MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BAPGRAFİKLERİBAPGRAFİKLERİ. ZİRAAT FAKÜLTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ.
Advertisements

TEŞVİK ÖDÜLLERİ.
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI PROJELERİ
ÖĞRETİM YILI HAZİRAN GÜNDEM MEVCUT DURUM İNSAN KAYNAKLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM, ARAŞTIRMA İYİLEŞME ÇALIŞMALARI STRATEJİLERİMİZ.
MARKA YÖNETİMİ HAFTA IV. Türkiye’nin Marka Değerleri 1972 tarihli Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına Dair Sözleşme çerçevesinde evrensel değerlere.
MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE GÜMÜŞLÜK BELEDİYESİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ
1-2-3 Şubat 2012 tarihinde Bingöl Merkez İlköğretim Okulu Öğretmenlerine ‘Okullarda Afet Bilincini Oluşturma’ konulu eğitim semineri düzenlenmiştir.
Yapabildiklerimiz Yapabildiklerimiz
DÜNYANIN EN BÜYÜK MÜZESİ :TÜRKİYE PROJESİ Bakanlığımız- BKG-TURSAB işbirliği Kitap projesi Sergi projesi.
AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ FAALİYET SUNUMU Merkez Müdürü / Prof. Dr. AYLİN GÖRGÜN BARAN.
DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS)
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
Yenİ kurulan Ünİversİtelerdekİ
 HOŞGELDİNİZ.   VALİLİĞİMİZCE GERÇEKLEŞTİRİLEN ORGANİZASYONLAR, YÜRÜTÜLEN FAALİYETLER  PAYDAŞ KURUMLARIN YAPTIKLARI ÇALIŞMALAR  PAYDAŞ KURUMLARCA.
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI 15 Şubat 2011 Çankırı.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ TOPLULUĞU
Kilis 7 Aralık Üniversitesi
Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Öğretim ve Ölçme Değerlendirme Yöntemi Neden Belirlenmeli.
DERSİMİZİN ADI NEDİR?.
YABANCI DİLLER TOPLULUĞU
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Hacettepe Üniversitesi – Eğitim Fakültesi STRATEJİK AMAÇLARIMIZ Vizyon ve misyonumuza dayalı olarak oluşturulan.
EĞİTİM-ÖĞRETİM FAALİYETLERİMİZ
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
El Sanatları Bölümü  Halıcılık ve Kilimcilik Programı  Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı  Geleneksel El Sanatları Programı Mimarlık ve Şehir Planlama.
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
AKADEMİK KURUL TOPLANTISI
7/… ANADOLU’DA TÜRK KÜLTÜRÜ Ad, Soyad, No
Akademik Teşvik Ödeneğinin Hesaplanması
KÜLTÜREL MİRASIN ÖNEMİ VE RESTORASYON SORUNLARI
BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
2015 UYGULAMASINDA ÖNCE ( ARASI TEŞVİK DEĞERLENDİRME İÇİN) A.GEÇİCİ AKADEMİK TEŞVİK KOMİSYONU (ÜNİVERSİTE DÜZEYİNDE) B.GEÇİCİ ÖN.
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Öğr.Gör. Naci KANATLAR.
KIRGIZİSTAN – TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ
ADAY ÖĞRETMEN YETİŞTİRME SÜRECİ
Kurulduğu 1993 yılından günümüze kadar, otuz yıllık mesleki birikimin önderliğindeki deneyimli ve dinamik kadrosu, zengin bitki çeşitlerine sahip fidanlığı.
Eğitim-Öğretim yılında Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı (Sağlık Yönetimi) için öğrenci alımı planlanmış olsa da; Eğitim.
İNSANİ VE SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ.
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
MİMARLIK BÖLÜMÜNE HOŞGELDİNİZ
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi
FAKÜLTEMİZ HAKKINDA Fakültemiz tarihinde kabul edilen ve tarihinde Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı.
PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI
AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI
Giyim Üretim Teknolojisi Programı
YYÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
Akademik Teşvik Ödeneğinin Hesaplanması
Okul Tanıtım Bilgileri girilecek
Mobİlya ve İç Mekan TasarImI AlanI
Akademik Teşvik Ödeneğinin Hesaplanması
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi
KÜLTÜR TURİZMİ.
Proje Başlığı Malgun Gothic 12 Punto Yazı Karakteri İle Verilmeli
Cemal Artüz İmam Hatip Ortaokulu
Doğuş Üniversitesi Sanat Ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü MİMA 101 Mimari Tasarıma Giriş Dersi Konu:Yığma Yapılar Sami Büyüksoylu.
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
HAKAN GÜRSU HAYATI. Doğumu: 1959, İstanbul Endüstriyel Tasarımcı, doktoralı öğretim üyesi 1959 yılında İstanbul'da doğan Hakan Gürsu, 1984 yılında Orta.
SANATLAR VE MÜZE. Kültürel ya da tarihsel değeri olan nesnelerin toplanarak sergilendiği yerlere müze adı verilir. Müzeler, toplumların bilim ve sanat.
SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI
TOKAT SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
BÖLÜM HAKKINDA 2004 yılında kurulan bölümümüzde; dilin bir araç olarak kullanıldığı sözel anlatımlar, geleneksel gösteri sanatları, toplumsal uygulamalar, festivaller.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
2019 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BİRİM KOMİSYONLARI BİLGİLENDİRME VE EŞGÜDÜM TOPLANTISI 25 Aralık 2018.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
FAKÜLTELER TAM ÜCRETLİ %75 BURS %50 BURS&İNDİRİMLİ %25 BURS&İNDİRİMLİ
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
2018 Yılı Performans Sunumu
Sunum transkripti:

MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK FAALİYET RAPORU

MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖĞRETİM ELEMANLARI Öğr. Gör. Ünal DERELİ (Bölüm ve Program Başkanı) Öğr. Gör. Hasan KAYA Öğr. Gör. Şerafettin BARLAK Öğr. Gör. Banu BÜYÜKGÜN Öğr. Gör. Bora ALDEMİR Öğr. Gör. Emel ŞİVEROĞLU Öğr. Gör. Vedat M. İNCE Öğr. Gör. M. Servet UZUNCAN

MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖĞRETİM ELEMANLARI Öğr. Gör. Ünal DERELİ Öğr. Gör. Banu BÜYÜKGÜN ÇELEBİ Öğr. Gör. Hasan KAYA Öğr. Gör. Şerafettin BARLAK Öğr. Gör. Bora ALDEMİR

BİRİM BAZINDA ÖĞRENCİ SAYISI Milas Meslek Yüksekokulu Mimarlık ve Şehir Planlama/ Mimari Restorasyon KIZ ERKEK TOPLAM Mimari Restorasyon (NÖ) 87 94 181 Mimari Restorasyon (İÖ) 73 108 160 202 362

BİRİM BAZINDA MEZUN ÖĞRENCİ SAYISI Milas Meslek Yüksekokulu Mimarlık ve Şehir Planlama/ Mimari Restorasyon KIZ ERKEK TOPLAM Mimari Restorasyon (NÖ) 21 15 36 Mimari Restorasyon (İÖ) 8 13 29 28 57

BİRİM BAZINDA ŞEREF, YÜKSEK ŞEREF ÖĞRENCİ SAYILARI Milas Meslek Yüksekokulu Mimarlık ve Şehir Planlama/ Mimari Restorasyon ŞEREF Y.ŞEREF TOPLAM Mimari Restorasyon (NÖ) 5 6 11 Mimari Restorasyon (İÖ) 2 4 7 10 17

GERÇEKLEŞTİRİLEN BİLİMSEL FAALİYETLER BİLİMSEL FAALİYET TÜRÜ BİLİMSEL FAALİYET ADI ÖĞRETİM ELEMANI 1- Bilimsel Kazı/ Kazı Üyesi Beçin Kalesi Kazısı Öğr.Gör. Banu BÜYÜKGÜN 2- Bilimsel Yayın / Tam Metin Bildiri Beçin Kalesi 2017 Yılı Kazı ve Onarım Çalışmaları. 40. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu Bildiriler Kitabı, Yayın Aşamasında 3- Bilimsel Toplantı / Bildiri Sunumu Anadolu’da Çifte Baltalı Tanrılar: Phrygia, Lydia, Ionia, Karia, Lykia ve Pisidia Kaynaklı Taş Eserler Üzerine Bir İnceleme. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeolojik Kazı ve Araştırmalar Toplantısı-17, 18.05.2018 4- Komisyon Üyeliği Milas Belediyesi Estetik Komisyonu Üyeliği Öğr.Gör. Bora ALDEMİR 5- Ödül Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması 2018 Çini Teşvik Ödülü, Zeytinburnu Belediyesi/İSTANBUL, 2018 Öğr. Gör. Şerafettin BARLAK

GEZİLER GEZİ ADI ÖĞRETİM ELEMANI 1- Bora Kerestecilik ( Haldun BORA) Emprenye tesislerine - MİLAS Öğr.Gör. Ünal DERELİ 2-Çöllüoğlu Hanı ve Hacı Ali Ağa Konağı- MİLAS 4- “Yüksel Beton” Agrega ve Hazır Beton üretim tesisleri- MİLAS 5- EMSAN Emprenye tesisleri - MUĞLA 6- Labraunda, Stratonikeia ve Lagina antik kalıntıları Öğr.Gör. Banu BÜYÜKGÜN Öğr. Gör. Bora ALDEMİR 7- Milas Kurşunlu Camisi Öğr.Gör. Şerafettin BARLAK

GEZİLER GEZİ ADI ÖĞRETİM ELEMANI 8- Milas Kurşunlu Camisi Öğr.Gör. Şerafettin BARLAK 9- Milas Evleri Öğr. Gör. Hasan KAYA 10- Milas Sanayi Sitesi

SERGİLER SERGİ ADI SERGİ TARİHİ SERGİ ALANI ÖĞRETİM ELEMANI 1- Ulusal, SERGİLER/ «İznik» isimli Bireysel Çini Sergisi 18.05.2018-30.06.2018 Kültür Bakanlığı Milas Müzesi Uzunyuva Hekatomnos Arkeopark Alanı Öğr. Gör. Şerafettin BARLAK 2- Ulusal, SERGİLER/ Karma sergiler / Müzeler Haftası Etkinlikleri «Kültürel Değerlerimiz» 18.05.2017-24.05.2017 Milas /Pomelon Alışveriş Merkezi 3- Ulusal, SERGİLER/ Karma sergiler, Müzeler Haftası Etkinlikleri kapsamında «Tanımak-Korumak- YaşatmaK» Konulu “Geleneksel El Sanatları Sergisi düzenlenmiştir., 18.05.2015-24.05.2015 Milas Pomelon AVM 4- Ulusal, SERGİLER/ Karma sergiler, 41. Turizm Haftası Etkinlikleri «Turizm ve Sanat» konulu sergi 18.04.2017-20.04.2017 Milas /Atapark 5- Ulusal, SERGİLER/ Karma sergiler /,, ”Kültürel Değerlerimiz.”, 16.04.2018-20.04.2018

Üretilen Ürün Miktarı : 220 Adet ÜRÜN RAPORU (AHŞAP) 2018 Güz ve Bahar Dönemi Üretilen Ürün Miktarı : 220 Adet Ürün Fiyatı: 4720.00TL

AHŞAP ATÖLYESİNDE ÜRETİLEN ÜRÜNLERDEN ÖRNEKLER

ÜRÜN RAPORU (ÇİNİ-SERAMİK) 2018 Güz ve Bahar Dönemi Üretilen Ürün Miktarı : 187 Adet Ürün Fiyatı: 5500.00TL

ÇİNİ-SERAMİK ATÖLYESİNDE ÜRETİLEN ÜRÜNLERDEN ÖRNEKLER

HEDEFLER Mimari Restorasyon programı olarak, geleceğe bakışımızı ortaya koyduğumuz ana hedeflerle doğru orantılıdır. Bu da kültürel mirasın korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasıdır. Program olarak önümüzdeki süreçte kaliteli bir eğitim öğretimin yanı sıra öncelikli hedeflerimiz arasında öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz ile Milas’taki tarihi yapıların rölöve ve restorasyon projeleri ve restorasyon çalışmalarını ve bölgede yürütülmekte olan arkeolojik kazıların restorasyon çalışmalarına katkıda bulunmak hedeflerimiz arasındadır.