Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2019 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BİRİM KOMİSYONLARI BİLGİLENDİRME VE EŞGÜDÜM TOPLANTISI 25 Aralık 2018.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2019 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BİRİM KOMİSYONLARI BİLGİLENDİRME VE EŞGÜDÜM TOPLANTISI 25 Aralık 2018."— Sunum transkripti:

1 2019 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BİRİM KOMİSYONLARI BİLGİLENDİRME VE EŞGÜDÜM TOPLANTISI
25 Aralık 2018

2 Akademik teşvik ödeneği hesaplanmasına yönelik hükümleri içeren
“AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ YÖNETMELİĞİ” 27/06/2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

3 Genel hükümler Yönetmelikte alan bazlı bir ayrıma gidilmiştir. Buna göre 12 doçentlik bilim alanı yönetmelikte dört başlıkta (A1,A2,A3,A4) gruplanarak akademik teşvik puanı hesaplaması farklı değerlendirilmiştir.

4 Genel hükümler Akademik faaliyet türlerindeki tavan puanlarında  düzenlemeler yapılmıştır. Daha önce tüm başlıklarda tavan puan 30 olarak uygulanırken, yeni yönetmelikte, Proje, Tasarım, Sergi, Tebliğ ve Ödül türleri için tavan puan 20, Araştırma, Tasarım ve Sergi için 15 olmuştur.

5 Genel hükümler Profesör ve doçent kadrosunda bulunanlar için 1; doktor öğretim üyesi kadrosunda bulunanlar için 1,5; araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi kadrosunda bulunanlar için 2 katsayısı kullanılarak hesaplanan akademik teşvik puanındaki bu katsayılar tümüyle kaldırılmıştır.

6 Genel hükümler Çok isimli yayın (makale, derleme, kitap veya kitap bölümü), tebliğ ve patent için oranlar belirlenirken faaliyetteki kişi sayısına göre belirlenen “k” katsayı değeri kullanılmaya başlanmıştır.

7 Genel hükümler Gerçeğe aykırı, yanlış veya yanıltıcı bildirimde bulunanlar hakkında komisyonun tespit ve bildirimi ile inceleme başlatılabilmesine yönelik düzenleme yapılmıştır.

8 Hakemlikler akademik teşvik faaliyeti olmaktan çıkartılmıştır.
Genel hükümler Hakemlikler akademik teşvik faaliyeti olmaktan çıkartılmıştır. Başvuru sahiplerinin sadece kendi alanı ile ilgili yapmış olduğu faaliyetler akademik teşvik kapsamında değerlendirilmektedir.

9 Birim Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonu
Birim komisyonlarının çalışma şekli yönetmeliğin 5. maddesinde açıklanmaktadır.

10 Birim Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonu
Birim komisyonlarının yetki ve görevleri yönetmeliğin 6. maddesinde açıklanmaktadır.

11 Birim Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonu
Birim komisyonlarının işleyişi yönetmeliğin 6/3-4 maddelerinde şu şekilde açıklanmaktadır.

12 Faaliyet Türleri Akademik Teşvik Yönetmeliği uyarınca desteklenecek faaliyetler başlıkları Proje Araştırma Yayın Tasarım Sergi Patent Atıf Tebliğ Ödül

13 PROJE FAALİYETLERİ-Değerlendirme
Yönetmeliğin 7/2 maddesinde teşvikten yararlanacak proje faaliyetleri için…

14 PROJE FAALİYETLERİ-Değerlendirme
Projelerde Yürütücü, Araştırmacı ve Bursiyerlerin değerlendirilmesinde “r” katsayı değeri kullanılmaya başlanmıştır.

15 PROJE FAALİYETLERİ-Puanlama

16 PROJE FAALİYETLERİ-Belgeleme
Komisyona sunulacak belgeler ile, Projeyi destekleyen kurum, kuruluş ve projenin amacı Projenin bilim, teknoloji ve sanata katkısı, Başvuru sahibinin projedeki rolü, Proje süresi, Bitiş tarihi, açıkça ortaya konulmalıdır. Projenin başarı ile sonuçlandırıldığı gösterir onaylı “Sonuç Raporu” sunulmalıdır.

17 ARAŞTIRMA FAALİYETLERİ-Değerlendirme
Yönetmeliğin 7/3 maddesinde teşvikten yararlanacak araştırma faaliyetleri için… Değerlendirme tablosu

18 ARAŞTIRMA FAALİYETLERİ-Puanlama

19 ARAŞTIRMA FAALİYETLERİ-Belgeleme
Komisyona sunulacak belgeler ile, Araştırmanın amacı Araştırmanın bilim, teknoloji ve sanata katkısı, Araştırma süresi, Araştırma bitiş tarihi, açıkça ortaya konulmalıdır. Araştırmanın başarı ile sonuçlandırıldığı gösterir onaylı “Sonuç Raporu” sunulmalıdır. Üniversite yönetim kurulu izin belgesi başvuruya eklenmelidir.

20 YAYIN FAALİYETLERİ-Makaleler
Yönetmeliğin 7/4 maddesinde teşvikten yararlanacak makaleler için…

21 YAYIN FAALİYETLERİ-Makaleler
SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayımlanan eserler için akademik teşvik puanının hesaplanmasında makalenin yayınlandığı yıldaki derginin ULAKBİM puanını esas alan “p” katsayı değeri kullanılmaya başlanmıştır.

22 YAYIN FAALİYETLERİ –Puanlama(Makale)

23 YAYIN FAALİYETLERİ –Belgeleme(Makale)
Komisyona sunulacak belgeler ile, Makalenin “Yazar isimleri, makale başlığı, dergi adı, cilt-sayı, sayfa, yıl” bilgisi, İndeks bilgisi (varsa) Uluslararası hakemli dergilerin en az beş yıldır, yılda en az bir sayı ile yayınlanıyor olduğu, derginin editör veya yayın kurulunun uluslar arası olduğu bilimsel değerlendirme süreci ve işleyişinin internet sayfasında yer aldığı ve internet üzerinden dergide yayınlanan makalelerin künyelerine ulaşılabilir olduğu, açıkça ortaya konulmalıdır. Makaleler basılmış,yayınlanmış olmalıdır. Yukarıda istenen bilgiler, internet sitesi ekran görüntüsü olarak sunulabilir ancak sitenin/sayfanın bağlantısı (kısayolları) başvuru dosyalarına eklenmelidir.

24 YAYIN FAALİYETLERİ-Kitaplar
Yönetmeliğin 3/k-l maddelerinde yayınevi tanımları…

25 YAYIN FAALİYETLERİ-Kitaplar
Yönetmeliğin 7/4 maddesinde teşvikten yararlanacak kitaplar için…

26 YAYIN FAALİYETLERİ –Puanlama(Kitap)

27 YAYIN FAALİYETLERİ – Belgeleme (Kitap)
Komisyona sunulacak belgeler ile, Yayınevi ile yapılan sözleşme veya davet mektubu Kitabın yayınlanma yılı ve baskı sayısı Kitap bölümü ise ilgili bölüm başlığı açıkça ortaya konulmalıdır.

28 YAYIN FAALİYETLERİ-Diğer faaliyetler
Yönetmeliğin 7/4 maddesinde teşvikten yararlanacak diğer yayın faaliyetleri için…

29 YAYIN FAALİYETLERİ- Puanlama (Diğer faaliyetler)

30 YAYIN FAALİYETLERİ – Belgeleme (Diğer)
Komisyona sunulacak belgeler ile, Editör veya editör kurulu üyesi olunduğu İndeks bilgisi (varsa) İndeks bilgisi yoksa derginin bu yönetmelikte tanımlanan “Diğer uluslar arası hakemli dergi” şartlarını sağladığı Kaydın ulusal veya uluslararası niteliğini, içeriğini ve ilgili yılda yayımlanmış (bandrol, vb. ile) olduğu açıkça ortaya konulmalıdır.

31 TASARIM FAALİYETLERİ Yönetmeliğin 7/5 maddesinde teşvikten yararlanacak tasarım faaliyetleri için…

32 TASARIM FAALİYETLERİ-Puanlama

33 TASARIM FAALİYETLERİ – Belgeleme
Komisyona sunulacak belgeler ile, Tasarım nesnesinin/öğesinin görseli İlgili sözleşme açıkça ortaya konulmalıdır.

34 SERGİ FAALİYETLERİ Yönetmeliğin 7/6 maddesinde teşvikten yararlanacak sergi faaliyetleri için…

35 SERGİ FAALİYETLERİ-Puanlama

36 SERGİ FAALİYETLERİ – Belgeleme
Komisyona sunulacak belgeler ile, Serginin afişi, davetiyesi, sergi açılışına ve sergi mekânının genel görünümüne ilişkin görselleri Serginin kaçıncı gösterim olduğu sorulduğundan serginin kataloğu, bir katalog yoksa sergiyi oluşturan eserlerin görselleri Karma sergilerde afiş ya da davetiyeden başka katalogun ilgili sayfası, katalog yoksa sergilenen eser(ler)in görsel(ler)i Etkinlik bireysel ise icra edilen eserlerin çoğunluğunda bireysel icranın gerçekleştiği, etkinlikte yer alan diğer icracıları, etkinlikte icra edilen eserleri, etkinliğin ulusal veya uluslararası niteliği ve etkinliğin ilgili yılda gerçekleştirilmiş olduğu açıkça ortaya konulmalıdır.

37 PATENT FAALİYETLERİ Yönetmeliğin 3/o-ö maddelerinde patent tanımları…

38 PATENT FAALİYETLERİ-Puanlama
Yönetmeliğin 7/7 maddesinde teşvikten yararlanacak patent faaliyetleri için…

39 ATIF FAALİYETLERİ Yönetmeliğin 7/8 maddesinde teşvikten yararlanacak atıf faaliyetleri için… Ayrıca ek olarak, Güzel sanatlardaki eserlerin ulusal/uluslararası kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi gereklidir. Sergi katalogları ve afişleri “atıf” kapsamında dikkate alınmaz. Sergi katılımcılarının isimlerinin belirtildiği tanıtım haberleri/duyurular “atıf” kapsamında dikkate alınmaz.

40 ATIF FAALİYETLERİ-Puanlama

41 ATIF FAALİYETLERİ-Belgeleme
Komisyona sunulacak belgeler ile atıf yapan, Makalenin “Başlığı, dergi adı, cilt-sayı, sayfa, yıl” bilgisi, referansları, (varsa) dergi indeks bilgisi İndeks bilgisi bulunmayan uluslararası hakemli dergilerin en az beş yıldır, yılda en az bir sayı ile yayınlanıyor olduğu, derginin editör veya yayın kurulunun uluslar arası olduğu , bilimsel değerlendirme süreci ve işleyişinin internet sayfasında yer aldığı ve internet üzerinden dergide yayınlanan makalelerin künyelerine ulaşılabilir olduğu, Kitabın kapak, basım* ve kaynakçalar sayfaları ile atıf yapılan sayfaları Eser(ler)in tanıtıldığı/eleştirildiği/değerlendirildiği yayının (gazete, dergi, kitap, kitapçık vb.) künyesi ve ilgili sayfası/sayfaları. Eser(ler)in tanıtıldığı/eleştirildiği/değerlendirildiği televizyon/web yayınının (gazete, dergi, kitap, kitapçık vb.) kanıtlayıcı nitelikteki parçası açıkça ortaya konulmalıdır. Yukarıda istenen bilgiler, internet sitesi ekran görüntüsü olarak sunulabilir ancak sitenin/sayfanın bağlantısı (kısayolları) başvuru dosyalarına eklenmelidir. * Basım sayfası kitabın yayınevi, basım yılı ve telif haklarına yönelik bilgilerin bulunduğu sayfadır.

42 TEBLİĞ FAALİYETLERİ Yönetmeliğin 3/n maddesinde tebliğ tanımı…
Yönetmeliğin 7/9 maddesinde teşvikten yararlanacak tebliğ faaliyetleri için…

43 TEBLİĞ FAALİYETLERİ-Puanlama

44 TEBLİĞ FAALİYETLERİ-Belgeleme
Komisyona sunulacak belgeler ile, Etkinliğe en az beş farklı ülkeden konuşmacının katıldığı (etkinlik programı) Etkinliğe katılım sağlandığı, (katılım belgesi) Tebliğin yer aldığı etkinlik kitapçığı, Tam metin olarak yayımlanan tebliğin yazar isimlerinin ve başlığının olduğu sayfa, açıkça ortaya konulmalıdır.

45 ÖDÜL FAALİYETLERİ Yönetmeliğin 7/10 maddesinde teşvikten yararlanacak ödül faaliyetleri için…

46 ÖDÜL FAALİYETLERİ-Puanlama

47 Katılımınız için teşekkür ederiz…


"2019 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BİRİM KOMİSYONLARI BİLGİLENDİRME VE EŞGÜDÜM TOPLANTISI 25 Aralık 2018." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları