Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ticari Alacaklar Risk Yönetim

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ticari Alacaklar Risk Yönetim"— Sunum transkripti:

1 Ticari Alacaklar Risk Yönetim
Howdenomics Ticari Alacaklar Risk Yönetim Danışmanlık Programı

2 Biz Howden ACP olarak, Ticari Alacak Sigortası’nı sadece sizin ticari alacaklarınızı
korumasının ötesinde size ticarette güç kazandıracak bir araç olarak görüyoruz. Ticarete ve güce, büyüme güvenini aşılamak için biz, size Ticari Alacak Risk Yönetim Danışmanlığı hizmeti sunuyoruz. Ve bu hizmete de kısaca Howdenomics diyoruz.

3 Müşterinizin ödeme yapmaması durumunda
işletmenizi faaliyetlerini nasıl yürütebilirsiniz? Mevcut ekonomik ortamda, etkili kredi yönetimi işletmenizin büyümesi için hiç bu kadar önemli olmamıştır.

4 Sorunlu Alacakların Tazmini
Tüm müşterileriniz zamanında ödeme yapmayacak, hatta bazıları hiç ödemeyecektir. Peki, rekabet avantajını korurken güvenli bir şekilde ticaret yapmak için neler yapabilirsiniz? Potansiyel Satış ve Kar artışı imkanı Profesyonel Ticari Risk Yönetimi Sorunlu Tahsilatların Yönetimi Sorunlu Alacakların Tazmini Howden ACP – Ticari Alacak Sigortası belirtilen tüm bu fonksiyonlar için size risk yönetim sistemi sunar.

5 Taktik ve stratejik güvenlik ağınız
Ticaret Alacak Sigortası işinizi çeşitli şekillerde koruyabilir. Müşterilerin iflas etmesi veya uzun vadede ödeme yapmaması gibi Ticaretteki riskin oluştuğu durumlarda size koruma sağlar ve işletmelere daha önce açık kredi şartları sunamayacağı alıcılarla ticaret yapma konusunda güven verir. Sonuçta, Ticari Alacak Sigortası Poliçelilerimiz kamuya açık olmayan başka bilgilere erişerek ticaretlerine koruma altında devam eder.

6 İşletmenizi büyütün Bir iş sahibi ve ticarette karar verici olarak müşterilerinizin ne kadar riskli olduğunu bilmeniz gerekir. Ticari Alacak Sigortası, işinize yarayacak düşük riskli alıcıları belirlemenize yardımcı olacaktır. Düşük riskli alıcılar genellikle daha hızlı ödeme yapanlar, daha büyük veya daha fazla yetenekli kuruluşlar ve genellikle büyüyen işletmelerdir. Bu alıcılara satış odaklılık uygulanıyorsa, birçok sigortalı müşteri genellikle artan satışlardan yararlanır. Sağlam bir Portföy Yapısına ulaşabilirsiniz

7 Cesur olun! Ne yazık ki tüm müşteriler düşük riskli değildir.
Ticari Alacak sigortası, bu müşterilerle de çalışmanıza olanak verir, bilmeniz gereken bilgilerin güvenliğini sağlar. Ticari Alacak Sigortası yaptırdığınızda alıcı limiti aldığınız alıcılarınızın limitleri dahilindeki risklerinin %90 ‘ı sigorta şirketinin gerçek riskidir. Sadece Türkiye de değil, tüm dünyada sigorta şirketlerinin uzman tahsilat ekipleri kendi ülkelerinin kanunlarına göre tahsilat hizmetleri vermektedir “Ticari Alacak Sigortasına tabii alıcılarınız piyasadaki ve finansal piyasalardaki itibarlarını göz önüne alarak ödeme vadelerine daha çok dikkat edeceklerdir. Daha önce geç ödemeleri olan alıcılarınız bile ratinglerini düşürmemek için ödemelerini daha kısa vadede ödeyeceklerdir”.

8 Yeni pazarlara ihracat
Pazar veya müşterileriniz hakkında fazla bilgi sahibi değilseniz, denizaşırı ticaret yapmak zordur. Kredi sigortacıları dünyadaki hemen hemen her iş hakkında bilgi sahibidir. Yerel ticaret kültürleri ve uygulamaları hakkında bilgi edinebilirler. Açık kredi şartları sunabileceğinden, bu size rekabet avantajı sağlayacaktır. Türkiye’de Ticari Alacak Sigortası Euler Hermes, Coface ve Atradius şirketlerinden yapılabilmektedir. Aşağıdaki sigorta şirketleri dışında Howden’ın Global brokerlık ağı ile Türkiye’de bulunmayan farklı sigorta şirketleri ile de çalışmalar ve poliçe yapılabilmekteyiz. Ayrıca talep doğrultusunda EXIM sigorta poliçelerinde de danışmanlık servisi vermekteyiz.

9 Howdenomics nasıl çalışır?
Poliçeniz yokken bir alıcınıza TL kendiniz risk aldınız. Alıcınızın daha yüksek alım talebi var ama daha fazla riske girmek istemiyorsunuz. Howden ACP’nin size sağladığı poliçe ile alıcınıza ek olarak TL limit aldınız. Kredi Limiti Artış Tutarı x alacak devir hızı (360/ satış vade günü) x Kar Marjı (%) = KAR ARTIŞ TUTARI Satış Vadeniz 90 gün olarak alalım, böylece alacak devir hızınız 360/90 =4 olacaktır. Yani bir yılda 4 kere bu alıcıya fazladan TL satacaksınız, bu da yılda TL ek ciro elde edeceğinizi gösterir. Şirketinizin kar marjı %10 olsun; Bu satış artışı ile TL ek kar elde edersiniz. Poliçe kendini öder.

10 Howden ACP'de iş ihtiyaçlarınıza göre uyarlanabilecek bir dizi Ticari Alacak Sigortası
çözümleri sunuyoruz. Ayrıca sigortanızı aşağıdakileri kapsayacak şekilde uzman sigortası düzenleyebiliriz. Ticari Alacak Risk Yönetim Danışmanlık Programı,( Şirketinize özel bir danışmanlık sistemi sunulacaktır) Soru formunun hazırlanması ve sigorta şirketleri ile teklif sürecinin yürütülmesi, Kurumunuza en uygun Poliçe Klozları ve poliçe sürecinde de devamlı geliştirmelerin yapılması, Sigorta şirketlerinden alıcı limiti takipleri, tahsilat ve hasar sürecinde danışmanlık Poliçe kullanıcılarının ve satış ekibinin eğitimi, Yönetime poliçe verimliliğinin dönemsel raporlamaları Ve poliçelimiz için süreçte ihtiyacı belirlenen ek hizmetler

11 15 TEŞEKKÜRLER This document or any portion of the information it contains may not be copied or reproduced in any form without the permission of  Howden. Howden Broking Group Limited is registered in England and Wales under company registration number Registered Office: 16 Eastcheap, London EC3M 1BD. Howden Broking Group Limited is part of the Hyperion Insurance Group. Copyright © June 2017.


"Ticari Alacaklar Risk Yönetim" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları