Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2. ADIM Sigortalı Çalıştır. SİGORTALI ÇALIŞTIR İş sözleşmesi ile bir veya birden fazla işveren tarafından çalıştırılan herkes 5510 sayılı Kanunun 4/1/(A)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2. ADIM Sigortalı Çalıştır. SİGORTALI ÇALIŞTIR İş sözleşmesi ile bir veya birden fazla işveren tarafından çalıştırılan herkes 5510 sayılı Kanunun 4/1/(A)"— Sunum transkripti:

1 2. ADIM Sigortalı Çalıştır

2 SİGORTALI ÇALIŞTIR İş sözleşmesi ile bir veya birden fazla işveren tarafından çalıştırılan herkes 5510 sayılı Kanunun 4/1/(A) fıkrası uyarınca SİGORTALI sayılmaktadır.

3 SİGORTALI ÇALIŞTIR İşveren olarak işyerinizde bu kapsamda çalıştırdığınız kişileri çalışmaya başladıkları tarihten en geç bir gün önce Sosyal Güvenlik Kurumuna e-sigorta yolu ile bildirme zorunluluğunuz bulunmaktadır.

4 SİGORTALI ÇALIŞTIR İşyerinizi yeni açmanız halinde, işyerinizde sigortalı çalıştırmaya başladığınız tarihten itibaren bir ay içinde işe aldığınız kişilerin sigortalı işe giriş bildirgelerini, işyerinizin tescil tarihinden itibaren bir ay içinde Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirmeniz mümkün olabilmektedir.

5 SİGORTALI ÇALIŞTIR Çalışanlar, işe başlamaları ile birlikte sigortalı olurlar. Sigortalı olmak isteğe bağlı değildir, zorunludur.


"2. ADIM Sigortalı Çalıştır. SİGORTALI ÇALIŞTIR İş sözleşmesi ile bir veya birden fazla işveren tarafından çalıştırılan herkes 5510 sayılı Kanunun 4/1/(A)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları