Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BOLOGNA SORUMLULARININ KONTROL ETMESİ VE TAMAMLAMASI GEREKEN HUSUSLAR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BOLOGNA SORUMLULARININ KONTROL ETMESİ VE TAMAMLAMASI GEREKEN HUSUSLAR"— Sunum transkripti:

1 BOLOGNA SORUMLULARININ KONTROL ETMESİ VE TAMAMLAMASI GEREKEN HUSUSLAR
Trakya Üniversitesi Yeterlik Çerçevesi Alt Komisyonu ve AKTS Alt Komisyonu Bilgilendirme Toplantısı Prof. Dr. Sevinç SAKARYA MADEN 25/04/2017

2 1. Bologna Süreci, devamlılık gösteren bir süreçtir
1. Bologna Süreci, devamlılık gösteren bir süreçtir. Tüm akreditasyon, Erasmus, Mevlana, yatay/dikey geçiş, diğer üniversiteler ile ilgili çalışmalar vb. aktif ve güncellenmiş Bologna Bilgi Paketi ( temel alınarak gerçekleştirilmektedir. Bu bağlamda sayfanın güncellenmesi büyük önem arz etmektedir. 2. Mevcut Bologna Bilgi Paketi Türkçe içerikler ve öğretim üyesi bilgileri incelenip güncellenmelidir. (Emekli öğretim üyeleri, üniversiteden ayrılanlar vb. sistemden çıkarılmalıdır)

3 3. Mevcut Bologna Bilgi Paketi İngilizce içerikler ve öğretim üyesi bilgileri incelenip güncellenmelidir. 4. Mevcut Bologna Bilgi Paketinde yer almayan yeni açılmış dersler, ilgili Program Sekreterliğinden bilgi alınarak, sisteme Türkçe/İngilizce olarak girilip, sayfa güncellenmelidir. 5. Öğrencisi olmayan programlar için Bologna Bilgi Paketi içerikleri ancak GİRİŞ/LOGİN yapıldığında görüntülenebilmektedir.

4 6. DERS TANIMI altında yer alan Ders Koordinatörü aşağıdaki tanımlamaya uygun olarak tüm programlarda güncellenmelidir. Ders Koordinatörü: Ders dağılımından sorumlu olan BÖLÜM/ANABİLİM DALI/PROGRAM Başkanlığıdır. 7. Üniversite/Alan Dışı Seçimlik dersi olan öğretim üyelerinin Bologna Bilgi Paketinde yukarıda belirtilen güncellemeleri yapmaları sağlanmalıdır.

5 8. Bologna Sorumlularının ‘Değerlendirme Sistemi’ nin; ‘Trakya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ( 11/08/2003 tarih ve sayı), Trakya Üniversitesi Lisans Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ( 11/08/2003 tarih sayı ), Trakya Üniversitesi Lisansüstü Eğitim- Öğretim Yönetmeliği (21/07/2013 tarih ve sayı Resmi Gazete), Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim- Öğretim Sınav Yönetmeliği ( 01/10/2013 tarih ve sayı), Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği (13/10/2011 tarih ve sayı), Trakya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim- Öğretim Sınav Yönetmeliği ( 29/08/2015 tarih ve 29460), Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Eğitim- Öğretim ve Sınav Yönetmeliği (13/04/2009 tarih ve sayı) ve Yükseköğretim Kurulu Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği (20/04/2016 tarih ve 29690sayı)’ne uygun olarak düzenlenip düzenlenmediğini kontrol etmeleri gerekir.

6 ÖRNEK: (Tıp Fak./Sağlık Bil. Ens… hariç)
Ara Sınav %30 Ödev - (Ara Sınav ve Final sınavları dışında değerlendirmeye katılacak ödev, proje vb. her yarıyıl başında ilgili birimin yönetim kurulunca belirlenir.) Devam - Toplam %30 Yıliçinin Başarıya Oranı %30 Finalin Başarıya Oranı %70 Toplam %100

7 9. AKTS/İŞ YÜKÜ TABLOSU, her ders için ayrı ayrı ilgili öğretim üyesi tarafından birim Bologna Sorumlusu ile birlikte doldurulmalıdır. Bologna Sürecinde AKTS/İŞ YÜKÜ TABLOSU ve diğer bilgiler için tüm Bologna Sorumlularına eğitim semineri verilecektir.

8 10. AKIŞ ŞEMASI: YENİ DERS TEKLİFİ/ DERS İÇERİK GÜNCELLEMESİ ↓ İLGİLİ BİRİMİN BOLOGNA SORUMLUSU BÖLÜM/ANABİLİM DALI/PROGRAM EĞİTİM-ÖĞRETİM KOMİSYONU (VARSA) FAKÜLTE/ENSTİTÜ/YÜKSEKOKUL/PROGRAM KURULU ALT YETERLİKLER KOMİSYON ÜYESİ REKTÖRLÜK EĞİTİM-ÖĞRETİM KOMİSYONU REKTÖRLÜK SENATO Akışı izlenerek yapılmalıdır.

9 11. Senatodan geçen tüm teklif ve güncellemeler (BÖLÜM/ANABİLİM DALI/YÜKSEK OKUL/PROGRAM) Birim Sekreterliği tarafından Bologna Sorumlularına bildirilerek Bologna Bilgi Paketinde güncellenir. Güncellemelerden Bologna Birim Sorumluları yükümlüdür. 12. Bologna Bilgi Paketi güncellemeleri ile ilgili olarak yapılan değişikliklerin Rektörlük Eğitim-Öğretim Komisyonuna gönderilmesine gerek yoktur. Sadece yeni ders teklifleri 10. Maddede belirtilen akış izlenerek yapılmalıdır. 13. Bundan sonraki eğitim-öğretim süresince, Bologna Bilgi Paketinin düzenli olarak güncellenmesinden ilgili birimin Bologna Sorumluları sorumludur.


"BOLOGNA SORUMLULARININ KONTROL ETMESİ VE TAMAMLAMASI GEREKEN HUSUSLAR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları