenelim “Ohh çokk yorulmuştuk, şimdi dinlendik (sesli konuşma) Yönerge: Omzuna dokununca birlikte ağacın altına otururlar. Birkaç saniye otururlar ve o sırada “Ohh çokk yorulmuştuk, şimdi dinlendik” derler

Arkadaşıma bir hediye aldım ve sakladım. Hadi onu bul ve tıkla (sesli konuşma) Yönerge: Ağacın arkasına saklı hediye paketi çocuğun tıklamasıyla açılır.

Hadi kıyafetin üzerini tıkla, arkadaşım giysin (sesli konuşma) Yönerge:Paketin içerisinden palyaço kıyafeti çıkar. “Hadi kıyafetin üzerini tıkla, arkadaşım giysin “ der . Tıklamayla çocuk kıyafeti giyer.

Arkadaşım palyaço oldu. Bana benzedi. Biz arkadaşımla anaokuluna çocuklarla oynamaya gidiyoruz.(sesli konuşma) Yönerge: “Arkadaşım palyaço oldu. Bana benzedi. Biz arkadaşımla anaokuluna çocuklarla oynamaya gidiyoruz. Ardından sahne değişir ve

Gölgemin bana benzemesini istiyorum. Bak burada saçlar var. (Saçların olduğu bölümü eliyle gösterir ve o bölüm parlar) Benim saçıma benzeyeni tıkla. (sesli konuşma) Saçlar burada Yönerge: Palyaço ekrana gölgesiyle birlikte gelir.” Gölgemin bana benzemesini istiyorum. Bak burada saçlar var. Benim saçıma benzeyeni tıkla. “ der

Şimdide benim gözüme benzeyeni bulup tıkla (sesli konuşma) Gözler burada Yönerge: Sırayla göz, ağız, burun, papyon, tulum, ayakkabı çocuk tarafından seçilir. Her bir seçim için çocuğa üç seçenek verilir.

Oooo, harikasın. Tıpkı bana benzedi. Benim gibi, benim gibi.(sesli konuşma) Yönerge:

Ağzımı tıklarsan güleriz. Haydi tıkla (sesli konuşma) Yönerge: Sırayla komutlarını vererek çocuktan şunları yapmasını ister: göz kırpma, ellerini kaldırma, zıplama hareketleri yapılır.

Yönerge: Palyaço bitiş şarkısını söyler