Dr. Abdullah Emili Rechtsanwalt Avukat

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Deniz ÇAVUŞOĞLU Özel İstihdam Büroları Şube Müdürü Deniz ÇAVUŞOĞLU Özel İstihdam Büroları Şube Müdürü TÜRKİYE İŞ KURUMU.
Advertisements

Hollanda’da Düzensiz İş Akdi ve toplu iş sözleşmesi 7 ARALIK 2010 İSTANBUL Celil ÇOBAN, FNV Bondgenoten.
Kamuda İnsan Kaynakları Yönetimi
3. ADIM İş Sözleşmesi Düzenle. Genel kurallar İşverenin iş sözleşmesi yapma yükümlülüğü bulunmaktadır. İş sözleşmesinin süresi bir yıl ve daha fazla ise.
Hasan Hüseyin Savaş EPİAŞ Genel Müdürü
Öğr. Gör. MEHMET ALİ ZENGİN
Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Proje Bütçesinin Hazırlanması - -- Proje Bütçesinin Hazırlanması -
TOPLU İŞ MÜZAKERELERİNİN ÖNCELİKLERİ Mato Lalić. Toplu müzakerelerinin öncelikleri ana sendika görevlerinden türemektedir -Maaş -İş koşulları -Kazanılmış.
Serbest muhasebeci mali müşavir sigortası. Serbest muhasebeci mali müşavir sorumluluk sigortası Bu sigorta ile Sigortacı, Sigortalının vermekte olduğu.
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
I. TOPLAM GSYİH’DAKİ GELİŞMELER
Mehmet ŞİMŞEK Maliye Bakanı. 2 GLOBAL EKONOMİK GÖRÜNÜM.
Konu 7: TARIM HUKUKU KONUSUNDA YURTTAŞLAR YASASI.
TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ. TOBB nedir ? Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (kısa TOBB) Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları,
Avukatlık sözleşmesi. Sözleşmenin tarafları Bu sözleşmenin tarafları; baro levhasına kayıtlı ve işten yasaklanmamış avukat ile ondan hukuksal yardım talep.
PAZARLAMA MEVZUATI Paket Tur Sözleşmeleri. ulaştırma, konaklama ve bunlara yardımcı sayılmayan di ğ er turistik hizmetlerin en az ikisinin birlikte, her.
2. ADIM Sigortalı Çalıştır. SİGORTALI ÇALIŞTIR İş sözleşmesi ile bir veya birden fazla işveren tarafından çalıştırılan herkes 5510 sayılı Kanunun 4/1/(A)
SMMM ve YMM’LER İLE DENETİM HİZMETLERİNİN EKONOMİK GELİŞMELERE VE SERMAYE PİYASASINA ETKİSİ Nazım Hikmet YMM, Grant Thornton Türkiye İcra Kurulu Başkanı.
SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNEMLİ TIBBİ DESTİNASYONLAR 1. Sağlık Turizminde Öne Çıkan Destinasyonlar Global ölçekte değerlendirildiğinde son yılda bazı ülkelerin.
DÜNYADA SAĞLIK TURİZMİNE GENEL BAKIŞ Öğr.Grv. Dr. Funda AKDURAN.
Sevgili 8.sınıf öğrencisi; Kendi yeteneklerin, ilgilerin, değerlerin hakkında bilgi sahibi olmak ve daha doğru lise tercihi yapabilmek için lütfen öncesinde.
9. Hafta KAMU HİZMETİ. HEDEFLER Kamu hizmeti kavramını tanımlayacak Kamu hizmeti türlerini öğrenecek Kamu hizmetine hakim olan ilkeleri öğrenecek Kamu.
SAĞLIK HUKUKU. GENEL OLARAK: Sağlık hukuku; tıbbın uygulanmasından kaynaklanan sağlık personelinin hak ve yükümlülükleri, yasal sorumluluğu, hasta hakları,
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
TARİHÇESİ 1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulmuş ve 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir. Tata Motors Limited bir Hint çok.
Prof. Dr. Feral OGAN-BEKİROĞLU Yrd. Doç. Dr. Kürşad DURU
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
ASGARİ ÜCRET GERÇEĞİ 8 Aralık 2016, İstanbul.
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
Sanayi ve ticaret limiteD şirketi
IP Licensing – Concept, Do’s and Don’ts
KOHLBERG ve AHLAK GELİŞİMİ Yrd. Doç. Dr. Aysel TOPAN
6745 SAYILI “YATIRIMLARIN PROJE BAZINDA DESTEKLENMESİ İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN”DA YER ALAN ÖNEMLİ.
Ticari ve Nakit Çözümler Direktörü
TARİHTE EUROVISION NUR GÜLER
Veysi Sami ÜNSER Usta Siyah Kuşak Doğu Akdeniz Üniversitesi, İşletme Fakültesinden mezun oldu. ABD Kuzey Alabama Üniversitesinde Pazarlama Yüksek Lisans.
Bu sorunlar neden çözülmeli?
Düzgün iş.
Su Ayak İzi ve Sanal Su ( ) Bu dersin notları, Water Footprint Network web sayfasında bulunan ve Twente University öğretim üyesi Prof. Dr. Arjen.
SİGORTANIN TARAFLARI Sigortada dört taraf bulunmaktadır. Bunlar;
Sosyal Sigorta ile Özel Sigorta Arasındaki Farklılık
Fransa Eğitim Sistemi Dr. Yar Ali METE.
Yurtdışı Sözleşmeler ve Emeklilik Daire Başkanlığı
ÇOCUK KORUMA HİZMETLERİNDE KOORDİNASYON STRATEJİ BELGESİ
HASAR ETKİN FON YÖNETİMİ AÇISINDAN HASAR ÖDEMESİ VE HASAR BİRİMLERİ ARASINDA KOORDİNASYON.
TEBLİGATIN İŞLEVİ Tebligatın adil yargılama hakkının sağlanması ve adaletin gerçekleştirilmesi açılarından ÖNEMLİDİR.
DÜNYADA ORGANİK TARIM Günümüzden yaklaşık 1,5-2 milyon yıl önce ilk insanların dünya yaşamı içinde yer aldığı sanılmaktadır. Bu zamanda dünyada insan yaşamı.
BANKALARIN ORGANLARI GENEL KURUL
ADR KONVANSİYONU
Ticari ve Nakit Çözümler Direktörü
Düsseldorf - Köln.
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için Strateji Geliştirilmesi Teknik Yardım Projesi TR2014/AG/10-A1-01/001 Bu proje, Avrupa Birliği ve Türkiye.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE KATKILAR, KESİNTİLER ve DENETİM
İş Sözleşmesinin Sona Ermesinin Sonuçları
Test Puanlarının Yorumlanması: Standart Puanlar
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Çevre teknikeri kimdir?
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Ticari Alacaklar Risk Yönetim
KONKORDATO TALEBİNE EKLENECEK BELGELER İİK
Çevre teknikeri kimdir?
KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UYGULAMASI
BİREYSEL EMEKLİLİK UYGULAMASI
SİGORTA SEKTÖRÜ DÜZENLEME VE DENETLEME İŞLEMİ
TKGM KADASTRO DAİRESİ BAŞKANLIĞI “GAYRİMENKUL DEĞERLEME ÇALIŞTAYI”
Sunum transkripti:

Dr. Abdullah Emili Rechtsanwalt Avukat Emili Rechtsanwälte Friesenplatz 17A 50672 Köln Tel.: 0049 221 964396 20 Fax: 0049 221 964396 29 emili@ra-emili.de

LİMİTED ŞİRKETTE GENEL MÜDÜR YETKİLERİ: Almanya’da limited şirket genel müdürleri sınırsız karar alabiliyorlar. Yetki sınırı yok! Şirket Genel Müdürünün yetkilerini 3. kişileri karşı sınırlayamazsınız. Ama şu tedbirleri alabilirsiniz; Kararları çift imzayla alabilirsiniz. Genel Müdür ikinci bir imza almadan, kararı hayata geçiremez! Genel Müdür kendisiyle şirket arasındaki ilişkilerde, her iki tarafı da temsil edemez. ( Madde 181 BGB).

ALMANYA’DA YABANCILARIN GAYRIMENKUL ALIMI: Almanya’da gayrimenkullerin yabancılar tarafından alımı serbesttir. Almanya’da gayrımenkul almanız için oturum izni veya vizenin bulunması şart değildir. Örneğin, Adana’da yaşayan bir Türk vatandaşı Almanya’da orman, fabrika, tarım arazisi, ev, apartman satın alabilir.

İŞ HUKUKUYLA İLGİLİ HÜKÜMLER: Almanya‘da iş başlangıcından önce bir iş sözleşmesi yapmak zorunludur. İş sözleşmesi yazılı ve sözlü olabilir. Ama tavsiyem yazılı olmasından yana. İşverenlerle çalışanlar yasal hükümler çerçevesinde ve toplu sözleşmeler kapsamında çalışma koşullarını kendileri belirleyebilmektir. İş sözleşmeleri belirli koşullar altında sabit bir zaman aralığı için yapılabilmektedir. Süre en fazla 2 yıldır. Bu durumda ilgili süre sona erdiğinde, sözleşme kendiliğinden biter. Ancak sözleşmeler süresiz de olabilir. O zaman fesih ihbar sürelerine uymak gerekir.

İŞ HUKUKUYLA İLGİLİ HÜKÜMLER: İşverenin emrinde 10 kişiden fazla çalışan varsa, fesih durumunda fesih koruma yasasının kurallarını da uygulaması gerekir. İşverenlerin korunmasına ilişkin en önemli hükümler arasında, işverenin yasalar doğrultusunda yılda en az 20 gün izin hakkına sahip olmasıdır.

SOSYAL HUKUKLA İLGİLİ HÜKÜMLER: Zorunlu emeklilik, sağlık, bakım ve kaza sigortaları. Diğer sigortaların primleriyse işveren ve çalışan arasında yarı yarıya paylaşılmaktadır Bunu tabloyla da açıklayabiliriz.

BU TABLONUN YARISIN İŞVEREN, YARISIN ÇALIŞAN ÖDER

ALMANYA’DA ASGARİ ÜCRET Almanya’da asgari ücret saatlik 8,84 Euro brüttür Tam zamanlı çalışan bir işçi Almanya’da bir ayda 173 saat çalışır Bunun için ödemeniz gereken brüt asgari ücret aylık 1,529.32 Euro’dur

MADE İN GERMANY Güncel bir araştırma, Almanya’dan ve AB’den gelen ürünlerin dünyada en yüksek rağbeti gördüğünü ortaya koyuyor. 130 yıllık geçmişi olan bu etiketin başlangıçta koyulmasındaki amaç, Almanya kökenli taklit ürünlere karşı uyarı yapmaktı

MADE İN GERMANY Bugün “Made in Germany” etiketi dünyanın en çok rağbet göreni. Bu sonuç 52 ülkeden yaklaşık 43 bin tüketiciye sorularak elde edilmiş. Ankette ikinci ve üçüncü sıraları ise “Made in Switzerland” ve “Made in EU” aldı. Ankete katılanların gözünde Almanya’nın öne çıktığı noktalar özellikle “Kalite” ve “Güvenlik”.

MADE İN GERMANY

EMİLİ AVUKATLIK OFİSİ Emili Avukatlık Ofisi, uluslararası ticaret, gayrımenkul danışmanlığı, şirket kuruluşları ve ticari oturum alanlarında faaliyet gösteren 16 yıllık bir hukuk bürosudur. Emili Avukatlık Ofisi’nde alanında uzman 6 hukukçu ve danışmanlar görev yapmaktadır. Merkezimiz Köln olmakla birlikte Almanya ve Avrupa Birliği’nde aktif olarak hukuksal haklarınızı savunabiliriz. Referanslarımız arasında, Türkiye’nin ilk 500 şirketi arasında yer alan dev markalar bulunmaktadır.

EMİLİ AVUKATLIK OFİSİ SİZİN İÇİN NE YAPABİLİR? Sizin için Almanya’da şirket kurabiliriz. Sizin için Almanya’da şirket satın alabiliriz. Sizin için Almanya’da oturum alabiliriz. Sizin için Almanya’da gayrımenkuller satın alır, bunları yönetir, arzu ettiğinizde değerinde satabiliriz. Sizin ve çalışanlarınız için, en sağlıklı iş sözleşmelerini hazırlayabiliriz. Almanya’daki var olan şirketinizin ticari ve özellikle de vergi davalarına bakabiliriz. Almanya’daki ticari konularda danışmanlık hizmeti verebiliriz.

Dr. Abdullah Emili Rechtsanwalt Avukat Sabrınıza Teşekkür Ederiz…