Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yurtdışı Sözleşmeler ve Emeklilik Daire Başkanlığı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yurtdışı Sözleşmeler ve Emeklilik Daire Başkanlığı"— Sunum transkripti:

1 Yurtdışı Sözleşmeler ve Emeklilik Daire Başkanlığı
YURTDIŞI SÖZLEŞMELER VE EMEKLİLİK USUL VE ESASLARI ORTAYA ÇIKAN SUİSTİMALLER Yurtdışı Sözleşmeler ve Emeklilik Daire Başkanlığı

2 Yurtdışından Sahte Hizmet Belgeleri İle Borçlanma
Lübnan’dan alınan çalışma belgeleri ile ilgili 21/01/2011 tarihli ve 2011/2 sayılı e-yurtdışına istinaden 3201 sayılı Kanuna göre Kuruma ibraz edilen Lübnan’da çalışma belgelerinin geçerliliği hususunda Beyrut Büyükelçiliği ile yapılan yazışmalarda bu belgelerin bir kısmının sahte olduğu tespit edilmiş, benzer durumun bazı sözleşmesiz ülkeler için de geçerli olduğu tespit edilmiştir.

3 E-yurtdışı 2012/6: Sahte Yurtdışı Hizmet Belgeleri
Sözleşmesiz ülkelerdeki veya sözleşmeli ülke Libya’daki sürelerine mahsus beyan ve taahhüt belgesi imzalayan sigortalılarımızın ibraz ettikleri yurtdışı hizmet belgeleri, teyidi alınmak üzere bir yazı ekinde Genel Müdürlüğümüze (Yurtdışı Hizmetler Daire Başkanlığı) gönderilir. Gönderilen bu belgeler, ilgili ülkenin Türk temsilciliğine teyit edilmek üzere gönderilir.

4 Kesin Dönüş Şartı ile İlgili Suiistimaller
Kesin dönüş şartını karşılamamakla birlikte yanlış beyanla aylık bağlama başvurusunda bulunanlar. Şikayet /ihbar hallerinde bu kişilerin durumları incelenerek gerekli işlemler yapılır.

5 Dul ve Yetim Aylıkları İle İlgili Suiistimaller
Çalışan Kız Çocukları Ülkemizden ölüm aylığı almakta iken yurtdışında çalışan kız çocuklarının, çalışmalarının Kurumumuza bildirilmemesi Muvazaalı Boşanma Ülkemizden ölüm aylığı almakta iken, evlenmesi nedeniyle aylığı kesilenlerden yurtdışında yeniden birlikte yaşamaya başlamalarının tespitinin yapılamaması

6 Çakışan Sigortalılık Süreleri
Türkiye ve yurtdışı sigortalılık sürelerinin çakışması Genelge 2014/11 Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı oluruyla, yurda giriş çıkış kayıtlarında yapılacak kontroller neticesinde sosyal güvenlik sözleşmesi akdedilmiş ülkelerdeki sigortalılık süreleri ile çakışan ülkemizdeki 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamındaki prim ödeme sürelerinin gerçek olmadığının tespit edilmesi durumunda, söz konusu hizmetleri Kurumun denetim ve kontrol ile yetkilendirilen memurlarının yanı sıra genel idari hizmetler sınıfında çalışan personeli tarafından da iptal edilmesine imkan sağlanmıştır.

7 4/a’ya Tabi Kısa Süreli Çalışmalar
E-yurtdışı 2011/16 Türkiye’de daha önce sigortalılığı bulunmayanların 3201 sayılı Kanuna göre borçlanmadan önce kısa süreli 4/1(a) çalışmaları tespit edilmektedir. Bu çalışmaların fiili olup olmadığı konusunda şüphe duyulmaktadır. Türkiye’de bulunup bulunulmadığının tespiti

8 Hayali Sigortalılık Muhasebeciler işyeri sahipleri ile anlaşarak veya iflas etmiş şirketler veya faaliyeti durmuş şirketler üzerinden veya sahte belgelerle Kanun kapsamına alınmış şirketler üzerinden sigorta bildirimleri yapılabilmektedir.

9 Teşekkürler


"Yurtdışı Sözleşmeler ve Emeklilik Daire Başkanlığı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları