Eğitimde Teknoloji Entegrasyonu

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BEP : Her bir engelli çocuk için yazılı olarak, bireyin bağlı olduğu eğitim kurumunda oluşturulan birim tarafından geliştirilmiş olan ve engelli çocukların,
Advertisements

Derslere Etkin Teknoloji Entegrasyonu
Bilgi Okuryazarlığı Becerilerinin Önemi ve Eğitim Sistemindeki Yeri
ISTE.
WEB 2.0 RAHİME ÖZDEMİR TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ(İ.Ö)
Günlük Plan Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık.
Bütünleşik Müfredat ve “Bilgisayar” Dersi
Çağın Gidişine Göre Öğretmen Nasıl Olmalı?
Öğretmen Yetkinlikleri
İLKÖĞRETİMDE ÖĞRETMENLERİN TEKNOLOJİYE YÖNLENDİRMEDEKİ BAKIŞ AÇILARI
Başlıca Öğrenme Stratejileri
Teknoloji Nedir?.
AÇIK UÇLU ÖĞRENME ORTAMLARI
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİMDE EĞİTİCİNİN ROLÜ BİLGİSAYAR NEDİR? Bilgisayar, verileri belirli bir program mantığı içinde okuyarak, onları kendi anlayabileceği.
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
EĞİTİM TEKNOLOJİLERİNDE TEMEL KAVRAMLAR
İlköğretim Okul Müdürlerinin Teknoloji Liderliği Davranışları Bu çalışmanın amacı, ilköğretim okul müdürlerinin okullarında eğitim teknolojilerinin sağlanması.
BEP : Her bir engelli çocuk için yazılı olarak, bireyin bağlı olduğu eğitim kurumunda oluşturulan birim tarafından geliştirilmiş olan ve engelli çocukların,
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
OKUL TEMELLİ MESLEKİ GELİŞİM
Bilişim Teknolojileri Okuryazarlığı
Sosyal Ağların Eğitim Amaçlı Kullanımı
Öğrenme Öğretim sürecinde kullanılan stratejiler genel olarak üç grupta toplanabilir: Pasif öğretim (öğretmen merkezli) Etkileşimli öğretim Aktif öğrenme.
Ünite Portfolyö Sunumu
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ FORMATÖR ÖĞRETMENLERİNİN BAKIŞ AÇISI İLE OKULLARDAKİ BİLGİ TEKNOLOJİSİ SINIFLARI.
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROĞRAMI
Filiz KUŞKAYA MUMCU Doç. Dr. Yasemin KOÇAK USLUEL
Eğitimde Bilgisayar Uygulamaları
EĞİTSEL YAZILIMLAR GİRİŞ Sibel SOMYÜREK.
Bilgisayar Destekli Eğitim
PEDAGOJİK ALAN BİLGİSİ
ZİHİNSEL YETERSİZLİĞİ OLAN VE İLKÖĞRETİM OKULLARINDA ÖZEL EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLERE BASİT DÜZEYDE ÖZ BAKIM VE GÜNLÜK YAŞAM BECERİLERİ KAZANDIRMAK İÇİN ÇOKLU.
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
Durumlu Öğrenme (Situated Learning)
ÜNİTE ÖZETİ Öğrenciler çevrelerinde gördükleri teknolojik araçlar hakkında bilgi edinecekler. Yeni teknolojik araçlar tanıyacaklar. Tanıdıkları araçların.
Öğretimde Teknoloji Kullanımı
PROJE TABANLI ÖĞRENME. Proje tabanlı öğrenme, öğrenci merkezli bir öğretim modelidir.
MİKRO ÖĞRETİM.
OKULLARIN INTERNETE TAŞINMASINDA BÖTEB’ LERİN (BİLGİSAYAR ve ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ) ROLÜ.
Öğrt. Gör. Dr. Ahmet Cengizhan Dirican
Melek YILMAZ.   Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde öğrencilerin bilgiye ulaşma ve problem çözme becerilerini kazanmaları önemlidir.  Bunun.
Bilgisayar ? BİL 110 Bilgisayara Giriş Öğrt. Gör. Dr. Ahmet Cengizhan Dirican Bilgisayar Müh. Böl.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM UYGULAMALARI
Professor Kay Livingston İstanbul. İskoçya’daki Dil Politikası Avrupa Birliği’nin 1+2 modeline dayalı olarak okullarda dil öğretimi ile ilgili bir.
REHBERLİK SERVİSİNİN TANIMI VE İLKELERİ
UZAKTAN ve AÇIK EĞİTİMDE ÜSTBİLİŞSEL ETKİNLİKLER
Bu derste, Sınıfta istenmeyen davranışların önlenmesi
TEKNO FARKLILAŞTIRMA Ideal 2015 Amasya Üniversitesi Kasım 2015.
EĞİTİM TEKNOLOJİSİ.
1 BİLGİSAYAR-2 Eğitim Teknolojisi Dr. Hüseyin Arak.
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim Alanında Teknolojik Gelişmeler
Yapılandırmacılık (Oluşturmacılık / Constructivism)
Teknoloji Nedir?.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÖĞRETİM
EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİSİNİN ETKİSİ
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
Mobil öğrenme; kendine özgü içeriği olan ve buna uygun formatlarla mobil cihazlar aracılığıyla eğitim ortamına aktaran uygulamadır.
SOSYAL BİLGİLER AMACINA ULAŞMAK İÇİN NELER YAPMIŞTIR
BÖLÜM 5 ÖĞRETMEN VE GÖREVLERİ 1. Amaçlarımız Bu bölümde, yasal ve toplumsal temellere bağlı olarak öğretmenin görevleri ve bu görevleri yerine getirebilme.
PROF.DR.B.ESRA ASLANERTİK DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ REKTÖR YARDIMCISI
EĞİTİM BİLİMİNE GİRİŞ.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
BÖLÜM 5 ÖĞRETMEN VE GÖREVLERİ. BÖLÜM 5 ÖĞRETMEN VE GÖREVLERİ.
Öğretim Teknolojisi ve Öğretim Tasarımı
Spor hareketleri dönemi
Filiz KUŞKAYA MUMCU Tülin HAŞLAMAN Yasemin KOÇAK USLUEL
STEM NEDİR? SUNU rehberlikservisim.com.
Sunum transkripti:

Eğitimde Teknoloji Entegrasyonu

Eğitimde teknoloji entegrasyonu nedir? “Belirli bir içerik alnında ya da disiplinler arası bir bağlamda öğrenmenin arttırılması için teknolojinin sürece dahil edilmesi” “teknolojinin öğretimle ilgili işlevlerin bir parçası haline getirilmesi süreci”

Neden? Bireysel eğitimin gerçekleşmesine ortam sağlamak,  Öğrenme ve öğretme süreçlerini daha verimli bir sistem haline getirmek,  Eğitim hizmetlerini büyük kitlelere kadar ulaştırmak, Bireysel eğitimin gerçekleşmesine ortam sağlamak, Eğitim ihtiyaçlarını ve olanaklarını tespit etmek, Eğitim kurumlarında uygulama alanları oluşturarak, öğretim programlarını sürekli hale getirmek,

Çevre faktörlerinin olumsuzluklarını kaldırarak uygun hale getirmek ve kontrol etmek, Eğitim programlarını öğrenci yeteneklerine göre geliştirmek ve uyarlamak, Öğrencilere bilişim teknolojisi araçlarının etkili kullanımı aracılığıyla sorun çözme, bilgiye ulaşma, bilginin işlenmesi ve sunulması becerilerini kazandırmak , Öğrencilere teknolojileri günlük hayatta da etkili bir biçimde kullanabilmelerini sağlamak

Bir Entegrasyon Modeli – TPİB (TPACK) Bir çok model mevcuttur Öğretmen yeterliliklerine dikkat çeken bir model Öğretmen etkili bir öğrenme ortamı sağlamada alan (içerik) bilgisi, pedagojik (öğretmenlik) bilgisini ve teknoloji bilgisini kullanmasıdır.

Modelin Yapisi Pedagoji Teknoloji İçerik Pedagojik, İçerik, Teknoloji Bilgisi

Modelin Göstergeleri Öğretmenler; kendi konu alanlarındaki pedagoji, teknoloji ve içerik bilgisini yeterli düzeyde bilir. sahip oldukları içerik bilgisini aktarmada kullandıkları pedagojik stratejilerini teknoloji ile destekleyerek süreci kolaylaştırmaları öğrenmeyi daha etkili hale getirir.

Etkileyici fakat bağlantısız Modelin Göstergeleri Öğretim teorilerinin uygulanmada, farklı teknikler kullanmada uzman İçerik ve pedagojiyi teknolojiyle destekleyen 21. yy sınıfının uzmanı Pedagoji Güçlü içerik ve öğrenme teorilerinin beraber uygulandığı 20. yy öğrenme ortamları uzmanı İçerik Teknoloji Etkileyici fakat bağlantısız Teknolojinin kullanıldığı fakat hedeflenen öğrenmenin dışına çıkan ortam İyi fakat eski Modern fakat sınırlı Alanında içerik olarak uzman Bilgi teknolojileri uzmanı, diğer alanlara destek sağlar Teknoloji kullanılarak bilginin keşfedildiği fakat öğrenme teorileri açısından zayıf alan Mishra & Koehler (2006)

Modelde anahtar noktayı öğretmenler oluşturur bu yüzden entegrasyon için öğretmen rolleri ve öğretmen yeterlilikleri önemlidir. ÖĞRETMEN OLARAK; NEDEN TEKNOLOJİYİ VE TEKNOLOJİ ENTEGRASYONUNU BİLMELİYİM?