Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KÜLTÜR TURİZMİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KÜLTÜR TURİZMİ."— Sunum transkripti:

1 KÜLTÜR TURİZMİ

2 Kültür turizmi, doğal ve tarihsel kültür varlıklarını, kültürel etkinlikleri ve güncel sanat eserlerini, kültür sanayilerinin sonuçlarını, bazı sosyo-ekonomik olguları turistik bir ürün biçiminde gezginlerin hizmetine sunan bir turizm anlayışıdır. Yalnızca tarihsel olanı değil, günceli de kapsayan bir terimdir..

3 Türkiye’de kültür turizmi en önemli turizm çeşitlerinden biridir.
Türkiye’nin insanlığın bilinen tarihinden bu yana, gerek doğudan batıya göç yolları üzerinde bulunması, bu önemi daha da artırmaktadır. Anadolu’ya yerleşen her uygarlık kendisinden sonra gelen yeni uygarlığı etkilemiş, onun gelişmesine katkıda bulunmuştur.

4 Tüm doğal ve kültürel miras, (somut ve somut olmayan) arkeolojik, tarihsel kültür varlıkları, müzeler, örenyerleri, anıtsal yapılar, dinsel yapılar, kırsal ve kentsel sivil mimari örnekleri, saraylar, kaleler, bahçeler, temalı parklar, mezarlar, türbeler ve her türlü güncel sanat eseri ve etkinliği zanaatlar, etnografya, botanik, flora ve fauna, folklor, geleneksel ve güncel yaşam biçimleri, mutfak, içki, bazı sosyo-ekonomik olgular her türlü kültür ürünü bu tanımın içindedir.

5 Kültür Turizmi sözcüğüne ilk kez 1980’li yılların başında Avrupa Komisyonu’nda rastlıyoruz. Yani henüz çok yeni bir kavram; Avrupa Birliği’nin kültürel kimliğini ve kültürel mirasını ortaya çıkarmak için yapılan çalışmalar sırasında ortaya atılmış; araştırmalar halen devam etmekte.

6 Kültür turlarına katılanların toplumsal statüsü ortalama turistlere göre daha yüksektir.

7 Kültür gezilerine katılan gezginler daha eğitimli, daha meraklı, daha ilgili, daha özgür, acelesi olmayan, gittiği yerde daha fazla zaman ve para harcayabilen, kültürel ve sanatsal etkinliklere daha duyarlı, doğaya, çevreye, gidilen bölgenin kültürüne ve geleneklerine daha saygılı, yöre insanının tanımaya istekli, gruplar içinde seyahat edebilen kişilerdir.

8 Kaynakça: cmyo.ankara.edu.tr/~iktisad/TURKONF/web/kocapinar.doc


"KÜLTÜR TURİZMİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları