İÇERİK Giriş Parçalı Geçiş Sistemi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
Advertisements

GEÇME VE KALMA.
Nevşehİr Ünİversİtesİ
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
Ders geçme sistemi bilgilendirme
T.C. DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Bilgi Paketi Çalışmaları
OKAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Ardahan ÜNİVERSİTESİ Yaz Okulu YÖNETMELİĞİ
TC Ahi Evran Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Zorunlu Hazırlık Eğitimi Bilgilendirme Toplantısı
Ankara ünİVERSİTESİ hazIRLIK SİSTEMİ
YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ DİL OKULU
MERSİN ÜNİVERSİTESİ. Yaz Dönemi Öğretiminin Tanımı ve Amacı MADDE 5-(1) Yaz Dönemi Öğretimi, bir eğitim öğretim yılının güz ve bahar yarıyıllarının dışında,
Farabi Değişim Programı Tanıtım Doç. Dr. Esra UZER ÇELİK İKÇÜ Farabi Koordinatörü.
Öğrenci İçin Pozitif Kazançlar
MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği RG Değişiklik Sayı Tarih
Staj.
8 inci sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi ortak olarak gerçekleştirilecektir eğitim-öğretim yılından.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ. Yaz Dönemi Öğretiminin Tanımı ve Amacı MADDE 5-(1) Yaz Dönemi Öğretimi, bir eğitim öğretim yılının güz ve bahar yarıyıllarının dışında,
TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (TCS)
GÜRÇEŞME ANADOLU LİSESİ
KARATAY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ PDR HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. O eğitim öğretim yılında sadece 8. sınıf öğrencileri uygulanacak olan merkezi ortak sınavlara gireceklerdir. O 8.
Sınıf Geçme Yönetmeliği
ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DÖKÜMANI
1. D.G.S. nedir? Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmeleri için, yılda bir defa ÖSYM tarafından tek oturumda yapılan.
8.YIL SONRASINDAKİ ALTERNATİFLER8.YIL SONRASINDAKİ ALTERNATİFLER.
HAYRULLAH KEFOĞLU ANADOLU LİSESİ
2014 ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI, yeni sınav sistemi modeli adının 'Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli'(TEOG) olduğunu.
ÖLÇME VE DE Ğ ERLEND İ RME REHBERLİK SERVİSİ. PUAN DE Ğ ERLER İ VE DERECELER İ Puan Derece 85, ……………..Pekiyi 70,00-84,99 ……………İyi 60,00-69,99 ……………Orta.
SINIF GEÇME SİSTEMİ Sevgili Gençler ; Öğretim Yılının sonuna yaklaştığımız ve Sınavlarınızın yoğunlaştığı bu günlerde sizlere Sınıf Geçme Sistemi konusunda.
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI. Mevlana Değişim Programı, Türkiye’de yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim.
YDY TEMEL İNGİLİZCE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ / HAZIRLIK SINIFI
Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği. Sınavlar: Bir dersin yarıyıl sonu veya yılsonu sınavına girebilmeniz için; a) O derse kaydınızı yaptırmış olmanız,
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ 8.SINIF VELİ BİLGİLENDİRME SUNUSU
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar GÜMÜ Ş HANE ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
GAZ VE TESİSATI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Amaç ve Hedefler Amaç: Gelişen teknolojiye ve piyasaya uyumlu, temel bilgilerle donatılmış, karşılaştığı.
SHY-66/147 KREDİLENDİRME SHY-66/147 Kredilendirme:  Alınan eğitimin, Ek-1.C Temel Bilgi Gerekliliklerine eşdeğer olduğunun tespit edilmesine istinaden,
1 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ORTAK PROGRAMLAR ÇİFT DİPLOMA PROGRAMLARI.
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar GÜMÜ Ş HANE ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
DERS KAYIT SUNUMU Üniversitemize yeni kaydolmuş ve ilk defa ders kaydı yapacak olan öğrenciler için ders kayıt sunumu.
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
BOLOGNA SORUMLULARININ KONTROL ETMESİ VE TAMAMLAMASI GEREKEN HUSUSLAR
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
YDY TEMEL İNGİLİZCE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ / HAZIRLIK SINIFI
KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DÖKÜMANI
BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME. SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Dersler Güz Yarıyılı Ders Başlangıç : 2 Ekim Ders Bitiş : 12 Ocak
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
REHBERLİK YÖNETMELİK-2
REHBERLİK YÖNETMELİK 2014.
YEŞİLHİSAR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
Yurt Dışı Programları kimler için uygundur ?
MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI (EK MADDE 1) İLE YATAY GEÇİŞ
Kurumlararası Yatay Geçiş
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA
Prof. Dr. Peyami BATTAL Rektör
AKADEMİK YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
Sunum transkripti:

T.C.İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

İÇERİK Giriş Parçalı Geçiş Sistemi Ocak Dönemi Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı (YDYS) Performans Değerlendirme Notu (PDN) Eğitime Devam Puanı (EDP) Yabanci Dil Yeterlilik Sinavi (YDYS)’nın Hazırlık Sınıfı Başarı Notuna Katkısı Dış Sınavlar Eşdeğerlik Tablosu Öğretim Dili Türkçe Olan Programlar İçin Muafiyet Sınavı Akademik Kurul Aktif Seviye Koordinatörlüğü Sistemi Sağlık Raporları

GİRİŞ T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği, 30 Ekim 2017 tarih ve 30225 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Parçalı Geçiş Sistemi (PGS) Parçalı Geçiş Sistemi (PGS): Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı (YDYS)’nda başarılı olunan her bir beceriden Dinleme Okuma Yazma Konuşma, sonraki YDYS’lerde iki yıl süreyle muaf olma durumunu ifade eder.

Ocak Dönemi Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı (YDYS) Ocak döneminde yapılacak olan YDYS’ye Hazırlık sınıfında öğrenimine orta-öncesi (Pre-Intermediate) ve üzeri seviyede bir sınıfta başlayan öğrenciler, b) Önceki eğitim-öğretim yılında hazırlık sınıfı eğitiminde başarısız olmuş öğrencilerden sınava girme talebini sınavın yapılacağı tarihten en geç yirmi (20) iş günü öncesine kadar Üniversitenin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına yazılı olarak ileten öğrenciler katılabilir.

PERFORMANS DEĞERLENDİRME NOTU (PDN) Bir eğitim-öğretim yılı ve yaz öğretimi içerisindeki değerlendirme araçları olan kısa sınav, sınav, sunum, ödev, proje ve benzeri çalışmalardan öğrencinin aldığı not

Eğitime Devam Puanı (EDP) Hazırlık sınıfı eğitimine devam yükümlülüğünü yerine getiren öğrencilere verilen ve öğrencinin hazırlık sınıfı başarı notuna etki oranı Bölüm Akademik Kurulu tarafından belirlenen puan.

Yabanci Dil Yeterlilik Sinavi (YDYS)’nın Hazırlık Sınıfı Başarı Notuna Katkısı

Dış Sınavlar Eşdeğerlik Tablosu Üniversite dışındaki sınav merkezlerinde eşdeğer sınavlara katılarak gerekli puanı alan öğrenciler, hazırlık sınıfı muafiyetine ilişkin taleplerini Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına verecekleri sınav sonuç belgelerine ekledikleri dilekçeleri ile başvururlar. TOEFL IBT sınavına girmek suretiyle hazırlık sınıfından muaf olmak isteyen öğrencilerin sadece devlet üniversitelerine ait binalarda girmiş oldukları TOEFL sınavlarının sonuç belgeleri eşdeğerlik için kabul edilir.

Öğretim Dili Türkçe Olan Programlar Muafiyet Sınavı 1) Üniversitenin Türkçe eğitim-öğretim yapan önlisans ve lisans programlarına yeni kayıt yaptıran öğrenciler, eğitim-öğretim yılının başında yapılan yabancı dil muafiyet sınavına girmekle yükümlüdürler. 2) Muafiyet sınavı her eğitim-öğretim yılının başında yapılır. Bu sınava her öğrencinin sadece bir kez girme hakkı vardır. İlk kayıt, ek kontenjan ve diğer kayıt türleri ile gelen öğrencilere muafiyet sınavı, eğitime hak kazanılan yarıyılın başında ilan edilen tarihte bir kez yapılır. 3) Zorunlu olmasına rağmen yabancı dil muafiyet sınavına katılmayan öğrenciler, Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerini almakla yükümlüdürler. 4) Muafiyet sınavında 60/100 ve 69/100 arası puan alan öğrenciler sadece Yabancı Dil I dersinden A notu ile 70/100 puan ve üzeri alan öğrenciler ise Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerinden A notu ile muaf olur. Muafiyet sınavında yeterli puanı alamayan öğrenciler Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerini almakla yükümlüdürler. 5) Muafiyet sınavına girmesi zorunlu olan öğrencilerden başka bir yükseköğretim kurumunda ya da Üniversitenin İngilizce hazırlık sınıfında eğitim alıp başarıyla bitirdiğini belgeleyenler ile 10 uncu maddenin birinci fıkrasında belirtilen Dış Sınavlar Eşdeğerlik Tablosunda yer alan sınavlardan yeterli puana sahip olanlar Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerinden A notu ile muaf olurlar.

BÖLÜM AKADEMİK KURULU Bölüm Başkanı başkanlığında toplanan ve Bölüm Başkan Yardımcıları, Hazırlık Sınıfı seviye koordinatörleri ile önlisans ve lisans programlarındaki yabancı dil derslerini veren öğretim elemanlarından bir temsilcinin Bölüm Başkanı tarafından bir yıl süre ile görevlendirilmesi ile oluşan kurul eğitim-öğretim faaliyetlerine ilişkin kararları almaya yetkilidir.

Seviye Koordinatörlüğü Sistemi Hazırlık Sınıfındaki her bir seviyedeki eğitim-öğretim faaliyetlerinin koordinasyonundan sorumlu öğretim elemanlarının Akademik Kurulda etkin biçimde görev alıp karar alma sürecine katılımları sağlanmıştır.

Sağlık Raporu İşlemleri Sağlık sorunları nedeniyle derslere devam edemeyen öğrencilerin imzalı mühürlü resmi evrak sunmaları koşuluyla belirtilen tarihlerde yaptıkları devamsızlıkları genel devamsızlık toplamlarından düşülecektir. Ancak, geçerli mazeretler ve sağlık problemleri de dâhil olmak üzere verilen eğitimin %30’una devam etmeyen öğrencilerin Eğitime Devam Puanı (EDP) alamayacaklardır.