Yükseköğretimde Web Tabanlı Eğitim ve Ortak Çalışma Aracı İKÜ-CATS

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KONU: UZAKTAN EĞİTİM TÜRLERİ
Advertisements

Nevşehİr Ünİversİtesİ
Açıköğretim Fakültesi “Yapısı ve İşleyişi”
HR-WEB TANITIM SUNUMU’2013
HR-WEB TANITIM SUNUMU’2014
BTÖ 303 İşletim Sistemleri ve Uygulamaları Dersi
Dünyada Açık ve Uzaktan Eğitimin Durumu
Alper Sarı Konular Üniversitelerde İç İletişim ve Uygulamalara Erişim Portal Kavramı ve Avantajları Portalda Profil Kavramı Portal Yönetimi mySU.
EVRE 1 BLOK 1 Uygulamalı Bilgisayar Eğitimi Öğr. Gör. A. Murat ERGİN E.Ü.T.F. Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim A.D.
Meslek Yüksekokulu Akademik Genel Kurul Toplantısı 11 Haziran 2013 Çankırı.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
Sosyal Ağların Eğitim Amaçlı Kullanımı
ANKOS 3. ULUSLARARASI TOPLANTISI 6-7 HAZIRAN 2003 ANKARA.
GLOBALCV İŞTESOSYAL PROJESİ İLE ARADIĞINIZ ADAYA ULAŞIR Türkiye’nin ilk sosyal kariyer sitesi İŞTESOSYAL ve en güncel dataya sahip portalı GLOBALCV ’nin.
İstanbul Üniversitesi Mezun Takip Sistemi EYOKA
INF 101 Basic Information Technologies
Doç. Dr. F. Kemal Sönmez Dr. Halit Apaydın Dr. Orgun Deveci
Türkiye’deki Üniversitelerde İnternet Tabanlı Akademik Kayıt ve Not Takip Sistemleri (IANTS) Y.Doç.Dr.Ender Özcan Yeditepe Üniversitesi.
Bünyamin AĞGÜRBÜZ Mustafa AY Muhammed ALTINTAŞ Ahmet ZENCİRLİ
Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği
Web 2.0 araçlarI MERYEM KAYA AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü
Çukurova Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi
TÜRKİYE’DE UZAKTAN EĞİTİM
İnternet-Tabanlı Ders Yönetim Sistemleri (Web-Based Course Management Systems)
DBS~Ders Bilgi Sistemi 1.0
ZEHRAŞAHİN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ
Türkçe Öğretmenliği 2.Sınıf
MÜRŞİDE EREN TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ (İ.Ö.) BİLGİSAYAR 2.
Girişimcilik ve Proje Yönetimi
ENFORMATİK BÖLÜM BAŞKANLIĞI
Yeni Başlayan öğrencilerimiz için UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ TANITIMI
BETÜL COŞAR. Web 2.0 araçları:  Google DocsGoogle Docs  BloggerBlogger  EdmodoEdmodo  YoutubeYoutube  PreziPrezi.
MORE ENSTİTÜ UZAKTAN EĞİTİM
Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Öğr.Gör. Naci KANATLAR.
Eğitim-Bilişim Ağı (EBA)
SABİS 2016 YILI HEDEFLERİ.
Özürlü Öğrenci Birimleri Engelsiz Üniversite Birimleri 17.MAYIS.2010 Prof. Dr. Bülbin Sucuoğlu
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
ENFORMATİK BÖLÜM BAŞKANLIĞI
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim Alanında Teknolojik Gelişmeler
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ENFORMATİK BÖLÜM BAŞKANLIĞI
Dersler Güz Yarıyılı Ders Başlangıç : 2 Ekim Ders Bitiş : 12 Ocak
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENCİ GÖRÜŞMELERİ ANALİZİ
BGM 555 Kablosuz Ağlarda Güvenlik ve Mahremiyet
DERS ÜYELERİ Zeynep GEZER Dilek GÜLER Hakime ERTEKİN Emine NAZIROĞLU NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Ocak, 2013 Akdeniz Üniversitesi
I Ğ DIR ÜN İ VERS İ TES İ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DA İ RE BA Ş KANLI Ğ I Kütüphane kullan ı m ı ve elektron İ k kaynaklara er İŞİ m Kütüphanec İ : Ercan.
EĞİTİM SİTELERİNİN YÖNETİMİ
e-Trakya Uzaktan Eğitim Sistemi
Uzm. Rıdvan YAYLA – Bilecik Üniversitesi Müh. Fak. Bilg. Müh. Bölümü
FAKÜLTE-SANAYİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
(Öğrenci Transkript) Akademik Bilgi Ve Kayıt Sistemi Student
Görüntü Arşivleme ve İletişim Sistemi (PACS - Picture Archiving and Communication System) Yasin KAYA – Karadeniz Teknik Üniversitesi Enformatik Bölümü.
Dspace Kurumsal Arşİv KullanIm kILAVUZU
Akademik Özgeçmiş Tabanlı Fakülte Bilgi Sistemi
I-BEKCI SİSTEMİNİN KAMPUS ORTAMINDA KULLANIMI
Sunum transkripti:

Yükseköğretimde Web Tabanlı Eğitim ve Ortak Çalışma Aracı İKÜ-CATS Ender Rıza Ekici, Serdar Demir, Ahmet Anıl Dindar 5 Şubat 2015 Başlık güzel gözüküyor. Bence yeni bir düzeltmeye gerek yok.

İçindekiler İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) İKÜ-CATS İKÜ-CATS Eğitim ve Araştırma örnekleri Sonuç

İKÜ kısaca... Yıl İKÜ’deki Gelişmeler Fakülte/MYO Akad./ Öğrenci 1997 Şirinevler Kampüsü 4 fakülte, 2 MYO 32 / 157 2004 Ataköy Kampüsü 5 fakülte / 2 MYO 470 / 4743 2009 İncirli Kampüsü 5 fakülte / 3 MYO 639 / 6797 2015 Ve bugün... 7 fakülte / 3 MYO 994 / 10.090

İKÜ-BST Yapısı

İKÜ-BST Sistemler

İKÜ-CATS ? İçerik oluşturma, içerik yönetimi ve paylaşma imkanı sağlaması Güçlü iletişim imkanı sağlıyor Etkileşimli öğrenimin yapılabilmesi Kolay yönetilebilir eğitim ve öğretim platformu Ölçülebilir öğrenimin

İKÜ-CATS ? Örgün eğitim ders yönetim sistemi ve uzaktan eğitim platformu 10.000 öğrenci Scalable, Distributed, Reliable Yönetilebilir bir teknoloji ve open source JAVA Linux MySql

16 lisans üstü, 6 lisans dersi toplam 22 ders CATS Pilot 2010-11 Bahar Yarıyılında 16 lisans üstü, 6 lisans dersi toplam 22 ders CATS Pilot

İKÜ-CATS Hizmetleri

İKÜ-CATS Entegrasyonlar Single sing-on SSO (IBM Tivoli IDM) Adobe Connect Sanal Sınıf İntihal raporlama servisi (Turnitin) SAP ORION - CATS entegrasyonu

SAP - CATS Entegrasyon CATS SAP ORION (SIS) WWW MySQL DB CATS FS Course Management APIs CM Entities SAP ORION (SIS) Upload Tool WWW MySQL DB CSV Scheduled Job CSV CSV CATS FS

SAP - CATS Entegrasyon CM APIs / WS GroupProvider Ders Sitesi CM Entities GroupProvider Provider IDs Ders Sitesi Kullanıcılar + Rol

İKÜ-CATS İstatistikler

İKÜ-CATS İstatistikler

İKÜ-CATS İstatistikler

ARC3022 DERS İÇERİKLERİ (2013 BAHAR)

CE2802- DUYURULAR (2012 BAHAR) CATS’deki duyurular öğrencilere kayıt olduklarında tanımlanan @stu.iku.edu.tr mail adreslerine eposta olarak anında iletilmektedir. Bu durumda sınav duyurusu, ders saati değişikliği veya iptali gibi konularda en etkin bilgilendirme yapılmaktadır.

CE0131- KAYNAKLAR (2013 GÜZ) Ders notları, telif hakları konusu gözetilerek, öğrenciye anında ve kontrollü olarak erişime açılmaktadır. Kaynakların güncellenmesi de mümkündür. Bu imkan, öğrencinnin eğitim süreci boyunca daimi erişiminde olacak bir kütüphane olması demektir.

CE5102- ÖDEVLER (2014 BAHAR) Kişiye özel kaynak dağıtılması veya toplanması söz konusu olduğunda “ileti kutusu” büyük avantaj sağlamaktadır. Örneğin CE0135 dersinin take-home vize ödevi bu şekilde yapılmaktadır.

CE0135- İLETİ KUTUSU (2013 BAHAR) Kişiye özel kaynak dağıtılması veya toplanması söz konusu olduğunda “ileti kutusu” büyük avantaj sağlamaktadır. Örneğin CE0135 dersinin take-home vize ödevi bu şekilde yapılmaktadır.

CE5102- WİKİ (2014 GÜZ) İçeriğinde Bilgi birikiminin esas olduğu derslerde öğretim elemanı VE öğrencinin beraber içerik ürettiği wiki büyük potansiyele sahiptir.

CEU001- Sınav (2013 GÜZ) öğrenci sayısının fazla olduğu derslerde, quiz, vize, laboratuvar sonu değerlendirme sınavları CATS üzerinden yapılabilmektedir.

CEU0001- NOT DEFTERİ (2014 GÜZ) Dönem için değerlendirmeler için CATS’de toplanan ödevler, yapılan sınavlar aynı zamanda bir not defterinde öğrenciye ilan edilmektedir.

CE0802-SANAL SINIF (2013 BAHAR) Örgün eğitimin bir adım ötesinde derslerimizi Adobe Connect ile kayıt edebilmekteyiz.

CE5102- Bulut Ofis (2014 Güz) CATS kendi içinde Google Docs ile entegre edilebilmektedir. Bu sayede bulut ofis hizmetlerinden de faydalanmak mümkündür.

CE4101- WEB PAGE (2013 YAZ OKULU) CATS içinde etkileşimli sayfaları entegre etmek de mümkündür.

Fakülte/Bölüm Öğretim Elemanları ve Öğrenciler CATS, üniversitemizin akademik birimlerinde öğretim elemanları ve öğrencilerinin ortak kullanımı için kullanılmaktadır. Bu sayfaların amacı, referans olacak yönetmelik, duyuru, dökümanların bildirilmesi, paylaşımı, güncellenmesidir.

Öğrenci Akademik Danışmanlık Akademik danışmanlık için gerekli olan ortak alan kullanım, dosya paylaşımı, bilgi toplanması, iletişim açısından CATS etkin bir araçtır.

İKÜ’deki Bulut Bilgisayar Hizmetleri Erişimi Örneğin İKÜ’de eğitim ve araştırma amacıyla İnşaat ve Elektronik Mühendisliği bölümlerinde oluşturduğumuz WEBlab servisine CATS üzerinden erişilmektedir.

Araştırma Projeleri Ortak Platformu örneğin, TÜBİTAK projelerinin çalışma ve işbirliği ortamlarında CATS destek olmaktadır.

Sonuç İlk-Orta-Yükseköğretim Eğitim değişim içindedir. Internet, bilgiye erişme ve yayma konusunda çok etkin bir araçtır. Bilgi İşlem Teknolojisi inanılmaz gelişim içindedir. Açık kaynak felsefesi yaygınlaşmaktadır. Mobil internet her yerdedir. Teknoloji erişilecek kadar ucuzlamıştır. Küreselleşme kavramı öğrenilmiş artık yaşanan/bilinen bir olgudur. İçerik üretmek önem kazanmıştır. Inovasyon fark yaratmadaki en önemli kavramdır. İnsanoğlu Mars’a gidiyor. İKÜ, CATS’le ülkemizde LMS konusunda örnek olmuştur.

Yıl 2014, insanoğlunun Mars’a gönderdiği robot “özçekim” yapıyor! Teşekkürler... Soru(n)lar için : Serdar Demir s.demir@iku.edu.tr Ahmet Anıl Dindar @ahmetanildindar Ender Rıza Ekici @ekici Yıl 2014, insanoğlunun Mars’a gönderdiği robot “özçekim” yapıyor! Mars’taki Curiosity’nin Selfie’si.